Jungadler Mannheim – Zürich 6:5 (2:1 po s.n.) | Junosť Minsk – Sparta 4:2 (kon.) | Nitra – North American Select 4:5 (0:2 po s.n.)
Ťumenský Legion – Eisbären 5:0 (kon.) | Davos – Rapperswil 2:1 (kon.) | Sparta – Zürich 6:1 (kon.)
Jungadler Mannheim – Junosť Minsk 2:3 (kon.)
konec
Jungadler Mannheim
2:3 (1:3, 0:0, 1:0)
Junosť Minsk
Neděle 07.04.2019, 15:30 • Tipsport arena, Praha 7 (Bubeneč) • Memoriál Jana Marka • Finále
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek z Holešovic vše, přeji vám příjemný zbytek nedělního večera a co nejlepší vstup do nového týdne. Na počtenou v příští sezóně! (17:50:33)
     
    Na ledové ploše byl oficiálně zahájen závěrečný ceremoniál, všechny tři celky za chvilku obdrží mediale. Nyní jsou vyhlašování nejlepší hráči celého turnaje.
     
    Junosť se letos Memoriálu zúčastnil vůbec poprvé a hned bere zlato, zatímco tradiční účastník z Mannheimu si po loňském bronzu zase o trochu polepšil.
     
    Na ledě jsou nyní krom hráčů Mannheimu a Minsku také dorostenci domácí Sparty, kteří si přišli převzít bronzové mediale. Ty získali po vítězství nad ZSC v odpoledním utkání o nejnižší pódiovou pozici.
     
    Hokejisté Minsku předvedli ve finále proti Mannheimu velmi zodpovědný výkon, hlavně v obraně, a zaslouženě slaví vítězství. Jejich soupeři se vůbec nedařilo najít klíč na jejich pečlivou a místy důraznou defenzívu.
     
    Junosť Minsk je vítězem VII. ročníku Memoriálu Jana Marka, ve finále poráží německý Mannheim 3:2! Jungadler tak bere stříbrné mediale.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Minsk sedm sekund před koncem vyhazuje na icing, za chvilku se tak bude vhazovat před jeho klecí. Uvidíme zázrak? Nebo si Junosť už závěr pohlídá?
     
    59:34
    Jeden z hráčů Junosťu vyhodil kotouč do středního pásma, Bělorusové kontrolují hru a drží svého soka daleko od vlastní branky. Tohle už zvládnou.
     
    59:11
    Je to tak, branka Mannheimu zeje prázdnotou! Papíroví domácí už nemají co ztratit a zkusí vyrovnat při power-play!
     
    59:11
    Dzambor Akradiuz střílel od modré, minský gólman chytil. Jungadler si následně vzal oddechový čas, McIntyre pravděpodobně opustí brankoviště.
     
    58:13
    Gólman Minsku se rozhodl raději přikrýt kotouč rukavicí, a na chvilku tak přerušil průběh hry. Justin McIntyre zatím zůstává v brance.
     
    57:34
    Tahle rána Stowasserovi ale vůbec nevyšla, pozemní střela minskou klec minula o dobré dva metry. Aleksandrovič vůbec nemusel zasahovat.
     
    57:02
    Jannis Kälble nic neřešil a okamžitě po přejezdu hranice útočného pásma vypálil, připravený Aleksandrovič k sobě sklapl betony a letící kotouč zastavil.
     
    56:34
    Aleksandrovič si po střele z levého kruhu připsal do statistik další zákrok, dnes proti Mannheimu podává skvělý výkon. Němci jsou už s rozumem v koncích.
     
    55:08
    Schams vysunul přihrávkou do útoku Stowassera, následnou akci obrana Junosťu velmi rychle rozebrala. Minsk se už soustředí hlavně na obranu.
     
    54:03
    Šest minut do konce, čas se začíná krátit. Mannheim je sice usazený před Aleksandrovičem, Minsk ale pečlivě brání a stále k ničemu soupeře nepouští.
     
    52:58
    Dva hráči Mannheimu si teď nerozuměli a omylem do sebe lehce vrazili, ke kotouči se dostává Kliment Žmurkin. Junosť se přesouvá před McIntyra.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 10. Pilu, 42. Zbaranski – 11. Karako, 13. Misjul, 16. Nikolajeňa


    Jungadler Mannheim: McIntyre (Roth) – Bender, Schams, Pilu, Möbius, Dzambor, Stowasser, Tuchel, Schuster – Elias, Kälble, Ramosser, Zbaranaski, Sonnenwald, Calce, Keune, Haaser, Hecht, Kasprzik, Gorgenländer, Fleischer.
    Junosť Minsk: Aleksandrovič (Šestakov) – Sidoruk, Besprozvannych, Suchinsky, Bespalov, Sinkevič, Nikolajeňa, Timofejev, Sereda, Polšakov, Valentej, Žmurkin, Kruk, Misjul, Žukovskij, Vasilenko, Puchljak, Gricevič, Karako, Krylov.
    thejrc.org