Finsko – Česko 1:3 (kon.)
konec
Finsko
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Česko
Sobota 29.04.2023, 12:00 • Kuortane, Finsko • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (13:50:58)
     
    Je dobojováno. Češky i ve třetím utkání s finským celkem vyhrály a to znamená jediné, v trojzápase Finkám nedaly šanci a ty ani jednou nedokázaly národní tým porazit. To je určitě hezká vizitka pro českou ženskou osmnáctku, která z Finska poletí rozhodně s velmi dobrou náladou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Puk je v pásmu českého týmu a už to vypadá, že se zápas pouze a jen dohrává.
     
    58:11
    A znovu je klec Finek prázdná.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:50 Adéla ŠAPOVALIVOVÁ - 1:3
     
    57:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nyní se už Češky dostaly ven ze svého pásma a zavezly puk do toho útočného. Tam poté ze střední vzdálenosti trefila prázdnou klec ADÉLA ŠAPOVALIVOVÁ a zřejmě tak rozhoduje o osudu dnešního utkání – 1:3. Asistence: Natálie Brichová.
     
    57:28
    Finská branka je stále prázdná, Češky se dostaly k puku ve svém teritoriu a vyhodily ho ven šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    57:25
    Česko je v plném počtu.
     
    56:28
    Puk se dostal do středního pásma a Češky ho pak dostaly dále až před finskou klec. Drží ho tak v bezpečí a mimo ohrožení Barbory Dalecké.
     
    55:56
    Závar před českou brankou, do lehu šla Barbora Dalecká a nakonec někde pod ní zůstal puk. Hra je přerušena a bude se vhazovat po pravé ruce Dalecké.
     
    55:25
    Dalo se to předpokládat. Finky hrají vylepšenou přesilovou hru, jsou tedy v šesti hráčkách v poli a bez brankářky!
     
    55:25
    Oddechový čas pro tým Finsko.
     
    55:25
    Vyloučení v týmu Česko:
    Veronika Hujová – 2 min., podrážení.
     
    54:35
    Finky zvyšují tempo hry a dostávají se do ohrožení branky Dalecké, ta zatím znovu odolala a má puk u sebe. Hned ho pak posílá pryč od svého brankoviště.
     
    53:04
    Znovu obrana českého výběru nepovolila Finkám ohrozit Barboru Daleckou a Češky tak mohou jít znovu do útočné akce na druhé straně.
     
    52:27
    Nepovedený finský útok a kotouč je zase ve středním pásmu. Češky toho využily k průniku před klec soupeřek, ale tam byla připravena Kujaová-Halkolaová.
     
    50:55
    Posléze se tam ale vrátily zase zpátky a zblízka chtěla holí puk tečovat Petra Matějová, ovšem nakonec se k této myšlence nedostala. Nicméně stále se Češky drží v útočné třetině.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 40. Kariová (Ekoluomaová) – 35. Pištěková (Jílková, Hujová), 38. Brichová (Pištěková, Juříčková), 58. Šapovalivová (Brichová)


    Finsko: Kujaová-Halkolaová (Huovinenová) – Varjonenová, Ojalaová, Pohjanahová, Tallinenová, Krooková, Timonenová, Anderssonová, Turunenová – Ekoluomaová, Kariová, Byskataová – Julkunenová, Lehmusová, Lambergová – Keränenová, Siekkinenová, Kokoraová
    Česko: Dalecká (Dudková) – Hotová, Narovcová, Velinská, Vaníčková, Slavíčková, Wojnarová, Hujová, Vališová – Malicka, Brichová, Matějová – Pištěková, Plosová, Vocetková – Šapovalivová, Čabelová, Juříčková – Jílková, Mazancová, Prošková

    Rozhodčí: Svartbäck – Kohtalaová, Pajunen
    bahis siteleri