NHL
Buffalo – Philadelphia 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 2:1 (kon.) | Toronto – Edmonton 2:3 (po pr.)
Colorado – Anaheim 5:2 (kon.) | Vegas – Los Angeles 4:1 (kon.) | Calgary – Winnipeg 1:5 (kon.)
San Jose – Minnesota 4:3 (3:2 po s.n.)
konec
Colorado Avalanche
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Anaheim Ducks
Úterý 30.03.2021, 03:07 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:54:02)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 48 – 15 | Přesilová hra: 1/6 – 0/2 | Trestné minuty: 13 – 31

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Philipp Grubauer (COL) – 13 zákroků, 2 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 59:52
    Ryan Miller (ANA) – 43 zákroků, 5 OG, úspěšnost 89,6%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    Neuvedeno v zápise o utkání
     
    Colorado na domácím stadiónu potvrdilo roli favorita a především zásluhou skvěle zvládnuté druhé poloviny utkání porazilo Kačery z Anaheimu 5:2.

    Hokejisté Avalanche odskočili do brzkého vedení zásluhou gólu Mikka Rantanena, ale hosté dokázali odpovědět Dantem Heinenem. Důležitý krok k vítězství udělali domácí ve druhém dějství, v němž skórovali Tyson Jost a Gabriel Landeskog, zatímco Grubauer neinkasoval. V závěrečné dvacetiminutovce dostal Kačery na kontakt Troy Terry, ale J. T. Compher a Valerij Ničuškin svými góly nepřipustili dramatickou koncovku.

    Svěřenci kouče Bednara zůstali díky vítězství v kontaktu s Vegas Golden Knights, tedy týmem, který vévodí Západní divizi. Manko zůstává jednobodové. Anaheim je poslední a sen o play-off se zase o něco vzdálil.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Domácí vzdali možnost posledního útoku. Samuel Girard se rozhlédl, ale s kotoučem zůstal za vlastní brankou, kde počká až do závěrečné sirény.
     
    59:21
    Jani Hakanpää hrál hlavní roli pro změnu v útočné třetině. Najel si mezi kruhy na přihrávku Henriqueho, příklepem vypálil vysoko nad.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:47
    Nahození od modré čáry vyzkoušel Devon Toews. Trefil hned první blokujícího hráče, a sice Janiho Hakanpäu. Do středního pásma puk obloučkem poslal Fowler.
     
    58:14
    Obránce Ben Hutton viděl Andrewa Agozzina, ale nahrávka se mu vůbec nepovedla. Výsledkem je zakázané uvolnění, hra se vrací před Millera.
     
    57:30
    Ve hře už je i druhý potrestaný hokejista Derek Grant. Ten okamžitě zamířil na střídačku a pustil do hry kapitána Ryana Getzlafa. Hosté zkoušejí alespoň snížit a mírně tak zdramatizovat závěr střetnutí.
     
    57:20
    Troy Terry je zpátky na ledové ploše, Anaheim pokračuje v oslabení ve čtyřech. Právě Terry byl tím, kdo obral Makara a vyhodil přes všechny čáry.
     
    56:44
    Početní převaha od Colorada není ideální, ale to domácí hráče v této fázi hry určitě nemrzí, jejich vítězství je totiž na spadnutí.
     
    56:12
    Dva těžké zákroku musel Ryan Miller předvést v krátkém časovém sledu. Nejprve pravým betonem vykopl ránu MacKinnona, pravým ramenem pak vytěsnil pokus Landeskoga.
     
    55:21
    Na Colorado čeká dlouhá přesilovka pěti proti třem! Terryho, který odpykává dvě minuty za Deslaurierse, doplnil na lavici hanby Derek Grant, i ten se provinil proti Kadrimu, a sice krosčekem.
     
    55:07
    Frustrovaný Nicolas Deslauriers v utkání předčasně končí. Za atak na Kadriho dostal dvě minuty a proti výroku tak dlouho protestoval, až dostal i osobní desetiminutový trest. Kanadský křídelník míří do kabin.
     
    54:31
    Domácí hrají přesně to, co potřebují. Bez problémů brání tříbrankový náskok a dopředu se tolik neženou. Ryan Graves s přehledem poslal černou gumu do středního pásma po pravém mantinelu.
     
    54:08
    Za Kačery zahrozil Nicolas Deslauriers. Pěknou stahovačkou vyřadil ze hry Ničuškina, ale Makar již byl nad jeho síly, kanadský bek soka obral čistým způsobem.
     
    53:50
    Po buly pálil od modré čáry Devon Toews. Ryan Miller zasáhl levým ramenem, dorážka Tysona Josta proletěl vedle pravé tyče.
     
    53:19
    Dan Renouf si počíhal na Isaca Lundeströma, jehož čistým hitem poslal k ledu. Volný kotouč následně sebral pro sebe a vyjel s ním pryč z obranného pásma.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Rantanen (MacKinnon), 24. Jost (Graves, Ničuškin), 37. Landeskog (Makar, MacKinnon), 48. Compher (O'Connor, Makar), 50. Ničuškin (Makar, Donskoi) – 10. Heinen (Comtois, B. Hutton), 44. Terry


    Colorado Avalanche: Grubauer (J. Johansson) – Makar, D. Toews, Girard, MacDonald, Renouf, Graves – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Jost, Ničuškin – Compher, Bellemare, O'Connor.
    Anaheim Ducks: R. Miller (Stolarz) – Hakanpää, Fowler, Manson (A), B. Hutton, Shattenkirk, Welinski, Drysdale – Deslauriers, Lundeström, Comtois – Jones, Getzlaf (C), D. Grant – Silfverberg (A), Agozzino, Heinen – Terry, Henrique.

    Rozhodčí: Chmielewski, Lambert – Flemington, MacPherson
    bahis siteleri