Finsko – Švýcarsko 4:1 (kon.) | Slovensko – Švédsko 0:6 (kon.)
konec
Slovensko
0:6 (0:4, 0:0, 0:2)
Švédsko
Pátek 14.04.2023, 18:00 • ICE ARENA Plzeň • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Finální skóre dost dobře odráží, jak si týmu v zápase počínali. Švédové byli po celou dobu mnohem lepší, navíc dokázali profitovat z úděsné nedisciplinovanosti svých protějšků a trestat prohřešky. To vše podtrhnul solidní výkon Hermana Liva, který polapil všech 18 střel a stal se nejlepším hráčem zápasu.

    To je ode mě vše, těšit se na vás budu zase někdy příště. Děkuji za pozornost a hezký večer. (20:10:20)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    V závěrečných vteřinách ještě dostal do mezikruží nahrávku úplně osamocený Crookes, ten zvolil bekhendový blafák, ale Pohanka už sedmou kapitulaci nepovolil.
     
    59:43
    Tre Kronor opatrně dohrávají na své polovině, snažili se ještě o útok po levé straně, ale nahrávka na Crookese skončila v hledišti.
     
    59:28
    Švédové se usadili opět v pásmu soupeře, bojuje se za brankou, kde byl Pettersson důraznější.
     
    58:51
    Hesselvallova střela z dálky byla zblokována a Slováci se dostali do protiakce, ale na pravém křídle se neprosadil Liška.
    58:02 Sahlin WALLENIUS - 0:6
     
    58:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tomík se na levém křídle osvobodil, ale následně přišel nepřesný pas na švédské hole. Tre Kronor se tak dostali do akce 2 na 1, ve které dostal křižnou nahrávku na pravý kruh LEO SAHLIN WALLENIUS. Ten okamžitě vypálil a trefil se přesně. Asistence: Crookes, Gustafsson.
     
    57:37
    Nahození do pásma se ujali Švédové jako první, mohli jej tedy znovu vyklidit. Slováci se dostali zpátky, ale nevypálili.
     
    56:54
    Po vhazování se snažil Crookes kotouč vyklidit na soupeřovu polovinu, ale nešťastně jím zasáhl přímo do tváře Petrase, který odjíždí na střídačku s rukama v obličeji.
     
    56:47
    Jarbsjö se v oslabení dostal do dobré příležitosti na pravém křídle, vystřelil tahem přes nohy obránce, ale minul svatyni.
     
    56:20
    Radivojevič nabil na pravý kruh Chovanovi, ten zvolil střelu zápěstím, ale na Liva si takto nedošlápl.
     
    55:46
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Sahlin Wallenius – 2 min., podrážení.
     
    55:44
    Toresson si klepnul o pas do jízdy na pravé křídlo, klička mu nevyšla, takže nevypálil, ale získal pásmo. Díky němu mohl z dálky prověřit Pohanku Olsson, ale ten se netrefil dobře.
     
    55:17
    Harvánek se dostal kličkami až do útočného pásma, ale u hrazení byl zastaven a Švédové se ujímají kotouče.
     
    54:43
    Následně však přišla chybná nahrávka Tre Kronor a Bohoš mohl pálit ze slotu. Neprosadil se, ale po něm z dálky ještě střílel Maruna, také neúspěšně.
     
    53:52
    Švédové skvěle čtou slovenské nahrávky a vracejí kotouče do třetiny soupeře.
     
    53:20
    Berglund se snažil v oslabení proháčkovat po pravé straně, nebyl úspěšný, ale získal pro svůj celek čas a pohodu.
     
    52:33
    Po vhazování se touše ujali Švédové a vyklízejí puk až za Pohanku, kde se musí Slováci přeskupit.

    Jiří Pudich

    Branky a nahrávky: 1. Eriksson (Eklund), 2. Crookes (Eklund, Gustafsson), 4. Zetterlund (Nordlund, Pettersson), 11. Toresson (Sterner), 51. Wallenius, 59. Wallenius (Crookes, Gustafsson)


    Slovensko: Pohanka (Rafaj) – Kupec, Radivojevič, Fabuš, Bajza, Húževka, Petras, Harvánek, Šlank – Semančík, Tomík, Prokopovič, Tomašec, Chovan, Bohoš, Maruna, Liščinský, Šatan, Zálešák, Hazala, Liška
    Trenér: Rastislav Pavlov

    Švédsko: Liv (Laring) – Olsson, Sahlin Wallenius, Sigurd, Gustafsson, Sjöqvist, Stadin, Freij – Pettersson, Berglund, Toresson, Crookes, Zetterlund, Nordlund, Eklund, Hesselvall, Sterner, Eriksson, Jarbsjö, Zetterberg, Holst-Persson

    Rozhodčí: Kostourek – Malý, Dědek

    Diváci: 96
    bahis siteleri