Buffalo – Chicago 3:2 (po pr.) | Montreal – Florida 10:2 (kon.) | New Jersey – Detroit 3:5 (kon.)
NY Rangers – Washington 3:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 2:4 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:3 (kon.)
Toronto – Boston 5:2 (kon.) | NY Islanders – Tampa 4:6 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:7 (kon.)
Minnesota – Colorado 4:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 3:1 (kon.) | Dallas – Anaheim 4:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:2 (1:0 po s.n.) | Seattle – San Jose 3:0 (kon.) | Arizona – Nashville 5:4 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:2 (3:1, 0:0, 2:1)
Boston Bruins
Sobota 30.04.2022, 01:08 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:58:17)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 27 – 26 | Přesilová hra: 1/3 – 1/1 | Trestné minuty: 4 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Erik Källgren (TOR) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 59:34
    Jeremy Swayman (BOS) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6%, odchytal 58:53

    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Kämpf (TOR) – 0+0, +2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:14
    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 13:20

    Tři hvězdy utkání

    1. William Nylander (TOR) – 2+0
    2. Nicholas Abruzzese (TOR) – 1+0
    3. Craig Smith (BOS) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 18 219 diváků.
     
    Utkání dvou týmů, kterým už o tolik nešlo, a proto šetřily největší opory, dopadlo vítězně pro Toronto, Maple Leafs na domácím stadiónu porazili Boston 5:2.

    Domácí vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s dvoubrankovým vedením v zádech. Svou druhou trefou Toronto ještě blíže vítězství přiblížil ve 48. minutě William Nylander, avšak Medvědi střetnutí nezabalili a po neuznaném gólu Foligna pro ofsajd se mezi střelce zapsal díky využité přesilové hře Jake DeBrusk. Více ovšem Bruins nestihli, při jejich powerplay naopak vstřelil pátý gól Maple Leafs Pierre Engvall.

    Svěřenci kouče Keefeho měli už před utkáním jistotu, že v Atlantické divizi obsadí druhou příčku a v play-off je nečeká vůbec nic lehkého, vyzvou vítěze posledních dvou ročníků, Tampu Bay. Boston obsadil čtvrtou pozici a ve vyřazovací části změní síly s Hurikány z Caroliny.
     
    Konec zápasu.
    59:50 Pierre ENGVALL - 5:2
     
    59:50
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Deset vteřin před závěrečnou sirénou dal pečeť na vítězství Maple Leafs PIERRE ENGVALL. Člen druhého útoku zastavil nahození Foligna a ze středního pásma bez problémů trefil prázdnou hostující klec. Bez asistence.
     
    59:24
    S domácími to vypadá velmi dobře. Skvěle zapracoval Nicholas Abruzzese, který nejenže odzbrojil Lazara, ale ještě vyhodil takovým způsobem, že se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    58:47
    Charlie Coyle nahodil puk do útočného pásma a Jeremy Swayman odjel na střídačku! Hosté však v útočné třetině dlouho nepobyli, do střední puk vrátil Justin Holl.
     
    58:20
    Medvědi by určitě rádi zkusili powerplay, ale zatím jim to není v důsledku aktivní hry soupeře povoleno. Derek Forbort navíc způsobil zakázané uvolnění.
     
    57:46
    Mike Reilly musel zabrat směrem dozadu, protože obranné vyhození Ljubuškina koncem hokejky tečoval Jason Spezza. Hostující zadák měl dost času na rozehrávku, domácí střídali.
     
    57:29
    K asistenci chtěl Mark Giordano přidat i vstřelený gól. Natlačil se až před bránou, nicméně kus černé gumy až za Swaymana nepropasíroval.
     
    56:58
    Na druhé straně zahrozil Curtis Lazar. Počkal si před bránou na střílenou nahrávku od Noska, forhendem usměrnil touš o kousek vedle levé tyčky.
     
    56:30
    Pozdě si Colin Blackwell všiml před bránu najíždějícího Alexandera Kerfoota. Ještě mu zkusil přihrát, pas nasměroval za brusle protihráče.
     
    55:55
    S nahozením Tj Brodieho hostující defenziva neměla moc starostí. Úspěšný blok zaznamenal Brandon Carlo, touš navíc odrazil příhodně pro Studnicku.
     
    55:26
    Kdo naopak zaslouží pochvalu, to je Jake Muzzin. Nabral rychlost Craiga Smitha, aby jej ve finále čistým způsobem odstavil za vlastní svatyní.
     
    54:47
    Jack Ahcan po tlakem chyboval a Toronto získalo zadarmo postavení v útočné třetině. Od modré pálil Morgan Rielly, Jeremy Swayman zakročil pravým betonem.
     
    54:13
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Jeremy Swayman. Za bránou zastavil prudké nahození Jasona Spezzy, hrací předmět pak přenechal projíždějícímu Carlovi.
     
    53:35
    Aktivita Bruins pokračuje. Za svatyní soupeř získal kus černé gumy Tomáš Nosek, zadovkou naslepo ovšem našel pouze hokejku Ljubuškina.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Michejev (Giordano, Liljegren), 14. Nylander, 20. Abruzzese (Rielly), 48. Nylander (Engvall, Holl), 60. Engvall – 2. Frederic (Cr. Smith, Coyle), 53. DeBrusk (Cr. Smith, Reilly)


    Toronto Maple Leafs: Källgren (Campbell) – Ljubuškin, Rielly (A), Brodie, Muzzin (A), Liljegren, Giordano, Holl – Nylander, Kerfoot, Michejev – Blackwell, Kämpf, Engvall – Joe. Anderson, Spezza (A), Abruzzese – Simmonds, Clifford.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – Carlo (A), Ahcan, J. Brown, Reilly, Clifton, Forbort – Nosek, Studnicka, DeBrusk – Cr. Smith, Coyle (A), Frederic – Wagner, McLaughlin, Blidh – Lazar, Steen, N. Foligno (A).
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: St. Laurent, South – Barton, Brisebois

    Diváci: 18 219
    bahis siteleri