Carolina – Tampa 4:3 (kon.) | Toronto – Edmonton 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 6:3 (kon.)
Dallas – Florida 3:4 (po pr.) | Chicago – Nashville 1:3 (kon.) | Arizona – San Jose 4:0 (kon.)
Calgary – Winnipeg 4:2 (kon.) | Washington – NY Rangers 5:4 (kon.) | Detroit – Columbus 4:1 (kon.)
St. Louis – Anaheim 2:3 (po pr.) | Boston – New Jersey 0:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:4 (0:0, 3:0, 2:4)
New York Rangers
Neděle 28.03.2021, 18:25 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:12:39)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 22 – 20 | Přesilová hra: 0/3 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Samsonov (WSH) –16 zákroků, 4 OG, úspěšnost 80,0%, odchytal 59:45
    Keith Kinkaid (NYR) – 17 zákroků, 5 OG, úspěšnost 77,3%, odchytal 57:59

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH) – 0+1, -1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 10:13
    Zdeno Chára (WSH) – 0+0, +1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 18:25
    Richard Pánik (WSH) – 0+0, -2 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 8:06
    Libor Hájek (NYR) – 0+0, -1 účast, 1 střela na branku, TM 2, čas na ledě 12:29
    Filip Chytil (NYR) – 0+0, -2 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 11:55

    Tři hvězdy utkání

    1. Tom Wilson (WSH) – 2+0
    2. T. J. Oshie (WSH) – 1+2
    3. Colin Blackwell (NYR) – 2+0
     
    Bláznivá třetí třetina nabídla hned šest branek a nakonec i nečekané drama do posledních vteřin. Hokejisté Washingtonu nastupovali do závěrečné dvacetiminutovky s tříbrankovým vedením v zádech, které ve 46. minutě ještě navýšil Jevgenij Kuzněcov. Hosté ale střetnutí nezabalili a málem se jim povedl parádní comeback. Dvakrát se v rozmezí tří minut trefil Colin Blackwell, Capitals následně vrátil tříbrankový náskok T. J. Oshie. Ale Rangers kousali dál a po gólech Alexise Lafreniera a Chrise Kreidera byli na kontakt. Ani hra bez gólmana ale nepřinesla kýžené vyrovnání, domácí udrželi těsné vítězství o jeden gól.

    Svěřenci kouče Lavioletta vyhráli podesáté z posledních jedenácti zápasů a na čele Východní divize odskočili druhým Islanders na rozdíl dvou bodů. Rangers i navzdory bojovnému výkonu odjíždí z hlavního města s prázdnou. V tabulce zůstávají na šestém místě s odstupem pěti bodů na čtvrtý Boston.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Další icing, který způsobil pro změnu Nick Jensen. Bylo zřejmé, že nechtěl vyhození dát takovou razanci, ale kotouč nakonec doletěl až za branku soupeře.
     
    59:11
    Slovenský obr Zdeno Chára zkusil trefit odkrytou bránu přes celé kluziště. Neuspěl, místo gólu způsobil zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:41
    Nicklas Bäckström obtěžoval Adama Foxa, ale beka nerozhodil, ten si pomohl po mantinelu nahrávkou Kreiderovi. Další akce hostů začíná ze středního pásma.
     
    58:00
    Hokejisté v bílých dresech se usadili v útočné třetině. To je signál pro Keitha Kinkaida, který upaluje na střídačku, Rangers hrají v šesti hráčích v poli.
     
    57:46
    Otočku zpoza brány vyzkoušel mladík Alexis Lafreniere. Bekhendem zvládl poslat černou gumu na bránu, ale Samsonov dobře zareagoval a zaskočil pravým betonem.
     
    57:20
    Od modré pálil tvrdě Jacob Trouba, úspěšný blok předvedl Bäckström. Kotouč mu následně odskočil od hokejky, hosté zůstávají v útočné třetině.
     
    56:57
    Capitals měli obrovské štěstí. Pavel Bučněvic totiž po nahrávce Chytila vypálil z první a Samsonovovi propadl puk za záda, na brankové čáře ale gólmana zastoupil Orlov, který dnes podruhé skvěle přečetl hru.
    56:08 Chris KREIDER - 5:4
     
    56:08
    Rangers právě vstřelili branku!
    Bleskově využitá početní převaha, Rangers jsou rázem na dostřel! Strome vyslal střílenou nahrávku na CHRISE KREIDERA. Američan byl u levé tyčky úplně sám, s posláním puku do volné části brány neměl žádný problém. Asistence: Ryan Strome a Adam Fox.
     
    55:57
    Nespokojený Tom Wilson je vyloučen na dvě minuty za podrážení, jehož se dopustil ve středním pásmu pro Smithovi. Pokud chtějí Rangers pomýšlet na body, musí přesilovku využít.
     
    55:09
    Odvážné nahození ještě z vlastní poloviny Bučněvičovi vyšlo, trefil totiž prostor brány. Ilja Samsonov vyrážečkou odpálil puk do rohu.
     
    54:38
    Postavení mimo hru a v něm přichycen Tom Wilson. Honba za hattrickem nyní byla zastavena, ale útočník se o něj určitě popere, třeba i při powerplay.
     
    54:11
    Pod tlakem zvolil Justin Schultz nejjednodušší možné řešení. Vyhodil přes všechny čáry a způsobil zakázané uvolnění. Spoluhráčům ale dopřál alespoň chvilku oddechu.
     
    53:49
    K'Andre Miller našel napříč pásmem volného Jacoba Troubu. Americký bek vyzkoušel střelu zápěstím, Samsonov zakročil lapačkou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 31. T. Wilson (J. Vrána), 33. Ovečkin (Oshie, Orlov), 36. T. Wilson (Bäckström, Oshie), 46. Kuzněcov (Hagelin, Hathaway), 52. Oshie (J. Schultz, Orlov) – 47. Blackwell (Fox), 50. Blackwell (Rooney, Di Giuseppe), 53. Lafreniere (J. Gauthier, Rooney), 57. Kreider (R. Strome, Fox)


    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – Sprong, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Sheary – Pánik, Oshie, J. Vrána – Hathaway, Dowd, Hagelin.
    New York Rangers: Kinkaid (Šesťorkin) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Kakko, R. Strome, Panarin (A) – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Blackwell, Rooney, Di Giuseppe.

    Rozhodčí: Rehman, Charron – Marquis, Suchánek
    bahis siteleri