Remeš – Lille 1:1 (kon.) | Toulouse – Nantes 1:0 (kon.) | Nice – Montpellier 1:0 (kon.)
PSG – Štrasburk 2:2 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:2 (1:2)
RC Štrasburk
Neděle 07.04.2019, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 7:10. (22:54:47)
     
    Mistrovské oslavy se odkládají minimálně o týden! Paris Saint-Germain totiž v domácím prostředí pouze remizovalo se Štrasburkem 2:2!

    PSG vstoupilo do zápasu ve velkém stylu, v úvodních dvaceti minutách soupeři téměř nepustilo k balonu. O úvodní trefu se postaral po přihrávce Colina Dagby Eric Choupo-Moting. Domácí se zaměřují až příliš na útok a nechávají otevřenou obranu, toho využil při rychlém kontru Carole, který našel zcela volného Nuna Da Costu a ten srovnal krok. PSG mohl opět uklidnit gólem Choupo-Moting,ale ten zastavil míč směřující do branky na čáře. Trest Štrasburku na sebe nenechal dlouho čekat, když odražený balon po rohovém kopu napálil přesně k tyči Anthony Goncalves.

    Po přestávce se PSG nemohlo dlouho prosadit ani k jedinému zakončení. Změna přišla až s příchodem Kyliana Mbappého na trávník. Dvacetiletý útočník rozpohyboval své spoluhráče i obranu, ale srovnání nepřicházelo. Až deset minut před koncem využil Draxlerova centru od rohového praporku Thilo Kehrer. Ani přes drtivý tlak ale už PSG další gól nepřidalo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ani Bernatova přihrávka po trávníku spoluhráče v pokutovém území nenašla. Silva následně přistrčil balon Mbappému, ten ještě vyzval ke skórování Alvese, který ale z blízkosti přestřelil.
     
    90+2
    Ani v nastaveném čase se nic nemění, domácí i nadále obléhají pokutové území soupeře. Po centrech Dagby i Kehrera se hostující hráči dokázali ubránit.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Matz Sels je potrestán žlutou kartou za zdržování hry. Brankáři Štrasburku trvala až příliš dlouho rozehrávka od vlastní branky.
     
    90
    Po narážečce s Bernatem centroval do vápna Kylian Mbappé. Přetažený pas skončil na hlavě Daniho Alvese, který nedokázal umístit balon přesně mezi tři tyče.
     
    89
    Také Presnel Kimpembe se vysunul do útoku. Bernatův centr jen těsně netrefil v pokutovém území Dani Alves. Gól Pařížanů visí ve vzduchu, ale Štrasburk se statečně pere alespoň o bod.
     
    88
    Grandsir si pomohl při hlavičkovém souboji faulem. Balon tak připadl domácímu celku, který se žene za třetím vstřeleném gólem dnešního zápasu.
     
    87
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Ludovic Ajorque, přichází Lebogang Mothiba.
     
    86
    Ani Dagba není ve druhém poločase tolik vidět jako před změnou stran. Verratti přihrával Mbappému do běhu, ale proti mladému útočníkovi znovu skvěle vystoupil Sels.
     
    85
    Nápor PSG pokračuje. Verratti přihrával ještě pod sebe k Silvovi. Následně se rozběhl na levé straně Bernat, kterému ale centr do vápna příliš nesedl na kopačku a tak budou muset domácí začít znovu od obránců.
    83. Thilo KEHRER - 2:2
     
    83
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG srovnává stav zápasu! Mbappého náběh ještě Sels zlikvidoval, ale následný rohový kop neměl šanci vyrazit. Po parádním centru se prosadil hlavičkou ke vzdálenější tyči THILO KEHRER.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Štrasburk stále vede v Parku princů nad PSG o jednu branku. Průnik Mbappého musel řešit až Sels.
     
    82
    Přihrávka na Alvese byla přesná, ale brazilský hráč už neměl čas balon zpracovávat a tak se pokusil alespoň zakončit hlavou. Balon si ale pohlídal v rukavicích Matz Sels.
     
    81
    Není kudy. Před vápnem Štrasburku se snažil projít Paredes, Mbappé i střídající Kehrer, ale ani jeden z trojice se až do pokutového území hostujícího celku nedostal.
     
    80
    Selsův dlouhý nákop na útočné polovině zpracoval Samuel Grandsir. Další pokračování už akce hostujícího celku neměla, Štrasburk se musí vracet hodně rychle do obrany.

    Vít Schück

    Branky: 14. Choupo-Moting (Dagba), 83. Kehrer (Draxler) – 28. Da Costa (Carole), 40. Gonçalves

    Karty:   60. Lala (SSG), 90. Sels (SSG)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 11:3. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 7:10.
    Paris Saint-Germain: Buffon – Dagba, Silva (C), Kimpembe, Kurzawa (62. Draxler) – Dani Alves, Paredes, Verratti, Bernat – Nkunku (78. Kehrer), Choupo-Moting (62. Mbappé).
    Náhradníci: Aréola – Kehrer, Nsoki, Mbappé, Draxler.

    RC Štrasburk: Sels – Lala, P. Martinez, S. Mitrović (C), Caci, Carole – Sissoko, Prcić, Gonçalves (66. Liénard) – Da Costa (75. Grandsir), Ajorque (87. Mothiba).
    Náhradníci: Kamara – Ndour, Zemzemi, Liénard, Fofana, Grandsir, Mothiba.

    Rozhodčí: Léonard – Viala, Boutry
    bahis siteleri