NY Islanders – Washington 5:1 (kon.) | Boston – Buffalo 5:0 (kon.) | Ottawa – Florida 0:4 (kon.)
Carolina – New Jersey 6:3 (kon.) | Columbus – Tampa 5:2 (kon.) | Minnesota – Calgary 3:2 (po pr.)
Colorado – Nashville 4:5 (0:1 po s.n.) | Edmonton – San Jose 5:4 (po pr.) | Vancouver – Los Angeles 3:2 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Florida Panthers
Pátek 29.04.2022, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Filip Gustavsson (OTT) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 60:00
    Spencer Knight (FLA) – 27 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0%, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání

    1. Carter Verhaeghe (FLA) 2+0
    2. Sam Bennett (FLA) 1+1
    3. Spencer Knight (FLA) (03:33:20)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 27-30; Zablokované střely: 17-11; Vhazování: 55%-45%; Hity: 19-13; Přesilové hry: 0/3-0/3; Trestné minuty: 6-6.
     
    Florida si snadno poradila s Ottawou, na jejímž ledě zvítězila čtyřbrankovým rozdílem. Hodně důležitý byl vstup Panthers do třetí třetiny, když na jejím začátku v rozpětí pouhých 21 sekund vstřelili dva góly a bylo po zápase. Parádní utkání odehrál Carter Vergaeghe, který vstřelil dva góly. Spencer Knight vychytal svůj druhý shutout v kariéře NHL a Florida hodila rukavici Coloradu v souboji o Prezidentskou trofej. Konečný výsledek duelu. Ottawa Senators 0 Florida Panthers 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:57
    Cole Schwindt se snažil prosadit v blízkosti levé tyče, když rychle vystřelil zápěstím, mezi betony ale Filipa Gustavssona neprostřelil. Skvělý zákrok brankáře Sens.
     
    57:12
    Thomas Chabot se snažil proniknout do útočného pásma na pravém křídle, jenže se mu to nepodařilo.
     
    56:00
    Senators se během necelé minuty dostali hned k pěti střelám, z nichž jedna skončila mimo. Spencer Knight chytá senzačně a zbylé čtyři zneškodnil! Blíží se jeho druhý shutout v kariéře.
     
    54:10
    Parker Kelly se porval a stejně jako Noel Acciari byl vyloučen na pět minut za bitku, jenže ještě dostal navíc desítku za nesportovní chování. Sens tečou nervy.
    53:08 Carter VERHAEGHE - 0:4
     
    53:08
    Florida právě vstřelila branku! Maxim Mamin nyní předvedl na vrcholu mezikruží nádhernou stahovačku a v obležení dvou protihráčů poslal nádhernou diagonální přihrávkou na vzdálenější pravou tyč, kde z úhlu skóroval do prázdné brány CARTER VERHAEGHE a vstřelil svůj druhý gól! Asistence: Maxim Mamin a Eetu Luostarinen.
     
    51:09
    Patric Hörnqvist vypálil na pravém křídle z ostrého úhlu a Filip Gustavsson puk vyrazil, čehož mohl využít dorážející Ryan Lomberg, brankář Ottawy ale fantasticky zasáhl a puk za svá záda nepustil! Ottawě dnes není přáno.
     
    48:40
    Joel Norris vypálil v rychlém sledu dvakrát z pravého kruhu pro vhazování, jeho první střela ale byla nepřesná, zatímco druhý pokus skončil na Knightovi.
     
    48:00
    Aleksi Heponiemi byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Ottawa si zahraje třetí přesilovou hru.
     
    45:06
    Adam Gaudette tentokrát z blízkosti minul bránu a vzápětí na levém křídle vypálil z ostrého úhlu Tim Stützle, Spencer Knight byl pak ale opět připraven.
     
    44:31
    Adam Gaudette se mohl prosadit také z velké blízkosti, jenže dopadl jako například Tim Stützle, Spencer Knight opět parádně zasáhl!
     
    43:00
    Florida vstřelila dva góly v rozpětí pouhých 21 sekund a o osudu zápasu v Ottawě je už zřejmě rozhodnuto.
    41:32 Carter VERHAEGHE - 0:3

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Reinhart (Bennett), 42. Bennett (Duclair, Reinhart), 42. Verhaeghe (Luostarinen, Mamin), 54. Verhaeghe (Mamin, Luostarinen)


    Ottawa Senators: Gustavsson (A. Forsberg) – Hamonic, Chabot, Zub, Brännström, Zajcev, Holden (A) – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – Gaudette, Stützle, Formenton – Watson, Gambrell, Kelly – Sabourin, Kastelic, Tierney.
    Trenér: D.J. Smith

    Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Lindbohm, Chiarot, Montour, Hägg, Kiersted, L. Carlsson – Verhaeghe, Acciari, Mamin – Duclair, Bennett, Thornton (A) – Reinhart, Luostarinen, Heponiemi – Hörnqvist (A), Schwindt, Lomberg.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Furman South, François St. Laurent. Čároví: Steve Barton, Ben O’Quinn

    Diváci: 17102
    bahis siteleri