Česko – Velká Británie cz 6:1 (kon.) | Itálie – Kazachstán 3:11 (kon.) | Švýcarsko – Rusko 1:4 (kon.)
Norsko – USA 1:2 (kon.) | Slovensko – Dánsko 2:0 (kon.) | Německo – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Německo
1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Finsko
Sobota 29.05.2021, 19:15 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Areny Riga vám pro dnešek přejeme pěkný večer a zítra se odsud zase ozveme při komentování dvou zápasů. Od 15:15 hraje Itálie s Kanadou a večer pak nastoupí Finové proti Lotyšům. (21:32:53)
     
    Finové měli na svém kontě přesně dvojnásobek střel než Němci, to ilustruje poměr sil v dnešním zápase. Němci ve třetí třetině tahali za kratší konec a když v 52. minutě Ruotsalainen poslal Finsko do vedení, bylo pro Německo překonat tuhou finskou defenzivu neřešitelným problémem. Teprve v samotném závěru si Němci vypracovali několik slibných šancí. V tabulce se Finsko posunulo se 13 body na první místo před USA, Němci jsou čtvrtí. Obhájci trofeje Finové nehrají v Rize oslnivý hokej, ale budou tu oříškem pro každého.
     
    Nejlepší hráči dnešního duelu:

    Stefan Loibl (GER)
    Anton Lundell (FIN)
     
    Střely na branku ve třetí třetině – 8:7 (13:26).
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    A znovu Plachta, jeho pokus končí v rohu.
     
    59:42
    Němci se ještě dostali do pásma a Plachta místo přihrávky zvolil střelu, ale ta se mu moc nepovedla a Olkinuora ji chytil do lapačky.
    59:17 Eisenschmid prověřil Olkinuoru
     
    59:17
    Velká šance! Seider přiťukl kotouč Eisenschmidovi, který vypálil. A vypálil dobře. Jussi Olkinuora v brance si vůbec nebyl jistý, jestli puk drží. Poté se strhla menší potyčka. Ale Finové stále drží vedení.
     
    59:04
    Plachta hledal dobře postaveného Eisenschida, ale Anttila v poslední chvíli vložil do přihrávky hokejku.
     
    58:28
    Němci se nedokázali v útočném pásmu zformovat a Lindbohm vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    58:21
    Tým Německa si vzal oddechový čas.
     
    58:21
    A hned to na branku přes celé kluziště zkoušel Saku Mäenalanen, ale jeho pokus končí na zakázaném uvolnění. Finové nemohou vystřídat.
     
    58:05
    Němci už to zkouší bez gólmana!
     
    57:46
    Pföderl našel Moritze Müllera na modré, ten pálil z první a byla to dobrá střela, ale Olkinuora nebezpečnou situaci vyřešil.
     
    57:16
    Němcům se nevyvedla rozehrávka, píská se zakázané uvolnění.
     
    56:33
    Tiffels se konečně dostal s pukem do pásma, nebezpečně nakonec vypálil Kühnhackl a vznikl závar před finskou brankou. Bude se vhazovat před Olkinuorou.
     
    55:48
    Dobrá střela! Atte Ohtamaa si vybruslisl z modré až někam na levý kruh a švihem prověřil brankáře Niederbergera. Ten se musel hodně snažit, aby jeho pokus chytil!
     
    55:24
    Po souboji M. Müllera, který naremploval na mantinel Ojamäkiho, se otevřela dvířka pro odchod z ledové plochy, a tak hra musela být přerušena.

    David Schlegel

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 28. Holzer (Loibl, Plachta) – 7. Lundell (Sund, Innala), 52. Ruotsalainen (Lundell)


    Německo: Niederberger (Treutle) – Seider, M. Müller, Holzer, J. Müller, Nowak, Wagner, Gawanke – Rieder, Krämmer, Kühnhackl – Peterka, Pföderl, Noebels – Loibl, Plachta, Eisenschmid – Fischbuch, Tiffels, Eder – Kastner.
    Finsko: Olkinuora (Säteri) – Sund, Koivisto, Määttä, Kaski, Pokka, Ohtamaa, Nousiainen, Lindbohm – Anttila, Björninen, Mäenalanen – Lundell, Ojamäki, Ruotsalainen – Innala, Kontiola, Pakarinen – Ruohomaa, Turunen, Sallinen.

    Rozhodčí: Fraňo, Šír – Ondráček (vš. CZE), Synek (SVK)

    Diváci: 0.
    bahis siteleri