Norsko – Německo 3:2 (kon.) | USA – Slovensko 7:1 (kon.) | Švédsko – Kanada 7:2 (kon.)
konec
Švédsko
7:2 (2:2, 4:0, 1:0)
Kanada
Sobota 29.04.2023, 19:00 • St. Jakob Arena, Basilej (Švýcarsko) • Mistrovství světa do 18 let • Semifinále
Partner:
     
    Nyní byli ještě vyhlášeni tři nejlepší hráči turnaje v rámci každého z týmů. Za Kanadu to byli Macklin Celebrini, Matthew Wood a Calum Ritchie. Nejlepšími třemi hráči ze Švédska byli zvoleni Noah Erliden , Axel Sandin-Pellikka a Otto Stenberg. (21:53:35)
     
    Zápas je u konce, i když to ve třetí třetině vypadalo, že se snad ani nedohraje. Švédi znovu totálně přejeli Kanadu, přestože po první třetině měly Javorové listy trochu navrch. Dokonce dvakrát vedly. Jenže po zranění gólmana se zápas začal vyvíjet úplně jinak. Švédové skórovali čtyřikrát jen během druhé třetiny. V té poslední přidali ještě jednu branku a opět Kanadě uštědřili debakl. Střely: 29:35. Nejlepší hráči: Colby Barlow – David Edstrom.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Gabriel D'Aigle – 2 min., nedovolené bránění, odpyká Tristan Bertucci.
     
    59:08
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Anton Wahlberg – 2 min. + 2 min., hrubost, odpyká Otto Stenberg.

    Vyloučení v týmu Kanada:
    Angus MacDonell – 2 min., hrubost.
     
    59:08
    Anton Wahlberg zastavil soupeře tvrdým hitem, jako by chtěl posbírat nějaké ty body do Radegast Indexu. Kdyby se zde teda tato statistika vedla. Jenže místo toho posbírá dvě trestné minuty.
     
    58:41
    Švédové už se nikam neženou, Kanada vyhazuje puky. Vypadá to, že poslední minuty zápasu už se ponesou vklidu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a taktéž i celého zápasu.
     
    57:51
    Kanada se po skvělém zákroku svého gólmana, který vyčapal Sandina-Pellikku betonem, dostala k puku a vyhodila ho přes celé kluziště.
     
    56:54
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Axel Hurtig – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Kanada:
    Caden Price – 2 min. + 10 min. osobní trest, hrubost.
     
    56:54
    Po ráně Macklina Celebriniho a jeho následné dorážce, se kterou si poradil Noah Erliden bez problémů, se strhla další mela. A tentokrát už to mělo opravdové grády. Trestná lavice se plní dalšími hráči.
     
    56:02
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Simon Zether – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Kanada:
    Tristan Bertucci – 2 min., hrubost.
     
    56:02
    Po přerušení hry a zákroku Noaha Erlidena se strhla mela. Nejvýraznější byl Tristan Bertucci, který se pustil do Simona Zethera, který okamžitě začal rány vracet.
     
    55:40
    Švédský obranný val nyní čítal tři blokující hráče na zemi. Kanadě se tuto obranu prostřelit nepodařilo. Javorové listy ale v pásmu zůstávají.
     
    55:07
    Švédové se dopustili zakázaného uvolnění. Následné buly bylo anulováno a k dalšímu už nedošlo. Hru totiž ještě naposledy přerušuje komerční pauza.
    53:54 Zeb FORSFJÄLL - 7:2
     
    53:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Další branka ale nyní už přichází, Švédsko totiž využívá přesilovou hru. Žlutomodří rozjeli parádní kombinaci, v dobré příležitosti byl už Sandin-Pellikka, který ale ještě vylepšil pozici pro mladého štírka ZEBA FORSFJÄLLA na pravé straně, který už trefil jednoduše odkrytou klec. Asistence: Axel Sandin-Pellikka.
     
    53:12
    Vyloučení v týmu Kanada:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Andrew Cristall.
     
    53:06
    Tohle mohlo skončil pohromu, jeden ze Švédů dojel až za půlící čáru a bekhendem hodil kotouč vzduchem na branku. Těsně před ní ale kotouč Cameron Allen srazil ze vzduchu a zachránil Kanadu od dalšího inkasovaného gólu. Parádní zákrok.
    Marken.cz

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 7. Willander (Unger Sörum, Stenberg), 15. Edstrom (Hurtig, Stenberg), 24. Stenberg (Bergström, Sandin-Pellikka), 33. Edstrom (Unger Sörum, Stenberg), 35. Wahlberg (Unger Sörum, Willander), 39. Stenberg (Unger Sörum, Edstrom), 54. Forsfjäll (Sandin-Pellikka) – 5. Celebrini (Morin, Heidt), 15. MacDonell (Allen, Cristall)


    Švédsko: Erliden (Thelin) – Sandin-Pellikka, Lindstein (A), Willander, Hurtig, Landén (A), Bergström, Kostadinski – Edstrom, Unger Sörum, Stenberg (C) – Dower Nilsson, Forsfjäll, Wahlberg – G. Kangas, Zether, Nordh – Stählberg, Sagadin, Johansson – Pettersson.
    Trenér: Anders Eriksen

    Kanada: Bjarnason (20. D'Aigle) – Gibson, Allen (C), Dragicevic, Morin, Price, Yakemchuk, Bertucci – Celebrini, Ritchie, Wood – Howe, Barlow (A), Heidt – Cristall (A), Lardis, MacDonell – Halaburda, Martone, Pharand – Catton.
    Trenér: Jeff Truitt

    Rozhodčí: R. Brander, M. Hebeisen – O. Durmis, S. Gustafson

    Diváci: 1585
    bahis siteleri