Švédsko – Finsko 4:3 (po pr.) | Česko – Švýcarsko cz 2:3 (kon.)
po prodl.
Švédsko
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Finsko
Neděle 07.05.2023, 12:00 • Winning Group Arena, Brno • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky zápasu

    Střely na bránu: 34 – 25
    Střely mimo branku: 6 – 11
    Zblokované střely: 11 – 9
    Zásahy brankářů: 22 – 30
    Vyloučení: 3 – 5
    Vhazování: 62% – 38%
    Hity: 2 – 8 (14:29:11)
     
    Doufám, že jste si společně semnou severské derby užili. Děkuji vám za pozornost a těším se na vás u dalšího textového přenosu.
     
    Vyrovnané a dramatické utkání mezi dvěma severskými soupeři nakonec dopadlo lépe pro Švédsko, které se tak průběžně dostává do vedení Českých hokejových her. Jako první udeřil Andre Petersson, který poslal Švédy do vedení a to si tak odnášeli po první třetině do kabin. Finové zásluhou přesné trefy Teemu Hartikainena vyrovnali, ovšem krátce na to vrátil Švédsko do vedení kapitán Henrik Tömmernes. Finům se však povedl pověstný gól do šaten a v poslední minutě nastavil opět nerozhodné skóre Antti Suomela. Hokejisté Suomi se navíc ve vlastním oslabení dostali ve třetí třetině do vedení díky Ahti Oksanenovi a mířili k vítězství v základní hrací době. To by ale nesměl být vyloučen v posledních minutách Kemiläinen. Švédové nabídnutou přesilovku využili z hole Fabiana Zetterlunda a v prodloužení o jejich vítězství rozhodl Pär Lindholm.
     
    Konec zápasu.
    61:28 Pär LINDHOLM - 4:3
     
    61:28
    Švédsko právě vstřelilo branku! Severské derby nakonec dopadá lépe pro hokejisty Švédska! PÄR LINDHOLM překonal brankáře Heljanka a rozhoduje o zisku bonusového bodu. Asistence: Andre Petersson.
     
    61:20
    Sandin nic neriskuje a vyjel s kotoučem do středního pásma, kde vymýšlí další cestu kupředu.
     
    60:56
    Oksanenovi utekl kotouč od hokejky, ale i přesto nakonec vypálil. Jeho střele ale chyběla razance i přesnost.
     
    60:24
    Švédové uspěli na vhazování a Berggren míří s kotoučem za vlastní branku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne ve 14:15.
     
    Ve třetím dějství překlopili Finové zápas na svou stranu díky Ahti Oksanenovi, který ve vlastním oslabení po kombinaci s Anttilou dopravil kotouč až do sítě. V závěru však byl vyloučen Kemiläinen a Švédové nabídnutou přesilovku využili, prosadil se Fabian Zetterlund. Severské derby tak půjde do prodloužení, kde se oba týmy poperou o bonusový bodík.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Matinpalo vypálil tvrdou střelu od modré čáry, ovšem puk zblokoval jeden z padajících švédských hráčů.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta hry ve třetí třetině.
     
    58:40
    Nahození do útočného pásma ukryl ve své lapačce Jesper Wallstedt, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    57:31
    Finové si závěr zápasu určitě představovali jinak. Vyloučení a následné inkasování bylo určitě velkou čarou přes rozpočet.
    56:08 Fabian ZETTERLUND - 3:3
     
    56:08
    Švédsko právě vstřelilo branku! V Brně hlásíme opět nerozhodné skóre! Oscar Lindberg našel před finskou bránou ideálně postaveného FABIANA ZETTERLUNDA, který pohotovou střelou rozvlnil síť za brankářem Heljankem. Asistence: Oscar Lindberg, Lucas Raymond.
    Marken.cz

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 13. Petersson (P. Lindholm), 37. Tömmernes (Raymond), 57. Zetterlund (Lindberg, Raymond), 62. P. Lindholm (Petersson) – 27. Hartikainen (Manninen), 40. Suomela (Merelä, Rajala), 43. Oksanen (Anttila)


    Švédsko: Wallstedt (La. Johansson) – Tömmernes (C), Sandin, A. Lindholm, Folin, Häman Aktell, Persson, L. Bengtsson – Sörensen, Lindberg, Raymond – Berggren, Rasmussen, Nylander – Li. Johansson (A), P. Lindholm, Petersson – Everberg, de La Rose (A), Zetterlund – Brännström.
    Trenér: Sam Hallam

    Finsko: Heljanko (Olkinuora) – Lehtonen, Ohtamaa (A), Riikola, Kemiläinen, Koivisto, Matinpalo, Lindbohm, Pokka – Granlund, Manninen (A), Hartikainen – Rajala, Suomela, Merelä – Sallinen, Ruohomaa, Kapanen – Oksanen, Lammikko, Anttila (C).
    Trenér: Jukka Jalonen

    Rozhodčí: Šír, Pražák – Lederer, Zíka
    bahis siteleri