New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers (*00:40) | Kansas City Chiefs - Tennessee Titans 35:24 (kon.)
konec
Kansas City Chiefs - Tennessee Titans

35:24

(7:10, 14:7, 0:0, 14:7)

Neděle 19.01.2020, 21:05 • Arrowhead Stadium • Americký fotbal • Finále konference AFC
Předzápasové kurzy
     
    Jisté je, že Kansas City Chiefs budou v Super Bowlu LIV vedeni jako hosté. Kdo bude na Hard Rock Stadium v Miami v zápisu jako domácí, to určí finále konference NFC, které začíná v 0:40. Takže nechoďte spát a jen přepněte na další přenos. Do té doby děkuji za pozornost. (00:19:12)
    Mrznoucí, ale spokojení domácí fanoušci si užívali závěr zápasu společně se svými miláčky
     
    Přímo na stadionu sledovalo zápas 73 656 ve velké většině spokojených diváků.
    Základní statistiky quarterbacka Chiefs Patricka Mahomese
     
    Druhý poločas byl dlouho taktickou bitvou. Domácí se soustředili na ubránění Henryho, což se jim nakonec podařilo a bylo to klíčem k úspěchu. Sami naopak odehráli extrémně dlouhý více než sedmiminutový drive, na jehož konci byl na začátku čtvrté čtvrtiny veledůležitý touchdown Damiena Willamse po 3yardovém běhu. Navíc Titans nezvládli reagovat, rychle přišli o míč a Chiefs potvrdili své vítězství nejlepší akcí dne, kterou byl perfektně zahraný 60yardový touchdownový catch Sammyho Watkinse. Hosté se sice ještě nadechli a 22yardovým catchem Anthonyho Firksera snížili necelé 4,5 minuty před koncem na rozdíl 11 bodů, ale na víc se nezmohli a domácí v poklidu dovedli zápas k vítězství.
     
    Kansas City Chiefs potřetí v historii a poprvé po rovných 50 letech postupují do Super Bowlu! Poprvé po 4 porážkách dokázali porazit Tennessee Titans a navíc poprvé v souboji těchto celků v play off vítězí domácí tým!
     
    Konec utkání.
     
    0:39
    KC, 2&12, TEN 20
    Drhé zakleknutí Mahomese a je konec!
     
    1:20
    KC, 1&10, TEN 18
    Mahomes zaklekává.
    Sack Clarka ukončuje zápas
     
    1:28
    TEN, 4&6, TEN 35
    Tannehill byl pod obrovským tlakem a po kontaktu s Clarkem padá do kotoulu vzad, což znamená ztrátu 17 yardů! Titans nezvládl čtvrtý down a definitivně prohrávají!
     
    1:32
    TEN, 3&6, TEN 35
    Tannehill nezkompletoval ani tuto přihrávku na Browna.
     
    1:36
    TEN, 2&6, TEN 35
    Opět byl cílem Humphries a Kpassagnon ho ubránil na hranici faulu.
     
    2:00
    TEN, 1&15, TEN 26
    Rychlá přihrávka doprava Humphriesovi pro 9 yardů.
     
    2:00
    TEN, 1&10, TEN 31
    Lehký pohyb pravého guarda Davise neušel rozhodčím, trest 5 yardů.
     
    2:00
    Two minute warning.
     
    2:08
    TEN, 1&10, TEN 20
    Titans dostávají doslova pomocnou ruku. Jones totiž ruce nelegálně použil a je trestán 5 yardy. To se přičte k zisku Tannehilla, 6 yardů po zemi.
     
    2:15
    KC, 4&14, TEN 44
    Colquitt kopl výborný punt těsně před end zónu, ale spoluhráči těsně nestihli míč doběhnout, než se vykulil do ní. Touchback.
     
    2:15
    KC, 4&9, TEN 39
    Domácí úmyslně nerozehráli, nabrali 5 yardů trest a punter má více místa.

    Libor Štěpán

    Tony Corrente
    73 656
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad KC, 3&5, TEN 42 – U míče je Kansas City, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Tennessee.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do endzóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, plus k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před endzónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, tak i obranný, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri