Florida – Tampa 5:2 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 3:4 (0:1 po s.n.) | Montreal – Edmonton 0:3 (kon.)
Chicago – Columbus 5:6 (kon.) | Nashville – Detroit 3:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 5:1 (kon.)
Dallas – Carolina 3:5 (kon.) | Vancouver – Calgary 1:3 (kon.) | Vegas – Anaheim 0:1 (kon.)
Los Angeles – San Jose 6:2 (kon.)
konec
Dallas Stars
3:5 (0:1, 3:2, 0:2)
Carolina Hurricanes
Pátek 12.02.2021, 02:37 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:41:47)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 37 – 32 | Přesilová hra: 1/5 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Anton Chudobin (DAL) – 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1%, odchytal 58:42
    James Reimer (CAR) – 34 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, -2 účast, 1 střela na branku, TM 2, čas na ledě 15:33
    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, +1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 15:43

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Staal (CAR) – 1+1
    2. Roope Hintz (DAL) – 1+0
    3. Nino Niederreiter (CAR) – 1+0
     
    Carolina na Dallas umí. Potvrdila to i při třetím vzájemném měření sil letošní sezóny, Hurikáni zvítězili na stadiónu druhého nejlepšího týmu uplynulé sezóny 5:3.

    První třetina měla jediného střelce a byl jím Sebastian Aho, který v 17. minutě využil přesilovku střelou nad rameno Chudobina. Druhá dvacetiminutovka byla gólově výrazně bohatší. Na zásah Marka Pysyka odpověděl Jordan Staal, ale vzápětí skórovali Roope Hintz a Joe Pavelski a Dallas tak poprvé vedl. Ale do kabin se šlo za vyrovnaného stavu, neboť ve 40. minutě vstřelil gól z pohotové dorážky Brock McGinn.

    Závěrečné dějství přineslo rozuzlení dramatického střetnutí. Domácí defenziva si ve 44. minutě nepohlídala Nina Niederreitera, který únik zakončil výborně provedeným forhendovým blafákem. Hráči Stars ještě bojovali o vyrovnání, leč neúspěšně, naopak to byl Warren Foegele, jenž pečetil vítězství Caroliny střelou do prázdné brány.

    Svěřenci trenéra Brind'Amoura se díky vítězství posunuli na čtvrté místo Centrální divize, Dallas zůstává šestý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Domácí kouč znovu odvolal gólmana, ale je jasné, že Dallas odejde z utkání bez bodu. Alespoň snížit ještě chtěl John Klingberg, jenže vystřelil nepřesně.
    59:06 Warren FOEGELE - 3:5
     
    59:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Aho nabruslil s kotoučem do útočného pásma a od levého mantinelu skvělým pasem našel před brankou WARRENA FOEGELA, jehož si domácí defenziva vůbec nevšímala. Pro čtyřiadvacetiletého Kanaďana nebyl žádný problém umístit puk do brány. Asistence: Sebastian Aho.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:35
    Domácí jsou v útočné třetině a trenér Bowness reaguje. Antona Chudobina stahuje na střídačku, Dallas zkouší powerplay!
     
    58:12
    Jenže to se zatím neděje. Naopak to byl Andrej Svečnikov, který od levého mantinelu vystřelil a Chudobin byl nucen přerušit hru.
     
    57:55
    Přes všechny čáry vyhodil Miro Heiskanen a trest Pysyka je u konce. Každou chvílí zřejmě přijde odvolání gólmana, samozřejmě až se Dallas probojuje do útočného pásma a bude mít puk pod kontrolou.
     
    57:14
    Hurikáni nakoukli do útočné třetiny a vytvořili si velmi zajímavou příležitost. Střelu Hamiltona tečoval Jordan Staal, Chudobin zakročil nadvakrát.
     
    56:58
    Jak se dalo očekávat, tak Carolina v přesilovce netlačí na pilu, ale kombinuje klidně i ve středním pásmu. Během těchto dvou minut šetří síly do koncovky.
     
    56:32
    Podruhé v rámci třetiny museli rozhodčí přerušit hru z důvodu přetlaku hokejistů u mantinelu, kde se kotouč lehce ztratil.
     
    55:55
    Velká komplikace pro Dallas. Mark Pysyk zahákoval Martinooka, jemuž tak zabránil v zakončení. Obránce je poslán na dvouminutové oddech na trestnou lavici.
     
    55:20
    Bekhendovou nahrávku Benna na modrou vystihl Nino Niederreiter. Nenabral tak velkou rychlost, aby ujel do úniku, ale pár cenných vteřinek našetřil.
     
    55:07
    S přibývajícím časem narůstá převaha Dallasu, který zoufale bojuje o vyrovnání všem dostupnými prostředky. Jenže rovněž Gurjanov ránou z mezikruží ztroskotal na gólmanovi.
     
    54:39
    Kanadský gólman, hájící barvy Caroliny, se znovu vydal za bránu. Tentokráte nahrával nepřesně a měl velké štěstí, že se Hintzovi nepovedlo o jeho brusle poslat kotouč do sítě.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Pysyk (Robertson, Gurjanov), 29. Hintz (Gurjanov, Robertson), 32. Pavelski (J. Klingberg, Heiskanen) – 17. Aho (J. Staal, Trocheck), 26. J. Staal (Svečnikov, Pesce), 40. B. McGinn (Pesce), 44. Niederreiter (D. Hamilton, Trocheck), 60. Foegele (Aho)


    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Oleksiak, Heiskanen, Pysyk, Sekera – Kiviranta, Pavelski (A), Ja. Benn (C) – Gurjanov, Hintz, Robertson – Comeau, Faksa, Cogliano – Dellandrea, Dickinson, Caamano.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, H. Fleury, Gardiner – T. Teräväinen, Aho, Martinook (A) – Foegele, J. Staal (C), Svečnikov – B. McGinn, Trocheck, Niederreiter – Fast, Geekie, Dzingel.

    Rozhodčí: Dwyer, O'Rourke – Smith, Rody
    bahis siteleri