Wolfsberger – Sturm Graz 2:1 (kon.) | Linz – Austria 5:2 (kon.) | Salzburg – St. Pölten 7:0 (kon.)
konec
RZ Pellets Wolfsberger AC
2:1 (0:1)
SK Sturm Graz
Neděle 26.05.2019, 17:00 • Lavanttal-Arena, Wolfsberg • Rakouská Bundesliga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (18:52:55)
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 0:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 15:14.
     
    Je konec! Wolfsberger dokázal otočit utkání se Sturmem Graz a po výhře 2:1 postupuje do základní skupiny Evropské ligy! Postupovou branku vystřelil domácímu celku v nastavení Sékou Koita, který se tímto zásahem zapíše do historie klubu!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí fanoušci jsou na nohou a oslavují skvělé třetí místo Wolfsbergeru, který si v příští sezóně zahraje Evropskou ligu!
    90+2. Sékou KOÏTA - 2:1
     
    90+2
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Neskutečné! Domácí celek nakonec vyhraje! Do úniku se dostal SEKOU KOITA, který se rozhodl pro lob, který nakonec dopadl do sítě!
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Kevin Friesenbichler, přichází Sven Sprangler.
    89. Koitova minela
     
    89
    Neuvěřitelné! Tohle snad nejde nedat! Po obrovské chybě v rozehrávce měl před sebou prázdnou branku Sékou Koïta, ale trestuhodně přestřelil!
     
    88
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Juan Domínguez, přichází Lukas Grozurek.
     
    87
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Marcel Ritzmaier, přichází Stefan Gölles.
     
    86
    Domácí brankář znovu vystartoval na malé vápno a schoval do míč krásný centr z levé strany. Wolfsberger už hraje spíše na remízu.
     
    85
    Lukas Spendlhofer se dostal k odraženému míči v blízkosti velkého vápna, jenže domácí zadáci proti němu skvěle vystoupili.
     
    84
    Ritzmaier to přehnal s agresivitou a za svůj zákrok si vysloužil žlutou kartu.
     
    83
    Fabian Koch si na vlastní polovině splnil své defenzivní povinnosti a skvěle načasovaným skluzem odehrál míč do autu.
     
    82
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Michael John Lema, přichází Jakob Jantscher.
    80. Lukas SCHMITZ - 1:1
     
    80
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Domácí se své chvíle slávy nakonec dočkali! Je vyrovnáno! Po velké mele se podařilo procedit míč do volného prostoru před zadní tyčí a LUKAS SCHMITZ dopravil míč do sítě!
     
    78
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Christopher Wernitznig, přichází Romano Schmid.
     
    77
    Wolfsberger měl k dispozici rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, kde se k němu dostal Lukas Schmitz, ale minul.
     
    76
    Michael Liendl dostal přihrávku na levou stranu a spěchal do velkého vápna. Nikdo v černém znovu neprocedil přihrávku před branku.
     
    75
    Wolfsberger zahrával další přímý kop. Centrovaný míč přiletěl do velkého vápna, jenže nikdo v černém na pobídku nedoskočil.
     
    74
    Dario Maresic trefil skluzem jednoho z obránců a vyfasoval žlutou kartu.
     
    73
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Markus Pink, přichází Arnel Jakupovič.
     
    72
    Wolfsberger zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Michael Liendl, jehož levačka skončila na hlavě obránce.
     
    71
    Jörg Siebenhandl si křikl na svém obránce, vyrazil na malé vápno a došel si pro centr z levé strany. Domácí celek stále útočí marně.
     
    70
    Lukas Schmitz opět dělal hostujícím obráncům problémy svou prací na levé straně, jenže nenašel prostor, kterým by do velkého vápna procedil přihrávku.
     
    69
    Lukas Schmitz se dostal k odraženému míči na hranici pokutového území, ale jeho zakončení prolétlo vysoko nad břevnem.
     
    67
    Markus Pink si řekl o přihrávku na polovinu domácího celku, jenže neobešel dobře postaveného stopera. Domácí dávají pozor na zadní vrátka.
     
    66
    Domácí celek zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde zasáhli pozorní obránci v bílých dresech.
     
    65
    Hostující brankář Siebenhandl vyrazil ven z branky a došel si pro centr z levého křídla. Graz nyní může na malou chvíli uklidnit hru.
     
    64
    Michael Novak opět potáhl míč až na polovinu soupeře, jenže jeho přenesení hry na levé křídlo bylo příliš prudké a skončilo u obránců.
     
    63
    Marcel Ritzmaier poslal zajímavý centr na malé vápno, kde byl Kevin Friesenbichler, jenže jeho pokus hlavou prolétl kolem zadní tyče.
     
    62
    Michael Novak dostal přihrávku na pravou stranu a okamžitě přenesl hru na hranici pokutového území soupeře. Wolfsberger už má obrovský tlak.
     
    61
    Kevin Friesenbichler se probil až na malé vápno, nicméně neustál souboj s obráncem a upadl. Rozhodčí znovu nechává pokračovat ve hře.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Michael John Lema (SK Sturm Graz).
     
    59
    Hosté zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území. Mensah odcentroval na malé vápno, ale tam kralovala obrana soupeře.
     
    58
    Mario Leitgeb na polovině hrací plochy doslova vyšplhal na záda jednomu z fotbalistů Grazu. Sudí bez váhání nařídil přímý kop pro hosty.
     
    57
    Domácí hráči se nyní dožadovali odpískání pokutového kopu, ale sudí měl souboj ve vápně přímo před očima a ukázal odkop od branky.
     
    56
    Hosté si teď v obraně pomohli zahráním míče hlavou do rukavic pozorného brankáře. Graz nyní potřebuje otupit sílící tlak soupeře.
     
    55
    Domácí brankář zariskoval, vyrazil dobrých deset metrů před pokutové území a našel svého spoluhráče. Wolfsberger se snaží hrát aktivně.
     
    54
    Na stadionu panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci ženou své oblíbence za vyrovnáním. Neztratí se ani početná skupina příznivců Grazu.
     
    53
    Gideon Mensah si u pomezní čáry skvěle pokryl míč tělem a dotírající soupeř jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude Graz.
     
    52
    Markus Pink svedl boj o míč v blízkosti pokutového území soupeře, ale ani on se nedostal do zakončení. Zatím je to hodně opatrné.
     
    51
    Ani po rohovém kopu se Wolfsbergeru nepodařilo zakončit. Centrovaný míč totiž přiletěl na přední tyč, kde kralovali domácí obránci.
     
    50
    Marcel Ritzmaier dostal přihrávku na levou stranu, posunul si míč na hranici velkého vápna, ale jeho ránu levačkou srazila obrana na roh.
     
    49
    Poprvé ve druhém poločase se do útoku vydali také hosté. Přihrávku na levou stranu dostal Pink, ale nikdo ze spoluhráčů jeho umění nepodpořil.
     
    48
    Sékou Koïta si v pokutovém území počkal na centr z levé strany, jenže akrobatický pokus o zakončení se mu vůbec nepovedl.
     
    47
    Marcel Ritzmaier si řekl o přihrávku na levou stranu, jenže se špatným zpracováním zahnal až k rohovému praporku, odkud už nedokázal odcentrovat.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Wolfsberger se ihned vydal do útoku a vybojoval přímý kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější hosté! Graz totiž vlétl do utkání velmi aktivně. V úvodních minutách si vypracoval velké šance po rohových kopech, ale domácí brankář vytáhl skvělé zákroky! Gólu se hosté dočkali ve 12. minutě, kdy se utaženou střelou na zadní tyč prosadil Lema! Domácí jsou směrem dopředu bezzubí. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Wolfsberger v závěru prvního poločasu zahrával přímý kop. Centrovaný míč se snesl na značku pokutového kopu, ale tam nebyl nikdo v černém dresu.
     
    44
    Další nedovolený zákrok na domácí straně! Do nebezpečné pozice se tlačil Kevin Friesenbichler, ale jeho snahu zastavil hvizd rozhodčího.
     
    43
    Lukas Schmitz dostal přihrávku na levou stranu a pohotově odcentroval na malé vápno. Nikdo v černém dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    42
    Koch si na pravé straně hrací plochy efektně obhodil svého strážce a hnal se dopředu. Fotbalisté Wolfsbergeru se však dokázali bleskově vrátit.
     
    41
    Do kombinace domácího celku se znovu musel zapojit také brankář Kofler. Gólman domácího mužstva nakopl míč na levou stranu, ale tam nebyl nikdo v černém.
     
    40
    Domácí pro změnu zahrávali standardní situaci, jenže jejich snahu zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    39
    Manfred Gollner dostal přihrávku na polovinu Grazu, jenže domácí jsou hodně pomalí a nemohou obranu soupeře rozhodit.
     
    38
    Otar Kitejšvili prošel s míčem u nohy do blízkosti pokutového území a snažil se míč procedit mezi obránce. Nikdo v bílém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    37
    Dario Maresic vystartoval proti centru z levé strany a před rychlonohým Koitou odehrál míč mimo nebezpečný prostor. Domácí stále čekají na šanci.
     
    36
    Sékou Koïta si pohybem řekl o přihrávku na pravou stranu, jenže ani jeho centr nenašel adresáta v pokutovém území.
     
    35
    Christopher Wernitznig se dostal k odraženému míči, přehodil si jej na levačku, jenže hostující brankář jeho dělovku vyškrábl nad břevno.
     
    34
    Alexander Kofler se musel zapojit do rozehrávky domácího mužstva. Jeho nákop na levou stranu si však pozorní obránci Grazu pohlídali.
     
    33
    Kevin Friesenbichler se z pravého křídla prosmýkl kolem obránce do pokutového území, jenže s jeho přízemní střelou neměl brankář problémy.
     
    32
    Gideon Mensah se zapojil do bleskového protiútoku hostujícího celku, dostal se s míčem až na hranici velkého vápna, ale technickou střelou přestřelil branku.
     
    31
    Wolfsberger se znovu usadil na polovině soupeře, jenže hráči v černém se stále nemohou dostat do zakončení. Obrana Grazu funguje skvěle.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velkou bitvu. Hosté se rychle ujali vedení, ale od té doby se spíše brání.
     
    29
    Sékou Koïta si na polovině hřiště krásně povodil jednoho ze soupeřů. Domácí fanoušci jeho kličkovanou odměnili potleskem.
     
    28
    Naopak na druhé straně střílel nebezpečně Markus Pink. Domácímu brankáři jeho jedovatý pokus vypadl, ale svou chybu rychle napravil.
     
    27
    Michael Liendl byl jako první u odraženého míče a okamžitě otočil hru na pravou stranu. Nikdo v dresu Wolfsbergeru si však netroufl na zakončení.
     
    26
    Mario Leitgeb dostal přihrávku na levou stranu, posunul míč na Schmitze, jenže ten si nedokázal obhodit míč kolem důrazného obránce.
     
    25
    Graz zahrával přímý kop na polovině domácího mužstva. Nadýchaný centr přiletěl na levou stranu velkého vápna, ale nikdo v bílém nevypálil.
     
    24
    Michael Liendl zastavil rodící se akci Grazu a vysloužil si žlutou kartu.
     
    23
    Mario Leitgeb poslal přihrávku na levou stranu, kde si míč zpracoval Lukas Schmitz, jenže jeho kouzlení s míčem u nohy nemělo dlouhého trvání.
     
    22
    Gideon Mensah dostal přihrávku na levou stranu, prošel s míčem u nohy až na hranici velkého vápna, ale jeho prudký centr skončil u obránců.
     
    21
    Sékou Koïta si v pokutovém území nádherně přehodil míč na levou nohu a snažil se svou střelu zakroutit na zadní tyč. Jeho projektil ukryl hostující brankář do rukavic.
     
    20
    Markus Pink si naběhl na nádhernou přihrávku z pravé strany, jenže špičkou kopačky neusměrnil svůj pokus mezi tři tyče.
     
    19
    Sékou Koïta prošel s míčem u nohy do pokutového území a pokusil se odcentrovat na značku pokutového kopu, kde však nebyl nikdo v černém.
     
    18
    Mario Leitgeb dostal přihrávku k pomezní čáře, ale ihned k němu přistoupil důrazný obránce, který jej nenechal rozehrát. Vhazuje Graz.
     
    17
    Hostující brankář se po delší době musel zapojit do rozehrávky. Fotbalisté Grazu se hnali do útoku, ale domácí obrana byla pozorná.
     
    16
    Wolfsberger zahrával rohový kop. Na povedený centr si naskočil Manfred Gollner, jehož pokus hlavou skončil v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    15
    Marcel Ritzmaier odcentroval z levé strany do pokutového území, nicméně na jeho pobídku nedosáhl nikdo v černém dresu.
     
    14
    Početná skupina hostujících fanoušků si užívá vstup svého oblíbeného celku do dnešního souboje. Do další šance sprintoval Pink, ale asistent rozhodčího odmával ofsajd.
    12. Michael John Lema - 0:1
     
    12
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! Graz dokonale zaskočil domácí obranu! Po rychlém protiútoku se do zakončení z ostrého úhlu opřel MICHAEL LEMA a prudkou střelou uklidil míč k zadní tyči!
     
    11
    Kevin Friesenbichler si naběhl na další krásnou přihrávku za obranu hostujícího mužstva, jenže tentokrát byla pobídka příliš prudká.
     
    10
    Michael Liendl se snažil prostrčit míč mezi obránce hostujícího mužstva, jenže Dario Maresic jeho úmysl skvěle přečetl a nepustil domácí do šance.
     
    9
    Kevin Friesenbichler si naběhl na fantastickou přihrávku za obranu, dral se do zakončení, ale skvělý obránce Lukas Spendlhofer jej čistě zastavil.
     
    8
    Otar Kitejšvili se tlačil za odraženým míčem na polovině hřiště, ale domácí Marcel Ritzmaier byl důraznější a vybojoval balón pro Wolfsberger.
     
    7
    Hosté jsou nyní hodně aktivní a tlačí se do zakončení. Fotbalisté v bílém se usadili v blízkosti pokutového území, ale nikdo z nich nestačil zakončit.
     
    6
    Také po dalším rohu se hosté dostali do zakončení! Tentokrát se už musel vzduchem proletět také domácí brankář, který střelu obloučkem vytěsnil nad břevno.
    5. Nebezpečná hlavička po rohovém kopu
     
    5
    Hosté zahrávali svůj první roh v dnešním utkání. Na povedený centr si naskočil Juan Domínguez, jehož hlavičku před brankovou čárou vykopl obránce!
     
    4
    Domácí se opět snažili zaútočit po pravé straně, jenže Michael Novak si míč nezpracoval podle svých představ a balón mu uskočil za čáru.
     
    3
    Wolfsberger zahrával přímý kop. Jeho rozehrávky se ujal Mario Leitgeb, jehož centr přiletěl na malé vápno, ale nikdo v černém se k hlavičce neprobil.
     
    2
    Sékou Koïta si udělal prostor na polovině soupeře a jeden z hráčů Grazu jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Graz se ihned vydal do útoku, ale nákop na hranici pokutového území si domácí stopeři pohlídali.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Sollbauer, Gollner, Schmitz – Wernitznig, Leitgeb, Liendl – Ritzmaier, S: Koïta, Friesenbichler.
    Náhradníci: Dobnik – Gschweidl, Schmid, Jovanović, Gölles, Sprangler, Nutz.

    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Koch, Spendlhofer, Maresic, Mensah – Hierländer, Ljubic, J. Domínguez, Kitejšvili, Lema – Pink.
    Náhradníci: Schützenauer – Schrammel, Grozurek, Jakupovič, Avlonitis, Huspek, Jantscher.

    Rozhodčí: Jager – Obritzberger, Weiss.
     
    Dnes se podíváme na duel skupiny o titul. Ani jeden z týmů už sice nebojuje o účast v Lize mistrů, ale stále si oba mohou zahrát alespoň Evropskou ligu. Wolfsberger je před dnešním duelem třetí a drží pozici pro účast ve skupině Ligy mistrů. Graz má o čtyři body méně a patří mu pátá pozice. Pokud ji udrží, bude hrát play-off o postup do předkola Evropské ligy.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání rakouské ligy mezi Wolfsbergerem a SK Sturm Graz. Výkop je stanoven na 17 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 80. Schmitz, 90+2. S: Koïta – 12. Lema

    Karty:   24. Liendl (WAC), 84. Ritzmaier (WAC) – 60. Lema (STG), 74. Maresic (STG)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 0:3. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 15:14.
    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Sollbauer, Gollner, Schmitz – Wernitznig (78. Schmid), Leitgeb, Liendl – Ritzmaier (87. Gölles), S: Koïta, Friesenbichler (90. Sprangler).
    Náhradníci: Dobnik – Gschweidl, Schmid, Jovanović, Gölles, Sprangler, Nutz.

    SK Sturm Graz: Siebenhandl – Koch, Spendlhofer, Maresic, Mensah – Hierländer, Ljubic, J. Domínguez (88. Grozurek), Kitejšvili, Lema (82. Jantscher) – Pink (73. Jakupovič).
    Náhradníci: Schützenauer – Schrammel, Grozurek, Jakupovič, Avlonitis, Huspek, Jantscher.

    Rozhodčí: Jager – Obritzberger, Weiss
    bahis siteleri