Rakousko – Finsko 2:4 (kon.) | Česko – Švédsko 9:3 (kon.)
konec
Rakousko
2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
Finsko
Sobota 30.04.2022, 12:00 • Ostravar Aréna, Ostrava (CZE) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči utkání

    Dominic Zwerger (AUT) 1+0
    Harri Pesonen (FIN) 1+1 (14:21:21)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 17-39; Zablokované střely: 12-16; Vhazování: 46%-54%; Hity: 3-4; Přesilové hry: 0/1-1/4; Trestné minuty: 8-2.
     
    Rakušané dnes potrápili po Švédsku také Finsko, proti kterému v prostřední části utkání dokázali téměř smazat tříbrankové manko, vyrovnat se jim ovšem nepodařilo a Suomi ve třetí třetině pojistili své druhé vítězství na Českých hokejových hrách. Skvělý zápas odehrál Jere Innala, který vstřelil dva góly. Rakousko 2 Finsko 4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:10
    Finsko se ocitlo na levém křídle v postavení mimo hru. Rakousko přečkalo oslabení. Následuje reklamní přestávka. Suomi vedou v závěru zápasu o dva góly.
     
    56:18
    Toni Rajala mohl vypálit na bodu pravého kruhu bez přípravy, jenže ještě přihrával na vzdálenější levou tyč, kde se jeden z jeho spoluhráčů ke střele nedostal.
     
    55:18
    Mikko Lehtonen nedokázal na modré čáře zpracovat puk po zpětné přihrávce a Finové se sami připravili o útočné pásmo. Za vedení 4:2 je to ale příliš mrzet nemusí.
     
    54:59
    Lukas Haudum byl vyloučen na dvě minuty za držení a Finsko si zahraje v závěru zápasu přesilovou hru.
     
    54:48
    Rakousko čeká v posledním zápase na Českých hokejových hrách česká reprezentace, zatímco Finsko vyzve v severském derby hokejisty Tre Kronor.
     
    53:12
    Rakušané se mohli řítit sami na bránu, jenže kolmá přihrávka před bránu byla nepřesná a další útočnou akci týmu zastavilo postavení mim hru. Reklamní brejk.
     
    53:12
    Dnešní utkání sleduje 4192 diváků.
     
    52:40
    Jere Innala mohl zkompletovat hattrick, když vystřelil na bodu levého kruhu, jenže trefil pouze logo na hrudi Davida Kickerta, který kotouč bez problému vyrazil.
     
    51:15
    Finové nepříjemně nahodili puk z pravé strany před bránu a Rakušané ho s problémy dokázali dostat pryč.
    49:11 Niko OJAMÄKI - 2:4
     
    49:11
    Finsko právě vstřelilo branku! Finové předvedli rychlý přechod do útoku a NIKO OJAMÄKI se ocitl před bránu po přihrávce Toniho Rajaly z pravé strany úplně sám, čehož využil, a po kličce do bekhendu skóroval do prázdné brány! Je to tedy 2:4. Asistence: Toni Rajala a Oliwer Kaski.
     
    48:25
    Svěřenci Rogera Badera jsou dnes mnohem efektivnější a v závěru zápasu usilují o vyrovnání. Finové vedou 3:2.
     
    47:16
    Rakousko sice vyšlo proti Švédsku v úvodním zápase Czech Hockey Games gólově naprázdno, na bránu soupeře ale vyslalo 34 střel a ukazuje svůj potenciál.
    Marken.cz

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 29. Zwerger (Lebler, Baumgartner), 34. Lebler (Zwerger, Baumgartner) – 14. Innala (Aaltonen, Lehtonen), 16. Pesonen (Sallinen), 22. Innala (Pesonen), 50. Ojamäki (Rajala, Kaski)


    Rakousko: Kickert (Madlener) – Unterweger, Maier, Heinrich (A), Zündel, Wolf, Hackl, Kragl, Kirchschläger – Ganahl (A), Haudum, Feldner – Raffl (C), Nissner, Schneider – Zwerger, Baumgartner, Lebler – Macierzynski, Rauchenwald, Schwinger.
    Trenér: Roger Bader

    Finsko: Tuohimaa (Westerholm) – Lehtonen, Kaski, Friman, Saarijärvi, Maalahti, Hietanen, Ohtamaa (A), Pelli – Aaltonen, Manninen (A), Innala – Rajala, Petman, Ojamäki – Pesonen, Sallinen, Palmu – Erholtz, Mäenalanen, Anttila (C).
    Trenér: Jukka Jalonen

    Rozhodčí: Daniel Pražák, Adam Kika. Čároví: Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda

    Diváci: 4192
    bahis siteleri