Boston – Philadelphia 5:4 (1:0 po s.n.) | NY Islanders – New Jersey 4:1 (kon.) | Columbus – Tampa 2:3 (po pr.)
Ottawa – Winnipeg 1:4 (kon.) | Vancouver – Montreal 3:7 (kon.) | Los Angeles – Colorado 4:2 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
3:7 (2:2, 0:4, 1:1)
Montreal Canadiens
Pátek 22.01.2021, 03:30 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Thatcher Demko (VAN) – 35 zákroků, 7 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 59:28
    Jake Allen (MTL) – 14 zákroků, 3 OG, úspěšnost 82,4%, odchytal 59:46

    Česká a slovenská stopa
    Tomáš Tatar (MTL) – 0+1, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:28

    Tři hvězdy utkání
    1. Joel Armia (MTL) 2+2
    2. Bo Horvat (VAN) 2+0
    3. Tyler Toffoli (MTL) 2+1 (06:20:20)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 17-42; Zablokované střely: 18-5; Vhazování: 49%-51%; Hity: 24:17; Přesilové hry: 1/5-1/9; Trestné minuty: 26-12.
     
    Montrealu se podařilo v úvodním vzájemném letošním zápase proti hokejistům Vancouveru čtyřikrát smazat jednobrankové manko, nakonec ale Habs prohráli po samostatných nájezdech 6:5. Dnes to ovšem byla jiná písnička. Canadiens měli obrovskou střeleckou převahu a ani jednou nestal okamžik, kdy by museli dotahovat. V prostřední části navíc Canucks smetli čtyřmi góly a zbytek zápasu, v němž Joel Armia zaznamenal během jubilejního 300. utkání v NHL dva góly a dvě asistence, už se víceméně dohrával. Na opačné straně pak opět skóroval dvakrát kapitán Bo Horvat, Vancouveru to ale tentokrát bylo k ničemu. Zazářil také Tyler Toffoli, který neměl daleko k druhému hattricku v řadě a ke dvěma gólům připsal asistenci. Konečný stav dnešního utkání. Vancouver Canucks 3 Montreal Canadiens 7.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Jay Beagle zbytečně fauloval ve středním pásmu a Montreal dohraje zápas ve dvojnásobné převaze.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    58:55 Ben CHIAROT - 3:7
     
    58:55
    Montreal právě vstřelil branku!
    BEN CHIAROT krásně vypálil na pravém křídle bez přípravy a jeho rána od téměř modré čáry poté zamířila mezi betony Thatchera Demka! Skóre je 3:7. Asistence: Ben Chiarot a Tomáš Tatar.
     
    57:32
    Na ledě se strhla velká mela a čekáme na udělení trestu poté, co Tyler Myers před boxem časoměřičů loktem sestřelil Joela Armiu, který zamířil na ošetřovnu. Tyler Myers pyká trest ve hře za úder do oblasti hlavy.
     
    56:17
    Útočník Tyler Toffoli mohl zkompletovat proti Vancouveru a bývalému týmu druhý hattrick v řadě, Thatcher Demko ale vyrazil jeho střelu z blízkosti do ochranné sítě! Fantastický zákrok.
     
    54:42
    Vancouver musí po komerční přestávce čelit další přesilové hře Montrealu. Týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě na trestné lavici odsedí Nils Höglander.
     
    54:24
    Artturi Lehkonen parádně vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování a za zády Thatchera Demka zazněla podruhé během pár okamžiků branková konstrukce! Montreal kontroluje hru.
     
    52:38
    Jake Allen zasáhl pravým betonem proti prudké ráně Canucks z vrcholu levého kruhu pro vhazování a další útočnou snahu domácích zastavilo zakázané uvolnění.
     
    51:24
    Jen pro porovnání. Montreal má na kontě už 34 střel, zatímco Vancouver o dvacet méně. To si myslím, hovoří samo za sebe. Krátká komerční přestávka.
     
    50:51
    Vancouveru se sice podařilo snížit, jenže na obrat ve skóre to nevypadá. Canucks nejsou směrem vpřed tolik aktivní a v dnešním zápase se těžko dostávají do šancí.
     
    49:57
    Thatcher Demko snadno zakročil proti nahození Montrealu z pravého kruhu pro vhazování a na přední tyči zmrazil kotouč v lapačce. Hra byla přerušena.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:32
    Montreal se řítil do nebezpečného přečíslení tři na dva, jenže v blízkosti střídaček ho zhatila nepřesná kolmá přihrávka, která byla těžká na zpracování.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Horvat (T. Myers, Höglander), 8. Horvat (J. T. Miller, Q. Hughes), 45. B. Sutter (T. Myers, Rafferty) – 2. Toffoli (Armia), 6. Armia (Toffoli), 22. Toffoli (Armia), 35. J. Anderson (Suzuki, Drouin), 36. Evans (Byron, Lehkonen), 37. Armia (Kotkaniemi), 59. Chiarot (Petry, Tatar)


    Vancouver Canucks: Demko (Holtby) – Chatfield, Q. Hughes, T. Myers, Juolevi, Rafferty, Schmidt – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller (A) – Höglander, Horvat (C), Pearson – Virtanen, Gaudette, Roussel – B. Sutter (A), Beagle, Motte. Hlavní trenér: Travis Green.
    Montreal Canadiens: Allen (Price) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, A. Romanov, Kulak – Gallagher (A), Danault, Tatar – J. Anderson, Suzuki, Drouin – Toffoli, Kotkaniemi, Armia – Byron (A), Evans, Lehkonen. Hlavní trenér: Claude Julien.

    Rozhodčí: Reid Anderson, Kevin Pollock. Čároví: Steve Barton, Scott Cherrey
    bahis siteleri