Florida – Buffalo 2:1 (kon.) | Toronto – Columbus 4:2 (kon.) | Montreal – Detroit 0:5 (kon.)
Carolina – Ottawa 3:2 (po pr.) | New Jersey – Pittsburgh 5:1 (kon.) | St. Louis – Philadelphia 4:2 (kon.)
Nashville – Vegas 3:2 (po pr.) | Calgary – Chicago 3:4 (kon.) | Vancouver – Seattle 2:5 (kon.)
San Jose – Colorado 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Edmonton 1:3 (kon.)
po prodl.
San Jose Sharks
3:4 (0:2, 1:1, 2:0 - 0:1)
Colorado Avalanche
Středa 05.04.2023, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    MacKinnon gólem v prodloužení zaokrouhlil počet kanadských bodů na stovku
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 42 | Přesilová hra: 1/1 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Kaapo Kähkönen (SJS) – 38 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,5 %, odchytal 63:00
    Alexandar Georgijev (COL) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3 %, odchytal 63:13

    Česká a slovenská stopa
    Radim Šimek (SJS) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 16:40
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 10:02

    Tři hvězdy utkání
    1. Nathan MacKinnon (COL) – 2+1
    2. Kaapo Kähkönen (SJS) – 38 zákroků
    3. Erik Karlsson (SJS) – 0+1 (07:25:11)
     
    Utkání přihlíželo 11 067 diváků.
     
    Hokejisté Colorada potvrdili roli velkého favorita. Byť Žraloci pořádně kousali, tak obhájce titulu nakonec získal bonusový bod výsledkem 4:3 v prodloužení.

    Hosté zaveleli k úspěchu dvěma brankami v úvodní desetiminutovce, přičemž dvoubrankový náskok udržovali i po druhé třetině, ovšem hokejisté Sharks zabojovali a góly Jacoba Petersona a Kevina Labanca z třetího dějství dostali utkání do prodloužení. Nastavený čas trval lehce přes tři minuty, střetnutí ukončil úspěšně zakončeným únikem k pravé tyči Nathan MacKinnon.

    Svěřenci kouče Bednara si vítězstvím polepšili v tabulce Západní konference na čtvrté místo o skóre před Dallas. San Jose zůstává předposlední čtrnácté se sedmibodovým mankem na Arizonu.
     
    Konec zápasu.
    63:13 Nathan MACKINNON - 3:4
     
    63:13
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Rozhodnuto, bonusový bod získal obhájce titulu! Toews vyslal pasem o pravý mantinel do úniku NATHANA MACKINNONA. Sedmadvacetiletý rodák z Halifaxu zkontroloval postavení gólmana, puk usměrnil do odkryté pravé části cílového zařízení. Asistence: Devon Toews.
     
    62:55
    Osamocený Nathan MacKinnon v útočné třetině nic zajímavého nevymyslel, nakonec jej úspěšně odzbrojil švédský obránce Erik Karlsson.
     
    62:23
    Domácí pohrdli situací dvou na nikoho! Jacob MacDonald si narazil s Kevinem Labancem, Alexandar Georgijev následně vytáhl parádní zákrok lapačkou!
     
    61:43
    Skrze dvěma obránci chtěl projet Mikko Rantanen. Už to vypadalo, že dokáže i zakončit, ale v poslední chvíli mu puk vypíchl Benning.
     
    61:24
    Nico Sturm nyní odvedl skvělou práci, když se otočkou zbavil konkurenta a za levý kruh přihrál Henrymu Thrunovi, s jehož projektilem si Georgijev poradil, byť sám nevěděl jak.
     
    60:31
    Další útok domácího mužstva svým hvizdem zastavil čárový rozhodčí, nedorozumění mezi Noahem Gregorem a Kevinem Labancem způsobilo ofsajd.
     
    60:15
    Erik Karlsson navštívil útočné pásmo, jenže nedostalo se mu podpory, takže ho zase velmi rychle opustil a zpětným pasem oslovil Tomáše Hertla.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 27 – 40.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, utkání míří do prodloužení. Žraloci ze San Jose ve třetí části dokázali smazat dvoubrankové manko, a to zásluhou tref Jacoba Petersona a Kevina Labanca, které padly v rozmezí 81 vteřin. I po vyrovnání zůstali domácí hokejisté nebezpečnějším týmem, skvělého obratu se ale zatím nedočkali.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:53
    Ještě stihlo zaútočit i Colorado. Zpoza levého kruhu vystřelil zápěstím Evan Rodrigues, úspěšný blok zaznamenal Matt Benning.
     
    59:23
    Od pravého mantinelu zkusil gólmana překvapit nahozením Tomáš Hertl, hrací předmět ovšem nasměroval o kousek vedle pravé tyče.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Labanc (Couture, E. Karlsson), 46. Peterson (Guščin, Couture), 48. Labanc (Gregor, MacDonald) – 5. J. Johnson (Byram, Malgin), 7. Rodrigues (MacKinnon, Rantanen), 38. MacKinnon (Rantanen, D. Toews), 64. MacKinnon (D. Toews)


    San Jose Sharks: Kähkönen (Reimer) – E. Karlsson, M. Vlasic, Benning, Ferraro (A), Thrun, Šimek, MacDonald – Labanc, Hertl (A), Peterson – Guščin, Couture (C), Bordeleau – Zetterlund, Sturm, Gregor – J. Svečnikov, Lorentz.
    Trenér: David Quinn

    Colorado Avalanche: Georgijev (J. Johansson) – MacDermid, D. Toews (A), Byram, Girard, E. Johnson, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Rodrigues – Ničuškin, Compher, Newhook – Nieto, Eller, Malgin – L. O'Connor, Meyers, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Lee, Sandlak – Knorr, Johnson

    Diváci: 11 067
    bahis siteleri