Finsko – Česko cz 4:1 (kon.) | USA – Švédsko 4:6 (kon.)
konec
USA
4:6 (2:2, 1:2, 1:2)
Švédsko
Neděle 01.05.2022, 18:30 • Fanatec Arena, Landshut • Mistrovství světa do 18 let • Finále
Partner:
     
    Vyhlášeni jsou také tři nejlepší hráči šampionátu a All-Star tým.

    Nejlepší hráči podle direktoriátu turnaje
    Brankář: Hugo Hävelid (Švédsko)
    Obránce: Lane Hutson (USA)
    Útočník: Logan Cooley (USA)

    All-Star tým turnaje podle novinářů
    Brankář: Hugo Hävelid (Švédsko)
    Obránci: Tomáš Hamara (Česko), Lane Hutson (USA).
    Útočníci: Jiří Kulich (Česko), Logan Cooley (USA), Jonathan Lekkerimäki (Švédsko)
    Nejužitečnější hráč (MVP): Jiří Kulich (Česko) (21:17:20)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:
    Za tým USA Rutger McGroarty.
    Za tým Švédska Hugo Hävelid.
     
    Švédové se stávají mistry světa! Ve finále stáli proti největšímu favoritovi, ale po vítězstvích v play-off nad Německem a Finskem si připisují také skalp USA. Do třetí třetiny vstupovala reprezentace Tre Kronor za jednobrankového náskoku, který byl ohrožen přesilovkami Spojených států. Početní výhody navíc dostaly USA do tempa a Švédové se téměř po celou poslední dvacetiminutovku bránili. A úspěšně. Po chybě Američanů navíc z přečíslení dva na jednoho skóroval Liam Öhgren, ale necelé čtyři minuty před koncem bylo zaděláno na drama, když Spojené státy odvolaly gólmana a v přesilovce snížili. Ani druhá branka Rutgera McGroartyho ovšem na zlato nestačila. Do prázdné brány potvrdil zisk titulu mistrů světa Jonathan Lekkerimäki.
    Radost novopečených Švédských mistrů světa a zklamání mladých Američanů
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Po sérii vyloučení se vhazovalo v útočném pásmu Švédska, ale to už vůbec nic neznamenalo. Švédové po zahájení hry odhodili hokejky a rukavice a odjeli slavit za svým brankářem.
     
    59:57
    Vyloučení v týmu USA:
    Isaac Howard – 5 min. + OK,
    Jimmy Snuggerud – 2 min.,
    Cutter Gauthier – 2 min..

    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Calle Odelius – 2 min., hrubost.
    59:29 Jonathan LEKKERIMÄKI - 4:6
     
    59:29
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Mattias Hävelid dostal puk do středního pásma, kde si jej přebral JONATHAN LEKKERIMÄKI. Nejproduktivnější hráč švédského výběru dopravil kotouč do prázdné brány, čímž definitivně rozhoduje o zisku zlaté medaile pro svůj tým. Asistence: Mattias Hävelid.
     
    59:16
    Opět se vhazovalo mezi modrými čarami, ale tentokrát už Augustine na střídačce zůstává.
     
    59:03
    Američané prohráli vhazování ve středním pásmu, a proto Augustine ve své brance zůstává. Švédové jsou na puku a připravují se na rozehrávku, s kterou nikam nespěchají.
     
    58:53
    Oddechový čas pro tým USA.
     
    58:45
    Američané mohli svou souhru dokombinovat do prázdné brány, ale finální přihrávka Spicerovi nesedla. Stejně tak mohli skórovat Švédové, ale americká obrana střelu zastavila.
     
    58:23
    Hraje se v útočném pásmu USA, Augustine míří na střídačku.
     
    57:36
    Spojené státy jsou aktivnějším týmem, jde vidět, že potřebují vyrovnat a příliš mnoho času už jim nezbývá. Nebezpečný byl ale také útočný výpad Švédů, v kterém z pravého kruhu bez přípravy střílel Wagner.
    56:49 Rutger MCGROARTY - 4:5
     
    56:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané odvolali gólmana, proměňují přesilovku a tři minuty před koncem třetí třetiny snižují na rozdíl jednoho gólu. Přesnou trefou si Spojené státy potvrdily dobrou práci v předbrankovém prostoru, když kombinace skončila v mezikruží u RUTGARA MCGROARTYHO, jenž bleskově zakončil po ledě. Asistence: Jimmy Snuggerud, Cutter Gauthier.
     
    56:30
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noah Östlund – 2 min., sekání.
     
    56:04
    Casey zavezl kotouč před švédské brankoviště a zakončil do středu brány. Zdálo se, že Hävelid hru přeruší, jenže nikdo nevěděl, kde se kotouč nachází, než si ho u levé tyče všiml Snuggerud. Ani dvěma dorážkami ale švédského gólmana nepřekonal.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 3. Leonard (Kaplan), 16. Nazar (Duke), 37. McGroarty (Cooley), 57. McGroarty (Snuggerud, Gauthier) – 13. O. Pettersson (Odelius), 14. Östlund (Lekkerimäki, Öhgren), 32. Öhgren (M. Hävelid, Lekkerimäki), 36. Östlund (O. Pettersson, M. Hävelid), 50. Öhgren (Lekkerimäki), 60. Lekkerimäki (M. Hävelid)


    USA: Augustine (Muszelik) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier, Cooley, Snuggerud – Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Smith.
    Trenér: Adam Nightingale

    Švédsko: H. Hävelid (Swedin) – Norén, M. Hävelid, Good Bogg, Salomonsson, E. Pettersson, Odelius, Lindstein – Öhgren, Östlund, Lekkerimäki – Stenberg, Bystedt, O. Pettersson – Tell, Wagner, Almgren – Born, Suzdalev, Rudslätt.
    Trenér: Magnus Hävelid

    Rozhodčí: Iwert, Langin – Hautamaki, Wyonzek
    bahis siteleri