Leganés – Espanyol 2:0 (kon.) | Osasuna – Real Sociedad 3:4 (kon.) | Real Betis – Atlético 1:2 (kon.)
Levante – Celta Vigo 3:1 (kon.) | Real Madrid – Ath. Bilbao 0:0 (kon.)
konec
Real Madrid
0:0 (0:0)
Athletic Bilbao
Neděle 22.12.2019, 21:00 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělská LaLiga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:17:54)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 8 – 2
    Střely mimo: 8 – 4
    Držení míče: 69% – 31%
    Rohové kopy: 6 – 4
    Ofsajdy: 2 – 4
    Fauly: 8 – 14
    Žluté karty: 1 – 0.
     
    Real Madrid potřetí v řadě nevyhrál a Vánoce stráví na druhém místě s dvoubodovým mankem na vedoucí Barcelonu. Třetí zápas bez vítězství odehrálo i Bilbao, které však zůstalo sedmé a zmenšilo ztrátu na šesté Getafe na dva body.
     
    Poslední zápas nejvyšší španělské soutěže v roce 2019 je u konce! Real ve snaze dohnat vedoucí Barcelonu hosty z Baskicka přehrával, ale když už si vytvořil velkou šanci ke skórování, tak mu gólovou radost odepřela branková konstrukce. Tu první půli zasáhl Kroos a po změně stran i střídající hráči Nacho Fernández a Luka Jović. Samotný gólman Simón mezitím vychytal tři šance Benzemy i jednu od Vinícuse Júniora a může se tak těšit z čistého konta. Méně cennou nulu udržel také Courtois, který se jednou vytáhl proti Williamsovi a na samotném konci zápasu zachránil zisk jednoho bodu chycením Villalibreho hlavičky.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Závěrečné vteřiny se domácím hrubě nevyvedly a Real může být ve finále rád, že získá alespoň jeden bod! Villalibre si v protiútoku dobře naběhl na krátký centr a málem se stal hrdinou Bilbaa. Prudkou hlavičku však nasměroval jen na střed branky a tam ji Courtois pohotovým zákrokem vyrazil.
     
    90+6
    Div, že všechny body neskončily v Baskicku! Raúl García krásně prostrčil míč na Lekueho, který si udělal z Kroose kužel a střelou z pravé strany o kousek minul zadní tyč!
     
    90+5
    Asier Villalibre musel zapomenout na útočné choutky, neboť byl u pravé lajny přistižen v postavení mimo hru. Jeden z posledních útoků Realu pokazil Kroos nákopem do Simónovy náruče.
     
    90+4
    Gareth Bale se po svém příchodu do hry takřka vůbec nezapojil. Teď v akrobatické pozici nezachytil dlouhý nákop a propustil jej k Simónovi.
     
    90+3
    Střídající Beñat se trochu ukvapil, když ukončil útok do rozhozenější obrany hodně nepovedenou střelou z dobrých třiceti metrů.
     
    90+2
    Ferland Mendy se u praporku ocitl v souboji s Lekuem, balón mu ale utekl za koncovou čáru a k domácí smůle se nebude konat ani kýžený roh.
     
    90+1
    Nacho Fernández fauloval Villalibreho, jenže hosté se po rozehrávce na krátko sami vyhnali mimo hrací plochu. Real opět chvátá kupředu.
     
    90
    Dobrá zpráva pro hráče a příznivce Realu! Rozhodčí budou ve druhé půli trochu překvapivě nastavovat celých šest minut.
     
    89
    Narychlo rozehraný roh Bilbao zvládlo ubránit a stejně tak si poradilo i s dalším Kroosovým centrem, na který Benzema v souboji s Martínezem těsně nedosáhl.
     
    88
    Raúl García se dostal do menšího křížku s Carvajalem, který ale neztrácel čas řečněním a po odpískání rychle rozehrál. Real si vzápětí vybojoval rohový kop.
     
    87
    Až v sedmaosmdesáté minutě vytáhl sudí Vega první žlutou kartu. Nikoho asi nepřekvapí, že ji za hrubší zákrok u půlící čáry vyfasoval jistý Sergio Ramos.
     
    86
    Už potřetí zachránila hosty branková konstrukce! Luka Jović si tentokrát výborně našel centrovaný balón a hlavičkou trefil ze svého pohledu levou tyč!
     
    86
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Beñat.
     
    85
    Hosté si malinko zahrávají, neboť celý druhý poločas balóny de facto odevzdávají. Přesto jsou Baskové blízko k zisku velmi cenného bodu.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   87. Ramos (REA)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:14.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao (58. Nacho Fernández), Ramos (C), F. Mendy – Kroos, Valverde, Modrić – Vinícius Júnior (72. Jović), Benzema, Rodrygo (62. Bale).
    Náhradníci: Aréola – Isco, Bale, B. Díaz, Jović, Nacho Fernández, Varane.

    Athletic Bilbao: Simón – Yeray, Núñez, I. Martínez, Berchiche – Dani García (C), Vesga – Lekue, Raúl García, I. Williams (86. Beñat) – Kodro (73. Villalibre).
    Náhradníci: Herrerín – Balenziaga, Beñat, I. Gómez, Larrazabal, Unai López, Villalibre.

    Rozhodčí: Vega – Melo, Parfenof

    Diváci: 71 306
    bahis siteleri