Luleå – Frölunda 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Djurgården 3:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Djurgårdens IF
Úterý 14.01.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný den z Hradce Králové! V hokejové lize mistrů se už za necelých 24 hodin rozhodne o tom, které celky budou hrát finále a které skončí těsně před jeho branami – postoupí do bitvy o vítězství český Mountfield HK, nebo švédský Djurgårdens IF?
     
    Jak vypadá aktuální situace v CHL?

    Poměrně zajímavě. V aktuálně probíhajícím semifinále se totiž sešly rovnou tři švédské týmy a doplnil je jeden český. V sérii hrané na dva zápasy rozhodne o postupujícím celkové skóre z obou zápasů dohromady, postoupí zkrátka to mužstvo. které ve dvou mačích nastřílí více branek. V případě vyrovnaného skóre bude rozhodovat desetiminutové prodloužení a po něm samostatné nájezdy.

    V souboji Frölunda – Luleå má zatím blíže k postupu druhý jmenovaný celek, jenž v prvním klání zvítězil 3:2. Nás ale více zajímá druhá dvojice, protože právě její druhé semifinále budeme podrobně sledovat. Jedná se o sérii mezi Mountfieldem HK a Djurgårdens IF, přičemž v tomto případě zahájil boj o postup lépe Hradec. Ten totiž na stockholmském ledě zvítězil před týdnem 3:1 a k postupu bez nervů v nastavení by mu stačila i prohra o jeden gól.
     
    Mountfield HK

    V základní skupině Ligy mistrů si Východočeši připsali na konto dvě porážky a čtyři výhry a do play off postoupili z 2. místa skupiny H. V osmifinále s německým Mannheimem se ukázala býti důležitá pozice gólmana, protože o postupu rozhodla v podstatě jedna branka – v prvním mači totiž Hradec vyhrál 1:0, v tom druhém už mu stačila remíza 1:1. Následoval boj čtvrtfinálový, jenž začal podobně, jako ten předchozí skončil – remízou 1:1 se švýcarským Zugem. Ve druhém zápase však Lvi nezaváhali, porazili soupeře 4:0 a mohli se připravovat na semifinále se švédským týmem Djurgården. Partii mají nyní Hradečtí dobře rozehranou, uvidíme tedy, zda se jim povede dotáhnout postup do vítězného konce.
     
    Djurgårdens IF

    Stejně jako Mountfield, také stockholmský tým postoupil ze skupiny se čtyřmi výhrami a dvěma porážkami z 2. příčky, bylo to ovšem ze skupiny F. V osmifinálové fázi narazil Djurgården na tým Skellefteå AIK, se kterým nejprve remizoval 3:3 a posléze rozhodl o postupu vítězstvím 4:1. Čtvrtfinále s Mnichovem pak bylo poměrně jednoznačnou záležitostí. Hokejisté ze Švédska si totiž připsali výhry 5:1 a 3:0 a čekalo na ně semifinále s českým mužstvem. Sérii sice hráči Djurgården nemají rozehranou ideálně, kdyby se jim ale povedlo zvítězit o více než branky, případně o dvě postup dotáhnout v nájezdech, zajistili by tím čistě švédské finále Ligy mistrů 2019/2020.
     
    Jak se soupeřům daří v domácích soutěžích?

    Ani jedno z mužstev v letošní sezóně nikterak neexceluje, ale ani vyloženě nepropadá. Jak česká, tak švédská nejvyšší soutěž mají 14 účastníků, přičemž Djurgården se 48 body nachází na 8. místě, Hradci patří s 51 body 9. pozice. Stockholmské mužstvo zaznamenalo v SHL po Vánocích tři výhry a tři porážky, s aktuální formou je na tom tedy Mountfield o něco málo lépe – od Štědrého dne totiž v Tipsport extralize čtyřikrát vyhrál a jen jednou prohrál.
     
    1. semifinále (Hovet Arena)
    Djurgårdens IF 1:3 Mountfield HK


    Domácí sice otevřeli gólový účet již ve 3. minutě, Hradečtí se ale nenechali zaskočit a už v 5. minutě srovnali. Slovo střelce si pak vzal dvakrát východočeský Matěj Chalupa, který zajistil vítězství Lvům.

    Branky a nahrávky: 3. Possler (Alsing) – 5. Nedomlel (Koukal), 23. Chalupa (Nedomlel, Perret), 50. Chalupa.
    Vyloučení: 4:1 (bez využití).
    Střely na branku: 21:21.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Čáp, Cibulskis, F. Pavlík (A), Šalda, Nedomlel (A), Rosandić, Gaspar – Smoleňák (C), Cingel, Chalupa – Klíma, Lev, R. Pavlík – Jergl, Koukal, Perret – Dragoun, Kubík, Miškář – Morong.

    Djurgårdens IF: Svedberg (Rheyneuclaudes) – Alsing, Nilsson, Högström, Pettersson (A), Garrison, Hultström, Johansson – Strandberg, Josefson (C), Eklund – Axelsson, Berglund, Holtz – Ågren, Haga, Östman – Eriksson (A), Wandell, Bergfors – Falk.

    Rozhodčí: Nikolić (AUT), Stano (SVK) – Ondráček, Hynek (oba CZE).
     
    Na rozdíl od předchozích třech zápasů CHL nezačne ve švédské bráně Karri Rämö, jenž ani není na soupisce, ale Niklas Svedberg. Ten má v domácí soutěži o něco lepší čísla než jeho kolega, to stejné platí i o jedničce Hradce, Marku Mazancovi, který ale oproti hostujícímu kolegovi odchytal letos všechny duely Ligy mistrů.
     
    Oba týmy už jsou nastoupeny na modrých čarách, halou postupně zní oficiální hymna Ligy mistrů i národní hymny Švédska a České republiky, utkání co nevidět začne!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Už po sedmi vteřinách je hra poprvé přerušena, protože ve středním pásmu se po střetu u mantinelu odrazil kotouč mezi střídačky.
     
    00:18
    Teď už se puku dotkl i Marek Mazanec, jenž odrazil černou pryž od své pravé tyče.
     
    00:40
    Oba celky odešly střídat, mezitím podržel puk za bránou Mazanec. Po jeho rozehrávce se Hradečtí dostali do útočné třetiny.
     
    01:07
    Z akce vzešla střela Radima Šaldy, který pálil z levého kruhu a Svedberg musel schovat kotouč v náručí.
     
    01:11
    A další zákrok si připsal švédský gólman velmi záhy, když po vhazování zlikvidoval střelu Filipa Pavlíka.
     
    01:33
    První větší šance zápasu! Petr Koukal vypálil do modré a po jeho pokusu se strhla vlna dorážek, ani jedna východočeská hůl ale nedostala puk za brankovou lajnu.
     
    01:58
    První přesilovku zápasu si zahrají hosté, protože Mislav Rosandič se ve středním pásmu dopustil podrážení.
     
    02:21
    Hradec se sice na chvíli osvobodil, Švédové se ale rychle dostali zpátky za modrou čáru.
     
    02:39
    Mazanec měl lehce zakrytý výhled, i tak ale dokázal špičkou levého betonu vyrazit střelu Linuse Hulströma, který pálil z vrcholu kruhu pro vhazování.
     
    03:09
    Marcus Högström vyslal bombu od modré a za Mazancem zazvonila tyč!
     
    03:28
    A další velká šance Djurgårdenu! Dick Axelsson pálil rychle zblízka z levé strany, Marek Mazanec se ale proti němu dokázal přesunout.
     
    04:02
    Hradečtí se osvobodili a už jsou v plném počtu.
     
    04:32
    Jacob Garrison hasil rychlou hradeckou akci nedovoleným bráněním a už je na trestné lavici, přesilovku si zahrají také domácí.
     
    04:50
    Hradec se drží v pásmu, zatím ale nevyslal na švédskou bránu ani jednu střelu.
     
    05:11
    Jakub Lev střílel z pozice falešného beka, v rychlosti ale mířil jen vedle branky. Následně se Djurgården osvobodil.
     
    05:39
    Východočeši znovu zavezli puk do pásma, dlouho tam ale nepobyli, protože hosté dokázali rychle vyhodit touš přes všechny čáry.
     
    06:05
    Marek Mazanec znovu pomáhal spoluhráčům s rozehrávkou, Hradec se zkusí usadit v útoku nyní.
     
    06:19
    Radim Šalda posunul puk na Filipa Pavlíka, který rychle vystřelil, Niklas Svedberg však ránu viděl a chytil ji do náruče.
     
    06:32
    Také švédské mužstvo zvládlo první oslabení bez inkasování a už je v plném počtu.
     
    06:42
    Djurgården se hned hnal dopředu, zastavil ho ale ofsajd. A po tomto technickém přestupku je tu komerční pauza.
     
    07:00
    Dlouho se o puk bojovalo v rohu hostujícího obranného pásma, nakonec ze situace vyplynula střela Hradce. Tu vyrazil do druhého rohu Svedberg.
     
    07:37
    Richard Nedomlel chtěl přimáčknout na mantinel Michaela Haga, ten však nabral ve středním pásmu velkou rychlost a do útočné třetiny tak proklouzl. Z jeho zavezení puku ale nakonec ohrožení hradecké brány nevzniklo.
     
    08:09
    S tímhle pukem vyslaným z velké dálky neměl Marek Mazanec problémy, pro jistotu ho ale přece jen schoval ve výstroji.
     
    08:45
    Švédům se povedlo lehce zdržet při rozehrávce Oskarse Cibulskise, přičemž jeho spoluhráči pokračovali v jízdě dopředu. Byl tak pískán ofsajd.
     
    09:20
    Henrik Eriksson se snažil proklouznout mezi dvěma bránícími hráči, aby mohl nerušeně pokračovat na bránu, nakonec mu však hradečtí hokejisté dokázali vystavit stopku.
     
    10:35
    Východočeši vytáhli v obranné zóně dobrý forčekink a obrali soupeře o kotouč, následně odešly oba týmy střídat.
     
    11:06
    První lajna Hradce se ocitla v blízkosti švédské svatyně, jenže jak Smoleňákovi, tak Chalupovi sklouzl kotouč z hole a Svedberg vše vyřešil přerušením hry.
     
    11:24
    Niclas Bergfors se po nedůrazné hradecké rozehrávce dostal k rychlé střele z bezprostřední blízkosti, od Mazancova betonu se ale puk odrazil do rohu!
     
    11:52
    Tak tohle byla šance jako hrom! Jordann Perret uháněl po levé straně v samostatném úniku a zkoušel rychlý forhendový blafák, nedokázal ale procedit touš až za brankářova záda!
     
    12:43
    A znovu se halou rozezněla vlna zahučení, další rána Hradce totiž skončila vedle brány za zadním mantinelu.
     
    13:06
    Marcus Högström se vytočil z rohu kluziště k levé tyči a poslal puk napříč brankovištěm, nikdo ale černou pryž za brankovou lajnu neusměrnil.
     
    13:58
    Marek Mazanec i dnes ukazuje, že práce s holí je vyloženě jeho silnou stránkou. Teď totiž vyjel do mezikruží a rozehrál obloučkem tak, že kotouč musel na druhé straně před dojíždějícími Východočechy přikrýt Niklas Svedberg. Následuje komerční přestávka.
     
    14:27
    Švédové rozehráli až na útočnou modrou, krátce po jejím přechodu však Tomu Wandellovi sjel puk z hole a z akce tak sešlo.
     
    14:39
    Mountfieldu se rozehrávka naopak příliš nepovedla, kotouč se totiž proletěl jenom na zakázané uvolnění.
     
    14:50
    Střela Sebastiana Strandberga byla na pravém kruhu zblokována bojující dvojicí protihráčů a zpomalený puk už nebyl pro Mazance problémem.
     
    15:12
    Linus Hultström zavezl touš na pravý kruh a mířil na delší tyč, tam byla připravena Mazancova lapačka.
     
    15:37
    Na druhé straně zase zkusil od modré vystřelit Jordann Perret, jeho pokus byl ale sražen na zadní hrazení.
     
    16:28
    Hradečtí se snažili usadit v útočné třetině, jenže Švédové jim v tom svým úspěšným forčekinkem zabránili. Jakmile získali puk definitivně do své moci, poslali oba soupeři na led čerstvé síly.
     
    16:57
    První rozehrávka hostů se odrazila od Smoleňákovy výstroje zpět, ta druhá už zamířila do neutrální zóny.
     
    17:18
    A Djurgården pokračoval až do útoku, kde se z první pokoušel z mezikruží vypálit Kalle Östman, jeho pokus byl však sražen do ochranné sítě.
     
    17:24
    Krátce po buly napřáhl na modré čáře Marcus Högström, Mazanec v rozkleku puk vyrazil.
     
    17:46
    Švédský gólman jel rozehrát, ale Hradečtí byli u puku jako první. Svedberg se však stihl vrátit mezi tři tyče a zabránil tak Jakubu Lvovi v zacílení do otevřené části klece!
     
    18:22
    Švédská rozehrávka trefila Radima Šaldu do helmy, hradecký bek se ale rychle oklepal a hra se ani nemusela přerušovat.
     
    18:47
    Východočeši hrají v ponechané výhodě, hosté se totiž dopustili faulu.
     
    18:53
    Za vysokou hůl už na trestné lavici sedí William Eklund, Hradec tak bude hrát v závěru třetiny početní výhodu.
     
    19:07
    Po vyhraném buly se Mountfield usadil v pásmu, Švédové ho ale nutí hrát jen kolem mantinelů.
     
    19:21
    A Djurgården se nakonec zmocnil puku a poslal ho ven z pásma, Hradec musí začít novou akci.
     
    19:48
    Filip Pavlík nakonec vystřelil od modré čáry, jeho dělovka však skončila jenom na zadním mantinelu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dvacet minut je minulostí a můžeme říci, že jsme viděli poměrně svižný hokej s šancemi na obou stranách. Djurgården si ty největší vypracoval v přesilové hře, jednou ale Mazance zachránila tyč a zbytek střel stihl pokrýt. Na druhé straně mohli Hradečtí využít samostatný únik, jenže také Svedberg dokázal puku vystavit stopku. Závěr periody dohráli Východočeši v přesilové hře, jenže hokejisté ze Stockholmu dobře napadali a domácí do ničeho výraznějšího nepustili. Další třetina tak začne přibližně v 18:54 za počátečního stavu 0:0.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Mountfield HK – 10
    Djurgårdens IF – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Hradečtí nenačali zbytek přesilovky dobře, Djurgården se totiž rychle dostal k puku a vyhodil přes všechny čáry.
     
    20:45
    Mazancovi se nepovedlo přesně rozehrát a na jednoho ze Švédů koukala prázdná branka, tu ale minul!
     
    20:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru Hradečtí nevyužili, v té samé vteřině, kdy švédský hráč opustil trestnou lavici, se ale přece jen dostali do vedení! JAKUB LEV předvedl parádní akci, v níž si doslova vychutnal hostujícího beka, mezi kruhy se dostal za jeho záda a pak krásně zavěsil pod horní tyč do pravého růžku – 1:0. Asistence: Matěj Chalupa.
    20:53 LEV - 1:0
     
    21:44
    Hradečtí se hned dostali do dalšího útoku a Jordann Perret střílel v situaci jeden na jednoho, jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    22:05
    Matěj Chalupa se snažil projít od pravého mantinelu k tyčce a zakončit, místo toho byl ale donucen jen vyvrátit brankovou konstrukci z její obvyklé pozice.
     
    22:37
    Jordann Perret dostal průnikovou nahrávku, jenže neměl dostatečnou rychlost k tomu, aby zvládl přebruslit obránce a pokračovat sám na bránu.
     
    23:13
    Aleš Jergl plácl na pravém kruhu do puku a hrací předmět proletěl v nebezpečné blízkosti vzdálenější tyče.
     
    23:25
    Jordann Perret se postavil před branku a clonil a zároveň se snažil puk tečovat, Svedberg schoval puk ve výstroji.
     
    23:37
    Manuel Ågren se dostal za hradeckou obranu a snažil se roztáhnout Mazance a poslat ze něj kotouč, východočeský gólman odolal!
     
    24:10
    Mountfield kroužil útočným pásmem, přes švédské napadání však nedokázal dostat puk od mantinelů.
     
    24:42
    Na hradeckou bránu letěl kotouč z velké vzdálenosti, Marek Mazanec ale musel vytáhnout svou hůl a odklonit touš do ochranné sítě.
     
    25:04
    Mislav Rosandič se snažil v mezikruží tečovat nastřelený puk, v důsledku toho se pak Radek Smoleňák ocitl v roli posledního bránícího hráče. Tuto úlohu ale zvládl.
     
    25:53
    Rychlík Jordann Perret nabral ve středním pásmu puk a už to vypadalo, že s ním proklouzne až mezi kruhy, nakonec mu ale bekové v úmyslu zabránili.
     
    26:31
    Hradečtí teď dobře forčekovali a Kevin Klíma získal v útočné zóně puk, moment překvapení však Lvi ve svůj prospěch nepřetavili.
     
    27:20
    Do pásma se teď dostal také Djurgården, jenž však jen vyslal nepřesnou střelu. Také domácí totiž dobře napadají.
     
    28:13
    Patrik Miškář vystavil nechtěně bodyček svému spoluhráči Michalu Dragounovi, oba hokejisté se totiž potkali za soupeřovou bránou, každý z jiné strany.
     
    28:45
    Oskars Cibulskis vyklekl soupeřovu střelu a kotouč se odrazil do ochranné sítě. Po této situaci přichází na řadu komerční přestávka.
     
    28:55
    Matěj Chalupa obdržel průnikovou nahrávku a už to vypadalo, že bude nerušeně zakončovat, za minutu dvanáct ale natáhl švédský bek hokejku a kotouč Chalupovi vyšťouchl!
     
    29:39
    Východočeši neustali v aktivitě a získali v hloubi útočné třetiny puk, Jakub Lev nakonec s černou pryží obkroužil celé pásmo a od modré vypálil. Niklas Svedberg schoval touš ve výstroji.
     
    30:10
    Kalle Östman dostal nabito mezi kruhy a pálil z první, jeho rána se ale od dvojice protihráčů stojící před Mazancem odrazila do rohu!
     
    30:55
    Michal Dragoun se po zákroku hostujícího hráče ocitl na ledě, což zvedlo velkou vlnu nevole v publiku, které žádalo vyloučení. Rozhodčí ale zůstali v klidu.
     
    31:41
    Matěj Chalupa vystihl švédskou rozehrávku a svižně vystřelil z mezikruží, jeho pokus ale Svedberg dokázal vyrazit. A odolal také proti Cingelově dorážce.
     
    31:53
    Radovan Pavlík se snažil probruslit od pravého mantinelu na osu hřiště, soupeři ho však při této cestě připravili o puk.
     
    32:48
    Tom Wandell se snažil vysokým obloučkem nahodit puk do útočné třetiny, jenže to se mu nepovedlo, hradečtí beci totiž hrací předmět stáhli na své hole.
     
    33:29
    Po souboji o kotouč vypadl puk přes plexisklo, přerušení hry nabízí čtvrtou komerční pauzu zápasu.
     
    33:43
    Švédové se snažili usadit v útoku, jenže jejich nahrávky nebyly přesné a hosté se sami vyhnali do neutrální zóny.
     
    34:48
    Chvíli to Djurgårdenu trvalo, nakonec ale zavezl puk do pásma a byla z toho slušná šance. Jeden z beků totiž pálil z první od modré a Mazanec kotouč zneškodnil i za cenu jeho nárazu do velmi choulostivých míst!
     
    34:56
    Zdeněk Čáp hned po přerušení přivezl ze střídačky led, aby hradecký gólman mohl zmírnit kotoučem způsobenou bolest, po menší pauzičce už se ale bude znovu hrát.
     
    35:13
    Východočechům se nepovedl přechod modré lajny, vystavili se totiž do ofsajdového postavení.
     
    35:33
    Švédové nahodili puk a půlka jich odešla střídat, ta druhá nedokázala útočné pásmo udržet.
     
    36:10
    Z boje o puk vyšli od mantinelu vítězně Hradečtí a Jordann Perret se hned hnal dopředu, byl ale zastaven bránícím hráčem.
     
    36:49
    Adam Kubík číhal na hraně brankoviště na nahrávku od modré, měl ale málo času k tomu, aby si touš stihl zpracovat, otočit se čelem k bráně a zakončit.
     
    36:57
    Na druhé straně se Djurgårdenu nepovedl přechod modré čáry, rozhodčí přerušili hru pro ofsajd.
     
    37:15
    Manuel Ågren okusil tvrdou hru Zdeňka Čápa, který vystavil švédskému hráči parádní bodyček. Švédové se kvůli tomu dostali znovu do ofsajdového postavení.
     
    37:43
    Filip Pavlík nastřelil puk na bránu od červené čáry, Niklas Svedberg jej musel rychlým skluzem vyrazit do rohu.
     
    38:30
    Marek Mazanec chytil pokus Henrika Erikssona, rychle vyklepal puk z lapačky a vysokým obloukem dnes už podruhé rozehrál tak, že musel zasahovat na druhé straně brankář Svedberg.
     
    39:16
    Švédové rozjeli akci od svého gólmana, nedotáhli ji ale do úspěšného konce, jen na hradecké hokejky.
     
    39:51
    Petr Koukal nabil zpoza brány na střelu z první Aleši Jerglovi, jeho ránu z voleje ale vyrazil Niklas Svedberg!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dvě třetiny rozhodujícího mače jsou minulostí, i nadále je blíže k postupu do finále Hradec. Ten totiž ve 21. minutě otevřel skóre a aktuálně má na Djurgården v součtu obou semifinálových zápasů už třígólový náskok. Východočeši byli sice po většinu periody aktivnější a měli i více šancí, Švédové se ale v závěru začali čím dál víc dostávat dopředu a poslední část tak ještě jistě nabídne zajímavý hokej. Uvidíme, zda dokáží hosté minimálně třemi góly situaci ještě zamotat, nebo jestli si Mountfield výsledek pohlídá. Třetí třetina startuje přibližně v 19:47!
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Mountfield HK – 9 (19)
    Djurgårdens IF – 7 (16)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Marek Mazanec rozehrával zpoza brány o plexisklo, kotouči se ale do cesty postavil jeden z hostujících hráčů a ztečoval jej mimo kluziště.
     
    40:17
    Hlavní rozhodčí teď kontroloval, jestli je led opravdu dostatečně zmrzlý a jestli po něm kotouč správně klouže. Dospěl k názoru, že ano a bude se pokračovat.
     
    40:48
    Kevin Klíma se probíjel podél pravého mantinelu do střelecké pozice, měl ale nízkou rychlost k tomu, aby přešel bránícího hráče.
     
    41:43
    Petr Koukal obdržel mezi kruhy nahrávku na střelu z první, netrefil ale odkrytou část švédské svatyně!
     
    42:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že Hradec našel v posledních zápasech nového střelce a vede už o dva góly! RICHARD NEDOMLEL patří většinou spíše k defenzívním bekům, jenže teď se prosadil už podruhé ve dvou utkáních CHL. Kotouč si zavezl na vrchol levého kruhu a chladnokrevně mířenou ranou vymetl vzdálenější růžek – 2:0. Bez asistence.
    42:07 NEDOMLEL - 2:0
     
    43:13
    Východočeši nyní rozestavěli červenou hradbu ve středním pásmu, přes kterou se Djurgårdenu nedaří projít.
     
    43:44
    Teď se sice Švédové dostali k puku za útočnou modrou, situace ale byla posouzena jako úmyslný ofsajd a vhazovat se bude před Svedbergem.
     
    44:17
    Třetí lajna Východočechů se snažila od mantinelu dostat puk do brankoviště a to se jí nakonec povedlo, tam ale nebyl nikdo, kdo by mohl kotouč tečovat.
     
    44:45
    V přerušení kvůli švédskému ofsajdu odešel do kabiny Dick Axelsson, zřejmě utržil ve hře nějaký šrám.
     
    45:02
    Marek Mazanec teď zamítl první gól Djurgårdenu, špičkou levého betonu totiž odklonil příklep zblízka!
     
    45:58
    Lukáš Cingel srazil v obranném pásmu švédskou střelu rukavicí a zamířil na druhou stranu, tam se ale Hradečtí nevymanili od mantinelů.
     
    46:43
    První útočná letka domácích zavezla touš do útoku a postupně odešla střídat.
     
    47:24
    Kevinu Klímovi šla sice nahrávka dost na brusle, i tak ale forvard Mountfieldu stihl z levé strany zakončit. Niklas Svedberg musel kotouč vyrazit před sebe a to samé zopakoval také při dorážce.
     
    48:20
    Aleš Jergl obdržel křižnou nahrávku od Petra Koukala, střelou na bližší tyč však gólmana Djurgårdenu nepřekvapil. Je tu komerční přestávka.
     
    48:57
    Jesper Petterson udržel kotouč na modré čáře a hned poté vystřelil, Mazanec jeho ránu schoval na hrudi.
     
    49:18
    Další střela od modré čáry, tentokrát v podání Olleho Alsinga, skončila v Mazancově lapající rukavici.
     
    49:49
    Celá první lajna Hradce chtěla předvést rychlou akci na jeden dotek, finální nahrávka na Radka Smoleňák však nebyla přesná a kotouč skončil u mantinelu místo u brány.
     
    50:16
    Švédští hokejisté nenačasovali přechod do útočné zóny přesně a je jim odpískán ofsajd.
     
    50:27
    Technickým přestupkem se provinili také domácí, ti totiž vyhodili touš na zakázané uvolnění.
     
    50:47
    Potřetí v utkání Mazanec rozehrál od vlastní branky obloučkem až na druhou stranu kluziště, tentokrát ale vyhodil jen na icing.
     
    50:47
    Djurgården hraje bez gólmana a snaží se ještě zdramatizovat zápas!
     
    51:10
    Švédové se dostali do útoku a Olle Alsing střílel z vrcholu levého kruhu, Marek Mazanec byl proti jeho pokusu u pravé tyče připraven.
     
    51:22
    Jordann Perret vyvezl touš do středního pásma, odkud vystřelil, netrefil ale prázdnou klec.
     
    51:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď už se Východočeši do prázdné brány trefili a vedou už o tři góly, pro Djurgården to již bude velmi těžké! ALEŠ JERGL se vytočil zpoza brány a napoprvé ještě přes švédskou hůl neskóroval, druhým pokusem se už ale nemýlil – 3:0. Bez asistence.
    51:34 JERGL - 3:0
     
    51:34
    Po třetím hradeckém gólu se Niklas Svedberg vrátil do brány a hosté tak už power-play dále nezkoušejí.
     
    52:09
    Adam Kubík se provinil hákováním a je nařízeno trestné střílení!
     
    52:09
    Jacob Josefson se rozjel pomalejším tempem a Marek Mazanec si proti němu počínal velmi sebevědomě. Vyjel totiž kousek před brankoviště a rybičkou s napřaženou hokejkou vypíchl puk!
     
    52:48
    Východočeši mají kotouč na holi a snaží se šetřit čas, přesně to jim v tuto chvíli vyhovuje.
     
    53:16
    Jakub Lev se najednou objevil ve střelecké pozici na vrcholu mezikruží, Niklas Svedberg si pro jeho střelu vyskočil.
     
    53:49
    Švédům se nepovedl přechod do útoku, po ofsajdu je tu komerční přestávka.
     
    Dnešní utkání sleduje v ČPP Aréně 6 161 diváků, jedná se tak zdaleka o nejlepší návštěvu Ligy mistrů pod Bílou věží!
     
    54:05
    Hradec protečoval touš do útoku a postavil hradbu na obranné modré, už se zřejmě nebude hnát bezhlavě dopředu.
     
    54:39
    Djurgården se znovu snažil přejít střední pásmo, jenže se mu to opět nepovedlo.
     
    55:00
    Na ledě se objevuje také třináctý útočník Hradeckých Matěj Morong, jenž si tak soby junior připisuje první start v dospělém hokeji za Mountfield HK!
     
    55:53
    Střela z levého kruhu šla příliš vysoko, Mazanec proti ní nemusel zasahovat.
     
    56:21
    Po přerušení hry v důsledku hradecké šance se u švédské brány strhla bitka, Radovan Pavlík leží s bolestivou grimasou čelem k ledu.
     
    56:25
    Trest za hrubost vyfasoval Marcus Högström a Mountfield tak hraje v přesilové hře.
     
    56:50
    Východočeši drží puk na holi ve svém obranném pásmu, dopředu ale za každou cenu chodit nepotřebují.
     
    57:25
    Hosté se dokonce dostali ke střele z mezikruží, Mazanec ale zůstal pozorný a odklonil touš holí.
     
    57:58
    Domácí se teď usadili v útoku a hledají skulinu k bráně.
     
    58:15
    Hradečtí hasili hostující šanci faulem a je tu další trestné střílení pro Djurgården! Radim Šalda i Filip Pavlík se provinili hákováním a zatímco za Šaldův trest je nařízen právě trestný nájezd, Pavlík si poté ještě odpyká dvě minuty na trestné lavici.
     
    58:15
    Patrik Berglund se vlažně rozjel, ale zakončil o to nečekaněji – švihem vypálil a zřejmě trefil horní tyč, rozhodčí jdou ale ještě k videu!
     
    58:15
    Švédský hráč skutečně nastřelil břevno, skóre se tak nemění!
     
    58:36
    Východočeši překazili švédský útok a vyhodili puk do středního pásma.
     
    58:58
    Teď musel Mazanec zasahovat vyrážečkou, aby odklonil pokus z levého kruhu.
     
    59:27
    Djurgården se stále drží v útočném pásmu, čas na obrácení vývoje už ale nemá. Spíše než o skóre se teď hraje už jen o Mazancovu nulu.
     
    59:36
    Patrik Miškář dostal puk až do obranného pásma hostů.
     
    59:52
    Hradec drží puk daleko od své brány, tohle už pro domácí dopadne dobře!
     
    Konec zápasu.
     
    Šedesát minut vypršelo, máme to potvrzené černé na bílém. Hradečtí hokejisté se sjeli do hloučku okolo své ho gólmana, protože rozhodně mají co slavit – právě totiž postoupili do finále Ligy mistrů!
     
    Východočeši šli do druhého semifinále s dvougólovým náskokem, který se jim povedlo ještě navýšit. Za postupem vykročili na začátku druhé třetiny, kdy otevřeli skóre zápasu, a pak už ho aktivním hokejem jen navyšovali. Marek Mazanec vychytal v CHL už třetí čisté konto a pomohl tak Hradci k výhře 3:0, celkový rozdíl ve skóre tak mezi Lvy a Djurgårdenem činí pět branek! Přestože dnešní výsledek vypadá poměrně jednoznačně, hosté rozhodně nehráli druhé housle. Vypracovali si rovněž nebezpečné příležitosti a nastřelili i tyčky, štěstí ale stálo na straně domácích. Ti se tak poprvé v historii podívají do finále Ligy mistrů!
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Mountfield HK – 8 (27)
    Djurgården – 8 (24)
     
    Nejlepšími hráči byli fanoušky zvoleni stockholmský obránce Linus Hultström a hradecký brankář Marek Mazanec.
     
    Východočeští fanoušci si postup viditelně užívají. Po klasické děkovačce si totiž zavolali svůj tým z kabiny zpátky na led a dali si s hokejisty druhé kolo chorálů!
     
    Vzhledem k tomu, že v paralelně hraném semifinále otočila Frölunda utkání s Luleou a porazila ji 3:1, je tak o finálovém složení jasno – Hradec Králové se 4. února utká s Frölundou, s níž se potkal už v základní skupině, vrcholný mač by se navíc měl odehrát pod Bílou věží!
     
    V tuto chvíli je to ode mě již vše. Přeji příjemný zbytek dne a na 4. února vás zvu ke sledování našeho dalšího on-line přenosu – jako hlavní chod se totiž bude podávat švédsko-české finále CHL! (20:44:27)

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 21. Lev (Chalupa), 43. Nedomlel, 52. Jergl


    Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Čáp, Cibulskis, F. Pavlík (A), Šalda, Nedomlel (A), Rosandić, Gaspar – Smoleňák (C), Cingel, Chalupa – Klíma, Lev, R. Pavlík – Jergl, Koukal, Perret – Dragoun, Kubík, Miškář – Morong
    Djurgårdens IF: Svedberg (Rheyneuclaudes) – Alsing, Nilsson, Högström, Pettersson (A), Garrison, Hultström, Johansson – Strandberg, Josefson (C), Eklund – Axelsson, Berglund, Holtz – Ågren, Haga, Östman – Eriksson (A), Wandell, Bergfors – Falk

    Rozhodčí: Nikolić (AUT), Stano (SVK) – Ondráček, Hynek (oba CZE)

    Diváci: 6 161
    07.01.2020
    Djurgården - Mountfield HK 1:3

    Branky a nahrávky: 3. Possler (Alsing) – 5. Nedomlel (Koukal), 23. Chalupa (Nedomlel, Perret), 50. Chalupa

    bahis siteleri