Ottawa – New Jersey 5:4 (po pr.) | Tampa – Columbus 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Edmonton 1:5 (kon.)
Boston – Florida 4:2 (kon.) | NY Rangers – Carolina 3:4 (kon.) | Toronto – Detroit 3:0 (kon.)
Washington – NY Islanders 1:4 (kon.) | Nashville – Calgary 4:5 (po pr.) | Minnesota – Arizona 3:5 (kon.)
Dallas – Vegas 3:2 (1:0 po s.n.) | Colorado – St. Louis 5:3 (kon.) | Vancouver – Seattle 5:2 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:5 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
Florida Panthers
Středa 27.04.2022, 01:08 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:58:10)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 38 – 21 | Přesilová hra: 0/3 – 1/2 | Trestné minuty: 8 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Linus Ullmark (BOS) – 19 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,5%, odchytal 59:55
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 34 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,9%, odchytal 58:02

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 12:02
    David Pastrňák (BOS) – 0+2, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:04
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 10:07

    Tři hvězdy utkání

    1. Jake DeBrusk (BOS) – 1+0
    2. Taylor Hall (BOS) – 1+1
    3. David Pastrňák (BOS) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 17 850 diváků.
     
    Boston potvrdil zlepšující se formu a na domácím ledě porazil nejlepší tým letošní sezóny Floridu výsledkem 4:2.

    Medvědi nastupovali do závěrečné dvacetiminutovky s jednobrankovým vedením v zádech. Podle očekávání zvolili defenzivnější pojetí hry, které jim fungovalo dokonale, Panteři se za celých dvacet minut nedostali k jedinému vážnějšímu ohrožení Ullmarkovy svatyně. A to ani při powerplay, při níž naopak inkasovali rozhodující čtvrtý gól, ze středního pásma mířil přesně Brad Marchand.

    Svěřenci kouče Cassidyho zvítězili potřetí v řadě a v tabulce Východní konference si pojistili šestou příčku, ve hře je ale ještě i čtvrté místo. Panteři si druhou prohrou po sobě zkomplikovali cestu za Prezidentskou trofejí, bodově nicméně stále zůstávají před Coloradem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Je to jasné, Medvědi zvítězí! V závěrečných vteřinách ještě chtěl trefit prázdnou bránu Patrice Bergeron, domácímu kapitánovi zkazil radost z gólu blokující Robert Hägg.
     
    59:13
    Erik Haula natáhl hokejku a píchl Barkovovi puk kolem pravé brusle do středního pásma. S Bostonem to vypadá velmi dobře, čas hraje proti Panterům.
     
    58:46
    Střílenou přihrávku Jonathana Huberdeaua zprava Ullmark pravým betonem vyrazil do rohu kluziště. Po chybné přihrávce Weegara zkoušel přes celé kluziště štěstí Pastrňák, bránu minul výrazně.
     
    58:24
    Zakázané uvolnění způsobil Taylor Hall, a to je samozřejmě další signál pro Sergeje Bobrovského k opuštění brány. Ještě předtím si trenér Brunette bere oddechový čas.
     
    57:43
    Boston pokračuje v útočení. Erik Haula zkusil překvapit Bobrovského střelou z velkého úhlu k bližší tyči, ruský gólman však nechal beton přilepený u konstrukce.
    56:55 Brad MARCHAND - 4:2
     
    56:55
    Bruins právě vstřelili branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Barkov hrál pod tlakem pouze na hokejku Bergerona, jenž ve středním pásmu posunul touš doleva na BRADA MARCHANDA, tomu poslání hracího předmětu do odkryté klece Panterů nedělalo větší problémy. Asistence: Patrice Bergeron.
     
    56:46
    Florida je v útočném pásmu a kouč Andrew Brunette odvolává Sergeje Bobrovského na střídačku! Panteři poměrně brzy zkouší powerplay.
     
    56:32
    Výborné čtení hry ukázal Linus Ullmark. Správně očekával, že Anton Lundell zkusí nahrát křížem k levé tyči Patricu Hörnqvistovi, puk navíc dokázal vyklepat z lapačky pro Carla. Hra pokračuje.
     
    56:07
    Po postavení mimo hru přichází z domácích řad také zakázané uvolnění. Postaral se o něj Jake DeBrusk, jenž se snažil zřejmě o lehký oblouček do střední třetiny.
     
    55:33
    Další akci Bruins zastavil hvizd čárového rozhodčího. Nick Foligno byl na útočné modré čáře příliš netrpělivý, do ofsajdu vystavil Curtise Lazara.
     
    55:15
    Brad Marchand si hodil kotouč po pravém mantinelu a Radka Gudase si zkusil objet z druhé strany. Neuspěl, český útočník využil fyzických proporcí a protihráče udržel za sebou.
     
    54:40
    Na vlastní pěst zkusil štěstí Eetu Luostarinen. V souboji tělo na tělo s Derekem Forbortem ale ztratil stabilitu a o kotouč přišel.
     
    54:19
    Okamžitě po vyhraném buly Erika Hauly střílel David Pastrňák. Sergej Bobrovskij šel včas do pokleku, kus černé gumy uschoval mezi betony.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 17. Haula (Pastrňák, T. Hall), 17. T. Hall (Pastrňák), 25. DeBrusk (B. Marchand, Bergeron), 57. B. Marchand (Bergeron) – 8. Forsling, 20. S. Reinhart (Giroux, Duclair)


    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy, H. Lindholm, Carlo, Grzelcyk, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák (A), Haula, T. Hall – Craig Smith, Coyle, Frederic – Lazar, T. Nosek, N. Foligno.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Weegar, Chiarot, Montour, Forsling, Gudas, Hägg – Giroux, Barkov (C), Verhaeghe – Duclair, S. Bennett, Huberdeau (A) – S. Reinhart, A. Lundell, Acciari – Hörnqvist (A), Luostarinen, J. Thornton.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Pollock, Hanson – Barton, Alphonso

    Diváci: 17 850
    bahis siteleri