Zlín sledge – Č.Budějovice 12:0 (kon.) | Flamingos Ostrava – HC Sparta Praha Sledge 4:3 (kon.) | Havířov – Karlovy Vary 1:2 (kon.)
konec
Flamingos Ostrava
4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
HC Sparta Praha Sledge
Sobota 14.10.2023, 16:15 • Ostravar Aréna • Česká para hokejová liga • 3. kolo
Partner:
     
    Z dnešního utkání v Ostravar Aréně to je ode mne vše. Děkuji za pozornost a těším se spolu s Vámi na zítřejší utkání od 10:15.
    Flamingos vyzvou další silný tým, loňského mistra republiky Karlovy Vary. (18:10:44)
     
    Na začátku třetiny šla Sparta opět do vedení zásluhou bývalého a současného reprezentanta. Zdeněk Krupička využil pobídky Lukáše Kapka. Pak měla Sparta šance v oslabení, které sehrála stejně jako Flamingos. V útočném pásmu. Až v závěru přesilovky se domácí dostali na dostřel Vápenkovy brány, ale gólově se prosadili vyrovnávací brankou až v druhé polovině třetí třetiny. David Handl vyhodil puk do středního pásma, kde se za obranou pohyboval Václav Hečko a souboj s Michalem Vápenkou, který vyjel z brány pro snížení střeleckého úhlu, vyhrál blafákem pod saněmi a střelou kolem levé tyče.
    Stav 3:3 trval až do 43. minuty, kdy hostující brankář držel pravou tyč proti Hečkovi, ale obránci nezabránili Robu Easleymu si puk vzít. Objel bránu a zasunul opět kolem levé tyče, kde se Vápenka přesunoval, jenže pozdě.
    Závěr třetiny patřil ofenzivě Sparty, ale ani kapitán Ohar, ani Zdeněk Krupička či Kapko utkání do prodloužení nedostali.

    Flamingos Ostrava vyhrává po tuhém boji nad loni bronzovou Spartou 4:3.
     
    Konec zápasu.
     
    44:30
    Puk je ve středním pásmu a zřejmě se už nic zásadního nestane.
     
    43:54
    Sparta je stále v útočné třetině a snaží se utkání zdramatizovat. Střílí Lukáš Kapko a následně je v dobré pozici Zdeněk Krupička. Ani jednomu se nezdařilo dostat zápas do prodloužení.
     
    43:39
    Alex Ohar střílí z mezikruží a následně se dostává i k dorážce. Kudela drží jednobrankové vedení.
     
    42:49
    Flamingos Ostrava právě vstřelili branku!
    Vápenka zasáhl u pravé tyče proti střele Václava Hečka, držel pozici, ale odpískáno nebylo. Rozhodčí puk stále viděl a viděl jej i ROB EASLEY, který objel bránu a kolem levé tyče puk poslal za brankovou čáru. Vápenka manévr zpozoroval, jenže už se nestačil včas přesunout. Asistence: Hečko.
     
    42:08
    Hraje se nahoru dolů. Nebezpečnější jsou po oddechovém čase domácí a jen díky Vápenkovi je stav pořád 3:3.
     
    41:37
    Hosté v plném počtu.
     
    41:05
    Střela Easleyho je Vápenkou odražena do rohu.
     
    40:38
    Oddechový čas pro tým Flamingos Ostrava.
     
    39:37
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha Sledge:
    Bečvář – 2 min, Téčko.
     
    38:39
    Flamingos Ostrava právě vstřelili branku!
    David Handl zahrál obranně puk z pásma, kde jej ale ve střední třetině nikdo v bílém dresu neuzmul, což hrálo pro VÁCLAVA HEČKA, který byl za soupeřovou obranou a nikým atakován, měl dost času vymyslet zakončení. Michal Vápenka si vyjel z brány pro zmenšení střeleckého úhlu. Což nebylo produktivní, protože Hečko si dal kotouč dvakrát pod saněmi a pak vystřelil kolem Vápenky k tyči. Asistence: David Handl.
     
    38:10
    Pro posunutou branku je hra přerušena.
     
    37:32
    Před Kudelou to jiskřilo nejen hokejkami. Flamingos bránilo jednogólové manko úspěšně.
     
    36:08
    Easley číhá před brankou a Němec to zkusí znovu. Puk mu ale odskakuje od čepele a tak Ohar může dostat hru na druhou stranu.
     
    35:28
    Hosté v plném počtu.
     
    35:23
    Přesilovkový útok zastavuje Vápenka. Střela Němcovi moc nesedla.
     
    34:29
    Stejně jako Flamingos i Sparta své oslabení sehrává útočně a ve čtyřech zatápí domácí obraně. Střela Zdeňka Krupičky končí na zadním mantinelu a o pár vteřin později zastavuje Kudela puk po otočce Krupičky na hranici brankoviště.

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 12. Easley (V. Kudela), 14. Easley, 39. Hečko (Handl), 43. Easley (Hečko) – 2. Ohar (Raul), 19. Ohar (Bečvář), 33. Z. Krupička (Kapko)


    Flamingos Ostrava: M. Kudela (Staněk) – V. Kudela, Handl, Palát, Vrubel (A) – Easley, Puchein, Židlická, Varga, Bařák, Němec (A), Hečko (C)
    HC Sparta Praha Sledge: Vápenka – J. Krupička, Frolík, Zapletal, Raul, Bečvář, Novotný, Jirsa, Ohar, Kapko, Z. Krupička

    Rozhodčí: Tomáš Vojtášek, Mikuláš Rimmel
    bahis siteleri