Kansas City Chiefs - Tennessee Titans 35:24 (kon.) | San Francisco 49ers - Green Bay Packers 37:20 (kon.)
konec
San Francisco 49ers - Green Bay Packers

37:20

(7:0, 20:0, 7:7, 3:13)

Pondělí 20.01.2020, 00:40 • Levi's Stadium • Americký fotbal • Finále konference NFC
Předzápasové kurzy
     
    To je z konferenčních finále vše, děkuji za pozornost. (04:09:48)
     
    Super Bowl LIV se hraje v noci na pondělí 3. února, výkop je v 0:30 středoevropského času.
     
    To vše sledovalo přímo na stadionu 72 211 diváků, kteří tak dosud nepříliš oblíbený Levi's Stadium po 5 letech existence možná vezmou na milost.
    Raheem Mostert jako první hráč historie v zápase play off dokázal kombinaci 4 běhových touchdownů a více než 200 běhových yardů
     
    Aaron Rodgers nakonec zkompletoval 31 z 39 přihrávek pro 326 yardů a 2 touchdowny, ale také 2 interceptions. Jenže hostům vlbec nefungovala běhová hra, kterou získali jen 62 yardů.
    Běhy naopak tvořily základ úspěchu Niners, protože Raheem Mostert ke 4 touchdownům přidal fantastických 220 yardů z 29 běhů a celý tým celkem naběhal 285 yardů. Jimmy Garoppolo tak téměř nemusel do vzduchu. Jeho bilance je na konferenční finále těžko uvěřitelných 6 úspěšných přihrávek z 8 pokusů pro 77 yardů.
     
    Druhý poločas už mnoho zajímavého nenabídl. Zápas byl rozhodnutý, hosté na zvrat neměli. Sice prvním drivem po přestávce dokázali konečně skórovat po 9yardovém catchi Aarona Jonese, ale domácí okamžitě odpověděli svým dnešním esem. Raheem Mostert čtvrtým touchdownem v zápase uklidnil fanoušky i tým Niners a posledních 20 minut se už pouze dohrávalo. Packers sice měli v útoku více prostoru, ale zvládli jen kosmeticky zmírnit porážku druhým touchdownem Aarona Jonese, tentokrát 1yardovým po zemi, a vůbec premiérovým touchdownem v kariéře Jacea Sternbergera, ale nevyšel jim onside kick a sami věděli, že už hrají jen o čest. Poslední slovo měl navíc kicker Niners Robbie Gould, který 42yardovým field goalem uzavřel skóre. Na tom nic nezměnil ani zoufalý pokus Aarona Rodgerse o Hail Mary dvě minuty před koncem, která skončila interception v rukou Richarda Shermana. Niners vítězí zcela zaslouženě a rozhodli o tom už v prvním poločase.
    Niners se už mohou těšit do Miami
     
    San Francisco 49ers posedmé v historii a poprvé po 7 letech postupují do Super Bowlu, ve kterém se v pozici domácího týmu utkají v Miami na Hard Rock Stadium s Kansas City Chiefs! V Super Bowlu LIV se tak střetnou dva týmy, ve kterých strávil svoji kariéru legendární quarterback Joe Montana!
     
    Konec utkání.
     
    0:28
    SF, 3&11, SF 8
    Garoppolo potřetí zaklekává a zápas končí!
     
    1:06
    SF, 2&10, SF 7
    Druhé zakleknutí.
     
    1:42
    SF, 1&10, SF 7
    První zakleknutí.
    Interception Richarda Shermana při zoufalém pokusu Rodgerse končí zápas
     
    1:59
    GB, 1&10, GB 38 – INTERCEPTION
    Aaron Rodgers v zoufalé situaci zkusil to, co mu už několikrát v kariéře vyšlo – házel Hail Mary. Jenže sprintujícího Adamse před end zónou přehodil, navíc míč zachytil Richard Sherman a ten svou čtvrtou kariérní interception v play off ukončuje zápas! Už se bude jen zaklekávat!
     
    2:00
    Two minute warning.
     
    2:08
    GB, 4&13, GB 22
    Rodgers dokázal zvládnout velmi dlouhý čtvrtý down přesným hodem do levého pole Adamsovi pro 16 yardů, ale už jde pouze o zápisy do statistik.
     
    2:15
    GB, 3&13, GB 22
    Rodgers nehodil přesný míč Lazardovi.
     
    2:15
    Druhý time out Niners.
     
    3:01
    GB, 2&6, GB 29
    Rodgers po delší době neutekl tlaku pass rusherů a byl složen Armsteadem, navíc se přitom dopustil fumblu, ale míč zvládl zalehnout Turner, takže hosté pokračují v útoku.
     
    3:26
    GB, 1&10, GB 25
    Williams běžel do středu, kde ho po 4 yardech zastavil Armstead.

    Libor Štěpán

    John Hussey
    72 211
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad SF, 3&5, GB 42 – U míče je San Francisco, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Green Bay.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do endzóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, plus k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před endzónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, tak i obranný, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri