USA – Maďarsko 7:1 (kon.) | Slovinsko – Kanada 2:5 (kon.) | Francie – Dánsko 3:4 (po pr.)
Norsko – Švýcarsko 0:3 (kon.) | Švédsko – Rakousko 5:0 (kon.) | Česko – Kazachstán cz 5:1 (kon.)
konec
Slovinsko
2:5 (1:0, 0:3, 1:2)
Kanada
Neděle 14.05.2023, 11:20Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hezký zbytek neděle přejí z Rigy Tomáš Chalupa a Michal Hladký. (13:48:27)
     
    Houževnatý a statečný výkon na favorita nestačil. Zhruba takto by se dalo v krátkosti charakterizovat utkání Slovinska s Kanadou. Jednoznačný outsider měl do duelu impozantní nástup a po několika minutách se nakonec trefou Jana Drozga dostal do vedení. Kanada byla v první třetině úplně mimo a klidně mohla prohrávat i vyšším rozdílem.

    Po změně stran ale červenobílí zařadili vyšší rychlost a Gračnara zasypali velkým množstvím střel. Slovinský brankář poprvé kapituloval v čase 21:13 ranou z hole Carconeho, otočku ve druhé části hry dokonali Joseph s Lučićem.

    V závěrečné dvacetiminutovce přidali čtvrtou a pátou branku Kanady Weegar s McBainem, poslední slovo pak měl nejlepší hráč Slovinska Jan Drozg, který dal necelých pět minut před koncem svůj druhý gól v utkání. Kanada tak po dvou zápasech zůstává stoprocentní, Slovinci naopak na první bod čekají.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 24 – 51
    Zásahy brankářů: 46 – 22
    Trestné minuty: 10 – 12
     
    Nejlepší hráči utkání

    Slovinsko – Jan Drozg
    Kanada – Michael Carcone
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Několik střel Kanaďané ustáli a daří se jim puk vyhodit ze třetiny. Slovinci se ještě snaží něco vymyslet, stav 2:5 už ale asi nezmění.
     
    59:20
    Střela Binea Mašiče od modré čáry se odrazila od těla Anžeho Kuralta. Levi měl co dělat, aby potřetí v utkání neinkasoval.
     
    58:34
    Kanaďané kotouč odpalují daleko od své klece. Slovinci se ihned chtěli vrátit do útočné třetiny, jenže v jejich snažení je zastavuje odpískané postavení mimo hru.
     
    57:59
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Sammy Blais – 2 min., nesportovní chování.
     
    57:45
    Po zakázaném uvolnění zámořského celku se hra stěhuje před Devona Leviho.
     
    56:52
    Střela Blaže Gregorce končí na zadním mantinelu. V závěru utkání to jsou Slovinci, kteří diktují tempo hry.
     
    56:49
    Slovinci dobře forčekují, Kanadu dostali v její třetině do úzkých a díky tomu se zmocnili kotouče.
     
    56:08
    Žiga Jeglič se z pravé strany procpal před Leviho, zakončit však nedokázal. Následně se vyčítavě díval směrem k rozhodčím, nicméně ti si žádného nedovoleného zákroku nevšimli.
    55:10 Jan DROZG - 2:5
     
    55:10
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci se přeci jen ještě prosazují! Dlouhé nahození z vlastní třetiny jednoho z obránců sice nejprve adresáta nenašlo, kanadský zadák ale odraz od zadního mantinelu neodhadl, čehož pohotovým bekhendem využívá JAN DROZG! Asistence: Ken Ograjenšek.
    54:50 Jack MCBAIN - 1:5
     
    54:50
    Kanada právě vstřelila branku! Tohle začíná být ke Slovincům až příliš kruté. Odevzdané obrany využil JACK MCBAIN, jemuž naservíroval puk zpoza brány Michael Carcone. Asistence: Michael Carcone, Jake Neighbours.
    53:59 MacKenzie WEEGAR - 1:4
     
    53:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto! Čtvrtou ranku Kanady přihrává po pohledné individuální akci MACKANZIE WEEGAR! Ten si s pukem nabruslil drze mezi kruhy a Gračnara přelstil prudkým bekhendem. Asistence: Tyler Toffoli, Jacob Middleton.

    Michal Hladký

    Tomáš Chalupa

    Branky a nahrávky: 4. Drozg (Jeglič, Verlič), 56. Drozg (Ograjenšek) – 22. Carcone (Weegar, McBain), 28. Joseph (Toffoli, Fantilli), 39. Lučić (Glass, Weegar), 54. Weegar (Toffoli, Middleton), 55. McBain (Carcone, Neighbours)


    Slovinsko: Gračnar (Krošelj) – Pavlin (A), Gregorc, Čepon, Magovać, Mašič, Štebih, Crnovič – Verlič, Jeglič, Urbas (C) – Kuralt, Tičar (A), Sabolič – Ograjenšek, Simšič, Drozg – Zajc, Tomaževič, Pance – Čimžar.
    Trenér: Matjaž Kopitar

    Kanada: Levi (Hofer) – Weegar (A), Middleton, Barron, Bear, Myers, Joseph – Blais, Veleno, Lučić – Carcone, McBain, Fantilli – Toffoli (C), Laughton, Quinn – Neighbours, Hunt, Crouse (A) – Glass, Krebs.
    Trenér: André Tourigny

    Rozhodčí: Hürlimann, Schrader – Constantineau, Yletyinen

    Diváci: 3 380
    bahis siteleri