Německo – Norsko 1:6 (kon.) | USA – Česko 4:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 2:3 (kon.)
Kanada – Švýcarsko 7:3 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 6:1 (kon.)
konec
Švédsko
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Lotyšsko
Čtvrtek 27.04.2023, 20:00 • Raiffeisen Arena, Porrentruy • Mistrovství světa do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše! Děkuji za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů napočtenou! (22:40:16)
     
    Je za námi čtvrtfinále světového šampionátů hráčů do 18 let. Švédové potvrdili roli jednoznačného favorita a zvítězili vysoko 6:1. Švédsko si šlo za vítězstvím od úvodních minut, hned v první dvacetiminutovce se ujalo dvoubrankového vedení, které ještě následně navyšovalo. Lotyšsko se do šancí moc nedostávalo, naopak mohlo být vděčné svému brankáři, který dnes podal velmi dobrý výkon a několikrát podržel svůj celek. Švédové tak pokračují ve své spanilé jízdě šampionátem a zahrají si ve Švýcarsku o medaile!

    Střely na branku: 55:16.
    Hráči zápasu: Noah Erliden – Viktors Kurbaka.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Jako poslední vyzkouší pozornost Erlidena Mots, zápas končí a Švédové míří do semifinále!
    58:56 Simon ZETHER - 6:1
     
    58:56
    Švédsko právě vstřelilo branku! Šestá branka v síti Lotyšska! Nordh skvěle zablokoval ránu soupeře, ujel po levém mantinelu a hledal najíždějícího SIMONA ZETHERA. Přihrávka byla sice sražena, švédský útočník si však kotouč našel a uklidil ho za Ozolse. Asistence: Noel Nordh.
     
    56:58
    Po zákroku Ozolse se před lotyšským brankářem strhla další mela, nejvýrazněji se zapojil Zether a Cjunskis. Celá situace se však stihla rychle vyřešit.
     
    54:38
    Švédové dnes skvěle bruslí, díky dobré práci do obrany nepouští soupeře do větších šancí. Většina akcí Lotyšska končí už ve středním pásmu, Švédové se skvěle vrátí a oberou je o kotouč.
     
    54:35
    Česlis se po několika odrazích prodral až před Erlidena. Švédský brankář však rychle vytrčil svoji hůl a nenecha lotyšského útočníka zakončit.
     
    51:50
    Po dlouhé době si připsal zásah Erliden, kterého prověřil Česlis, prudká rána zápěstím však končí pouze v lapačce švédského strážce svatyně.
     
    48:26
    Tempo hry se v posledních minutách výrazněji snížilo, všichni aktéři jsou srozuměni s postupujím do semifinále.
     
    47:57
    Po vyhraném buly pálil pohotově Zether, Ozols vyrazil pouze před sebe, kde byl včas Retenais a dostal kotouč do bezpečí.
     
    46:22
    Krásnou akci obstarala třetí švédská formace, Kangas vylepšil ještě pozici na Nordha, který viděl však ještě lépe postaveného Zethera. Rána bez přípravy však skončila v lapačce Ozolse.
     
    44:54
    O další zaměstnání Ozolse se postaral Sandin-Pellikka, který dvakrát prověřil lotyšského brankáře. V obou případech byl úspěšnější právě Ozols.
     
    44:21
    Velkou šanci k završení hattricku měl Stenberg. Švédský kapitán však chybu lotyšského zadáka využít nedokázal, svojí prudkou ránu zápěstím poslal těsně vedle branky.
     
    43:38
    Unger Sörum pálil rovnou z otočky, Ozols viděl jeho ránu na poslední chvíli, přesto měl svojí lapačku připraven.
     
    42:50
    Rychlostí se pokoušel prodrat k zakončení Mots, v rychlostním souboji však ukázal své schopnosti Hurtig, který lotyšského křídelníka obral o kotouč.
     
    41:57
    Zether se elegantně zbavil protihráče a zadovkou našel najíždějícího Kangase. Toho však v nejhorší moment zradilo zpracování, kotouč mu odskočil.
    40:42 Otto STENBERG - 5:1
    Marken.cz

    Adam Černý

    Branky a nahrávky: 5. Nordh (Zether, Willander), 18. Edstrom (Dower Nilsson, Hurtig), 24. Stenberg (Willander, Unger Sörum), 36. Dower Nilsson (Forsfjäll, Sandin-Pellikka), 41. Stenberg (Unger Sörum, Sandin-Pellikka), 59. Zether (Nordh) – 30. Livšics (Bulans, Ansons)


    Švédsko: Erliden (Thelin) – Sandin-Pellikka, Lindstein (A), Hurtig, Willander, Bergström, Landén (A), Kostadinski – Unger Sörum, Edstrom, Stenberg (C) – Wahlberg, Forsfjäll, Dower Nilsson – G. Kangas, Zether, Nordh – Stählberg, Johansson, Pettersson – Sagadin.
    Trenér: Anders Eriksén

    Lotyšsko: Ozols (Feldbergs) – Petrovičs, Bulans (A), Kurbaka (A), Cjunskis, Retenais, Uljanskis, Slogs – Mateiko (C), Livšics, Mots – Česlis, Ozollapa, Boltramovičs – Niedrajs, Streikišs, Mezins – Ansons, Kruminš, Dommers – Strazdinš.
    Trenér: Olegs Sorokins

    Rozhodčí: Jobbagy, Kika – Merk, Schlegel
    bahis siteleri