USA – Maďarsko 7:1 (kon.) | Slovinsko – Kanada 2:5 (kon.) | Francie – Dánsko 3:4 (po pr.)
Norsko – Švýcarsko 0:3 (kon.) | Švédsko – Rakousko 5:0 (kon.) | Česko – Kazachstán cz 5:1 (kon.)
po prodl.
Francie
3:4 (0:2, 3:1, 0:0 - 0:1)
Dánsko
Neděle 14.05.2023, 15:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Francie se po první třetině dokázala vrátit do zápasu, když dotáhla dvoubrankové manko. Do třetí třetiny šly oba týmy za stavu 3:3. Mírně navrch měla i díky dvěma přesilovkám právě země galského kohouta. Svoje šance však nedokázala využít, a tak zápas dospěl do prodloužení. V něm se po dvaašedesáti vteřinách proti pravidlům provinil Florian Chakiachvili a nabídl Dánsku přesilovou hru. Dánský ofenzivní kvartet ji sehrál na Patricka Russella, jenž utkání rozhodl ranou na vzdálenější tyč.

    Střely na branku (po třetinách:

    Francie 26 ( 6, 12, 7, 1)
    Dánsko 21 ( 9, 8, 3, 1 ) (17:55:09)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Anthony Rech (Francie)
    Matias Lassen (Dánsko)
     
    Konec zápasu.
    61:43 Patrick RUSSELL - 3:4
     
    61:43
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové využívají přesilovku a berou dva body do tabulky! PATRICK RUSSELL dostal nahrávku na vrcholek levého kruhu a prudkou ranou ze zápěstí prostřelil Sebastiana Ylönena na jeho lapačku. Asistence: Markus Lauridsen, Nikolaj Ehlers.
     
    61:14
    V oslabení ale zahrozil Jordann Perret. Hradecký útočník vypálil z pravého kruhu, ale Frederik Dichow vytasil své pravé rameno.
     
    61:02
    Oddechový čas pro tým Dánsko.
     
    61:02
    Florian Chakiachvili zatáhl za záchrannou brzdu, když zahákoval unikajícího útočníka a Dánsko si zahraje přesilovku. Dokáže rozhodnout zápas na svou stranu?
     
    60:20
    Nikolaj Ehlers nemůže v situaci tři na tři na ledě chybět. Elegantně si obhodil dvojici obránců, jenže nedokázal zakončit.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V hodně opatrné třetí třetině jsme branku neviděli. Francie svého soupeře přestřílela 7:3. Nedokázala využít ani dvě přesilové hry v poslední dvacetiminutovce a podruhé v řadě si tak zahraje prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Hraje se ve středním pásmu, uvidíme prodloužení.
     
    59:00
    Ostrý hit Markuse Lauridsena ve středním pásmu dává jeho týmu šanci na další rozjetí útoku.
     
    57:55
    Diváci v Tampere viděli po dlouhé době šanci Dánů. Morten Poulsen přebruslil obranu na pravém křídle a dostal se až před branku. Jeho zakončení po ledě si však Sebastian Ylönen pohlídal.
     
    56:10
    Alexandre Texier zpoza branky nahrál na Tima Bozona. Jenže francouzský forvard netrefil z dobré pozice na slotu ideálně. Jeho střela totiž minula dánskou klec.
     
    55:09
    Ani druhý trest Markuse Lauridsena v utkání nedokázala Francie potrestat a pokračujeme v pěti na obou stranách.
     
    55:05
    Anthony Rech to vzal v přesilovce na sebe. Vyměnil si puk se spoluhráčem a následně vypálil z pravého kruhu. Frederik Dichow ale jeho pokus vyrazil do ochranné sítě.

    Petr Koval

    Branky a nahrávky: 26. Leclerc (Rech, Boudon), 29. Rech, 40. Addamo (Boscq, Gallet) – 9. Ehlers (M. Lauridsen, N. Jensen), 19. Boedker (Jensen Aabo, Bau Hansen), 31. Olesen, 62. Russell (M. Lauridsen, Ehlers)


    Francie: Ylönen (Junca) – Gallet, Boscq, Llorca, Chakiachvili, Crinon, Onno, Guebey – Addamo, Texier, K. Bozon – Claireaux (A), Perret, Fabre – Bertrand, Boudon, Rech – Leclerc, Ritz (A), Treille (C) – T. Bozon.
    Trenér: Philippe Bozon

    Dánsko: Dichow (Sorensen) – Lassen, M. Lauridsen, A. Koch, Jensen Aabo (C), O. Lauridsen, M. Jensen, Krogsgaard – N. Jensen, Ehlers, Russell (A) – Storm, Poulsen, Boedker (A) – Mølgaard, Aagaard, Andersen – Bau Hansen, Scheel, Wejse – Olesen.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Rozhodčí: Tobias Bjork, Mikko Kaukokari – Jake Davis, Jiří Ondráček⁠.
    bahis siteleri