USA – Rakousko 4:1 (kon.) | Lotyšsko – Norsko 2:1 (kon.) | Finsko – Francie 5:3 (kon.)
Kanada – Kazachstán 5:1 (kon.)
konec
Kanada
5:1 (4:1, 0:0, 1:0)
Kazachstán
Středa 17.05.2023, 19:20 • Arena Riga • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je od nás pro dnešek vše, hezký zbytek středečního večera přejí z Riga Areny Tomáš Chalupa a Filip Prokeš. (21:31:47)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Kanada – Logan Crouse – 2+0
    Kazachstán – Adil Beketajev – 1+0
     
    Zápas Kazachstánu s Kanadou končí podle očekávání. O své výhře svěřenci Andreho Tourignyho rozhodli už v prvních deseti minutách díky brzké trefě Weegara, další dva góly přidal Crouse. Kazaši se zmohli alespoň na korekci skóre, o kterou se ranou zpoza brankové čáry postaral Beketajev. Po dvaceti minutách přesto Kanada vedla o tři branky, prosadil se totiž ještě Veleno. Dalších čtyřicet minut už servírovalo spíše nudu. Vítěz zápasu byl jasný a ospalou podívanou oživila pouze branka Sammyho Blaise ze třetí třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Kazaši se ještě mohli dočkat korekce skóre! V přečíslení přihrával Michajl Rachmanov na druhou tyč Madimu Dichanbekovi, ten ale zblízka puk nedokázal zvednout nad Hoferův levý beton!
     
    58:53
    Alichan Omirbekov se ocitl osamocen na středu hřiště. Se střelou ale příliš otálel, a tak jeden z kanadských beků nakonec stihl puk tečovat mimo branku.
     
    58:40
    Kanaďané kotouč nahání po rozích útočné třetiny. K zakončení se ale nedostávají.
     
    58:00
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:15
    Tylef Toffoli se branky nedočká zřejmě ani ve čtvrtém utkání! Vyhlášený sniper teď zcela selhal sám před brankou, přihrávku spoluhráče mu přitom stačilo usměrnit za záda Bojarkina.
     
    56:36
    Pierre-Olivier Joseph vyslal Fantilliho do útoku. Jedna z největších nadějí pro letošní draft do NHL však neprostřelila Bojarkina.
     
    Dnešní utkání sleduje 3411 diváků.
     
    56:00
    Kazaši puk dostávají z vlastní třetiny a snaží se vymyslet něco směrem kupředu.
     
    55:23
    Michael Carcone nahodil puk do třetiny Kazachů, hra se ale následně bleskově přesunula před Hofera. Ten musel pokrýt nahození od mantinelu. Následuje ještě jedna reklamní přestávka a poté už zápas bude mířit do svého finiše.
     
    53:45
    Kazachstán si v tuto chvíli vytvořil drobný tlak, což přítomní fanoušci kvitují hlasitým povzbuzováním. Obecenstvo by si ještě přálo nějakou tu branku outsidera.
     
    53:06
    Šance na snížení zůstane nevyužitá! Nikita Michajlis skvěle vyhodnotil situaci, objel branku a chtěl kotouč zasunout kolem tyče. Proti byl však Hofer jež se stihl rychle přemístit a betonem gólu zamezil. Následné dorážky skončily také ve výstroji Hofera, a tak se pokračuje za stavu 5:1.
     
    52:47
    Cody Glass zatáhl puk do útočné třetiny, kde následně hrací předmět předal Jacku Quinnovi. Dnes velice aktivní hráč vypálil z mezikruží, ani tentokrát se však skóre nepohne.
     
    51:47
    Šestou branku Kanady mohl přidat Jake Neighbours. Před členem třetího útoku se otevřelo moře prostoru ke střele, ale Bojarkin střelu z nějakých dvanácti metrů zlikvidoval pohotovým máchnutím lapačkou.
     
    51:22
    Velká škoda pro Kazachy. Dinmuchamed Kajyržan už byl v ideální střelecké pozici a puk si chytal na střelu, ale v poslední fázi mu kotouč sjel z hole.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Chalupa

    Filip Prokeš

    Branky a nahrávky: 1. Weegar (Blais, Veleno), 6. Crouse (Weegar, Quinn), 8. Crouse (Laughton), 20. Veleno (Blais), 42. Blais (Veleno, Lučić) – 10. Beketajev (Danijar, Rymarev)


    Kanada: Hofer (Levi) – Weegar, Middleton, Bear, Hunt, Myers, Joseph, Barron – Blais, Veleno, Lučić (A) – Quinn, Laughton, Crouse – Carcone, McBain, Neighbours – Toffoli (C), Glass, Krebs – Fantilli.
    Trenér: Andre Tourgny.

    Kazachstán: Bojarkin (Šutov) – Danijar, Beketajev (A), Polochov, Orechov, Koroljov, Gajtamirov, Dichanbek, Butěnko – Rymarev, Šestakov, Starčenko (C) – Michajlis (A), Muchametov, Muratov – Rachmanov, Omirbekov, Savickij – Kajyržan, Mangisbajev, Musorov.
    Trenér: Galym Mambetalijev.

    Rozhodčí: Heikkinen, Huerlimann – Hynek, Nothegger.

    Diváci: 3411
    bahis siteleri