Montreal – Boston 4:5 (kon.) | Florida – Carolina 4:6 (kon.) | Tampa – Detroit 5:0 (kon.)
Washington – New Jersey 4:5 (po pr.) | Buffalo – Ottawa 4:3 (po pr.) | Columbus – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
NY Rangers – Toronto 2:3 (kon.) | Nashville – Minnesota 4:3 (po pr.) | Dallas – St. Louis 1:0 (kon.)
Colorado – Winnipeg 4:2 (kon.) | Chicago – Philadelphia 4:5 (po pr.) | Edmonton – San Jose 5:2 (kon.)
Anaheim – Los Angeles 3:5 (kon.) | Arizona – Vancouver 4:5 (po pr.) | Seattle – Vegas 1:3 (kon.)
konec
Seattle Kraken
1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Vegas Golden Knights
Pátek 14.04.2023, 04:30 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Západní konferenci opanovali hokejisté Vegas
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 19 | Přesilová hra: 0/4 – 0/2 | Trestné minuty: 8 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Philipp Grubauer (SEA) – 16 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 58:39
    Laurent Brossoit (VEG) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8 %, odchytal 59:35

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Laurent Brossoit (VEG) – 30 zákroků
    2. Jaden Schwartz (SEA) – 1+0
    3. Philipp Grubauer (SEA) – 16 zákroků (07:32:32)
     
    Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
     
    Vítězem Západní konference se stávají hokejisté Vegas! Golden Knights stvrdili své prvenství vítězstvím 3:1 v aréně Seattlu.

    Po vyrovnané úvodní dvacetiminutovce přišel rozhodující úder ve 33. minutě, kdy sváteční střelec Alec Martinez zaznamenal třetí gól v sezóně. Domácí se navzdory výrazné střelecké převaze podruhé srovnání nedočkali, při jejich powerplay naopak pečetil výhru Golden Knights trefou do prázdné brány Chandler Stephenson.

    Svěřenci kouče Cassidyho ovládli Západní konferenci s dvoubodovým náskokem na druhý Edmonton. Seattle míří do play-off ze sedmé pozice, na té by figuroval i v případě výhry.
     
    Konec zápasu.
    59:22 Chandler STEPHENSON - 1:3
     
    59:22
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Do McCannovy bekhendové zadovky na modrou čáru, kde čekal Schultz, vložil hokejku CHANDLER STEPHENSON a kotouč pomalým tempem doputoval až za brankovou čáru, Bjorkstrand navzdory velkému úsilí hrací předmět nestihl. Bez asistence.
     
    59:08
    A další icing hostujícího mužstva. V tomto případě ho způsobil Alec Martinez s jasným cílem zažehnat bezprostřední nebezpečí.
     
    58:37
    Zakázané uvolnění vrací hru před Laurenta Brossoita, Jack Eichel při snaze o trefu do prázdné brány přes celé hřiště jen těsně minul levou tyčku.
     
    58:07
    Po nahození Justina Schultze do útočného pásma Philipp Grubauer dostal pokyn k opuštění brány, domácí zkouší štěstí v šesti bruslařích.
     
    57:54
    Koncovka základní hrací doby bude bez Yanniho Gourdea a Alexe Pietrangela, jejichž pošťuchování v bitku nepřešlo, oba hokejisté proto inkasovali čtyřminutové tresty za hrubost.
     
    57:20
    Protože se po vyhození Huttona nepískalo zakázané uvolnění, tak za pukem vystartoval Philipp Grubauer a na pravou stranu ho poslal Willu Borgenovi.
     
    56:32
    Jonathanu Marchessaultovi zpracování v levém kruhu na bekhend nevyšlo. Hit od Oleksiaka ustál, puk však na hokejce neudržel.
     
    56:11
    Přes poměrně velký počet hokejistů vypálil forhendem Adam Larsson a Laurent Brossoit měl velké štěstí, že ho v pokleku trefil kotouč do výstroje.
     
    55:36
    Při střele Morgana Geekieho zápěstím od levého mantinelu Laurent Brossoit velmi dobře viděl na puk, bez problémů ho sebral do lapačky.
     
    55:25
    Pavel Dorofejev moc dobře tušil, že proti dvojici soupeřů nemá moc šancí na úspěch, nahozením za bránu každopádně pošetřil cenné vteřinky.
     
    54:53
    Z ostrého úhlu chtěl brankáře překvapit rychlým nahozením Jonathan Marchessault, Philipp Grubauer stihl jít do pokleku a puk udržet ve výstroji.
     
    54:18
    Justin Schultz nedokázal zachytit vyhození Pietrangela v útočném pásmu. Mezitím vypršel McNabbův trest, takže hra pokračuje v plném počtu na obou stranách.
     
    53:41
    Jako další se o slovo přihlásil Jared McCann, zakončení z první z levého kruhu skončil na brankovém oblouku Brossoitovy svatyně.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 17. Schwartz (Wennberg, Geekie) – 10. R. Smith, 33. Martinez (Barbašev, Eichel), 60. Stephenson


    Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – A. Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Soucy – Eberle (A), Beniers, McCann – Sprong, Wennberg, Schwartz – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Geekie, Donato, B. Tanev.
    Trenér: Dave Hakstol

    Vegas Golden Knights: Brossoit (Quick) – Pietrangelo (A), Martinez (A), Hague, Hutton, Theodore, McNabb – Marchessault, Eichel, Dorofejev – R. Smith (A), W. Karlsson, Amadio – P. Kessel, Stephenson, Barbašev – Kolesar, N. Roy, Blueger.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: Skilliter, Rank – Knorr, Galloway

    Diváci: 17 151
    bahis siteleri