Ottawa – Vancouver 6:3 (kon.) | Minnesota – St. Louis 3:4 (kon.) | Montreal – Toronto 1:4 (kon.)
Winnipeg – Edmonton 1:3 (kon.) | Vegas – Colorado 5:2 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 2:3 (kon.)
San Jose – Arizona 4:2 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Edmonton Oilers
Čtvrtek 29.04.2021, 03:07 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:46:02)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 30 – 27 | Přesilová hra: 0/1 – 2/3 | Trestné minuty: 6 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Connor Hellebuyck (WPG) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 58:32
    Mikko Koskinen (EDM) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Connor McDavid (EDM) – 0+3
    2. Blake Wheeler (WPG) – 1+0
    3. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) – 1+0
     
    Edmonton zvládl i druhé utkání na stadiónu Winnipegu vítězně, bojovné střetnutí opanoval výsledkem 3:1.

    Skóre zápasu otevřel v 11. minutě Tyson Barrie, který využil přesilovou hru. Ve druhém dějství odpověděl kapitán Blake Wheeler, ale po jeho druhém vyloučení využil početní převahu pro změnu Ryan Nugent-Hopkins. V závěrečné dvacetiminutovce Winnipeg přidal, ale kýženého vyrovnání se nedočkal, vítězství Edmontonu naopak zpečetil gólem do prázdné brány Leon Draisaitl.

    Svěřenci kouče Tippetta si dnešním vítězstvím upevnili druhé místo v Severní divizi, na vedoucí Toronto pak ztrácí sedm bodů. Winnipeg zůstává třetí.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Leon DRAISAITL - 1:3
     
    59:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Vítězství hostujícího mužstva zpečetil střelou do prázdné brány LEON DRAISAITL. Nahrávkou od levého mantinelu jej do útoku vyslal McDavid, Wheeler německého soka osekáváním nerozhodil. Asistence: Connor McDavid a Darnell Nurse.
     
    59:16
    Wheeler v předklonu zpytuje svědomí. Chtěl zrychlit akci nahrávkou po modré čáře na Morrisseyho, jenže kotouč celým objemem doputoval do středního pásma. Ofsajd.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:58
    Dlouhou sérii přihrávek utnul až Blake Wheeler, domácí kapitán vystřelil z vrcholku pravého kruhu. Koskinen si se střelou poradil a bylo také důležité, že puk udržel ve výstroji.
     
    58:25
    Domácí získali pevnou pozici v útočném pásmu. Connor Hellebuyck dostal od trenéra pokyn k opuštění brány, Winnipeg zkouší powerplay!
     
    57:50
    Ryan Nugent-Hopkins ujel před Andrewem Coppem za vlastní svatyni, odkud nahrál po mantinelu Barriemu. Kanadský zadák vyprodukoval oblouček do středného pásma.
    57:23 Yamamoto na Hellebuycka nevyzrál
     
    57:23
    O vítězství Edmontonu mohl rozhodnout Kailer Yamamoto. Po návratu z trestné lavice obdržel nahrávku do úniku, forhendovou střelu ovšem Hellebuyck ukryl v lapačce.
     
    56:29
    A další zákrok pro finského gólmana. Dvaatřicetiletý fantom si povyjel proti Duboisovi, i v tomto případě včas vytasil vyrážečku.
     
    56:02
    Netrval dlouho a Tryskáče získali výhodu útočného pásma zpět. Mezi kruhy obdržel nahrávku Mark Scheifele, Koskinen proti němu zakročil vyrážečkou!
     
    55:37
    Úvod oslabení zvládli hosté na jedničku. Dvojice Adam Larsson, Tyson Barrie dostala pod tlak Coppa, jehož nahrávka naslepo proletěla mimo dosah na modré čekajícího Morrisseyho.
     
    55:13
    S blížícím se závěrem základní hrací doby přichází první přesilová hra Winnipegu. Na lavici hanby usedl Kailer Yamamoto, provinil se sekáním.
     
    54:49
    Aktivita Oilers pokračuje. Od levého mantinelu vypálil střelu na zadní tyč Gaëtan Haas, puk prosvištěl o pár čísel vedle pravé tyčky.
     
    54:26
    Dobrou nahrávku do předbrankového prostoru McDavid pouze posunul bruslí na modrou čáru Barriemu. Jeho tvrdou ránu srazil mimo nebezpečí Stastny.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Wheeler (Copp) – 11. Barrie (McDavid, Nugent-Hopkins), 27. Nugent-Hopkins (Barrie, McDavid), 60. Draisaitl (McDavid, Nurse)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Jo. Benn – Appleton, Scheifele (A), Copp – Wheeler (C), Dubois, Connor – Perreault, Stastny, Vesalainen – Lewis, N. Thompson, Harkins.
    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Barrie, Nurse (A), A. Larsson, D. Kulikov, Bear, Jones – Puljujärvi, McDavid (C), Kahun – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins – J. Archibald, R. McLeod, D. Shore – Chiasson, Haas, Neal.

    Rozhodčí: Markovic, Pollock – Cormier, Shewchyk
    bahis siteleri