UK Kings Prague – HC UP Olomouc 2:6 (kon.) | Black Dogs Budweis – Akademici Plzeň 2:4 (kon.)
konec
UK Kings Prague
2:6 (1:1, 0:1, 1:4) Stav série: 0:1
HC Univerzita Palackého v Olomouci
Středa 30.03.2022, 17:30 • Zimní stadion Eden, Praha • Univerzitní liga ledního hokeje • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Úvodní utkání semifinále mezi týmy UK Hockey Prague a HC Univerzita Palackého v Olomouci skončilo překvapivým, avšak nutno podotknout, že zaslouženým vítězstvím hostujícímu týmu, který na ledě soupeře zvítězil vysoko 6:2.

    Po dvou třetinách přitom hokejisté z Olomouce disponovali pouze jednobrankovým vedení, nicméně ve třetí třetině se svěřenci kouče Zdráhala rozjeli a po gólech Pavla Skopala a Filipa Paličky vedli už o tři góly. Při powerplay zvládl snížit David Rudolph, avšak při pokračující hře domácích bez gólmana pečetil olomoucké vítězství Vojtěch Krejčiřík a chvíli po něm se na střeleckou listinu zapsal ještě Jan Kropáč.

    Hokejisté z Univerzity Palackého v Olomouci mohou postup do finále stvrdit na domácím ledě, druhý zápas série je na programu 4. dubna od 18 hodin. (19:42:38)
     
    Konec zápasu.
    59:27 Jan KROPÁČ - 2:6
     
    59:27
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Ještě jeden kousek do hostující sbírky. Rosecký podržel kotouč u pravého mantinelu přesně tak dlouho, jak bylo potřeba. Pak přenesl hru doleva na ofenzivu podpořivšího JANA KROPÁČE, s jehož křižnou ránou si Kristián Novák neporadil. Asistence: David Rosecký a Dominik Hajšman.
    59:12 Vojtěch KREJČIŘÍK - 2:5
     
    59:12
    Univerzita Palackého Olomouc právě vstřelila branku!
    Je to jasné, Olomouc zvítězí! Obránce na modré v pádu ještě vypíchl puk Krejčiříkovi, ale jenom k Paličkovi, jenž nezištně vrátil kotouč VOJTĚCHU KREJČIŘÍKOVI, čtyřiadvacetiletý útočník pohodlně dovezl touš do odkryté domácí svatyně. Asistence: Filip Palička.
     
    58:43
    Hráči v bílých dresech znovu nabruslili do útočného pásma a Kristián Novák je opět na střídačce. Čas hraje proti týmu z Prahy, hosté i navzdory inkasovanému gólu nadále zůstávají v komfortním postavení.
    58:21 David RUDOLPH - 2:4
     
    58:21
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Hybnerova družina při hře šesti proti čtyřem snižuje na rozdíl dvou branek! Střelu Volfa vyrazil Šoustal příhodně na hokejku DAVIDA RUDOLPHA, jemuž nedělalo moc velké starosti přetavit dorážku ve vstřelený gól. Asistence: David Volf a David Jindra.
     
    57:40
    Hokejisté v bílých dresech vybojovali pevné postavení v útočné třetině, což byl pro Kristiána Nováka signál k opuštění brány. Domácí zkouší powerplay!
     
    57:22
    Za nedovolený zákrok v útočném pásmu odjel za katr Martin Pěcha. Arbitr Hucl vyloučil hostujícího útočníka na dvě minuty za hákování.
     
    56:47
    V oné rychlosti zkoušel David Jindra střílenou nahrávku před bránu. Znovu úřadoval Dominik Dubovčí, ten hokejkou kus černé gumy zastavil a získal do svého držení.
     
    56:19
    Dobrou práci odvedl Dubovčí, který udržel na zádech Davida Volfa. Ke všem zvládl i rozehrát, jako cíl si zvolil osamoceného Lukáše Zmeškala.
     
    55:55
    O pár vteřin později zahrozil David Volf, ale ani on nezvládl skvěle chytajícího Šoustala překonat, jeho zakončení z bekhendu brankář vykopl koncem pravého betonu.
     
    55:16
    Přečíslení dvou na jednoho řešil David Šimanský střelou na zadní tyč. Michal Šoustal puk vyrazil pravým betonem takovým způsobem, aby Rudolph nemohl pomýšlet na dorážku.
     
    54:43
    Navíc když hráči z Univerzity Palackého v Olomouci hrají do defenzivy skvěle a na druhé straně si také nevedou vůbec špatně. Ostatně výsledek hovoří za vše.
     
    54:05
    Početní převaha domácího mužstva už je minulostí. S Univerzitou Karlovou to nevypadá vůbec dobře, vstřelit tři góly během šesti minut není vůbec jednoduchý úkol.
     
    53:34
    Olomouc zahrozila dokonce i v oslabení. Vojtěch Krejčiřík vyzval k rychlostním souboji Michala Chládka, přičemž uspěl bránící hráč.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Bořík (M. Novák, Hakl), 59. Rudolph (Volf, Jindra) – 10. Hajšman, 37. Rosecký (Kropáč), 46. Skopal (Kropáč), 51. Palička (Pírek, Krejčiřík), 60. Krejčiřík (Palička), 60. Kropáč (Rosecký, Hajšman)


    UK Kings Prague: K. Novák (Mašek) – M. Novák, Chládek, Kopenec, Klinger (C), Adamec, Málek, Dlabola (A) – Halberštát, Čmejla (A), Síla, Jindra, Bořík, Rubeš, Velas, Glitta, Hakl, Šimanský, Volf, Rudolph.
    Trenér: Aleš Hybner

    HC Univerzita Palackého v Olomouci: Šoustal (Novotný) – Kropáč, Kuchař, Fojtášek, Janků, Pírek, Dubovčí – Palička, Matuška, Krejčiřík, Kerda, Rimmel, Sup, Skopal (C), Zmeškal, Hajšman (A), Pěcha, Rosecký, Cach (A), Formánek.
    Trenér: Pavel Zdráhal

    Rozhodčí: Hucl – Gregar, Šimánek

    Diváci: 187
    UK Kings Prague 1 1 HC UP Olomouc
    #1 Středa 30.03.2022 • 17:30
    UK Kings Prague - HC UP Olomouc 2:6
    #2 Pondělí 04.04.2022 • 18:00
    HC UP Olomouc - UK Kings Prague 0:3
    bahis siteleri