Winnipeg – Florida 6:4 (kon.) | Boston – Nashville 3:2 (kon.) | Columbus – NY Rangers 5:3 (kon.)
Detroit – Tampa 6:4 (kon.) | Pittsburgh – Calgary 5:2 (kon.) | Toronto – Minnesota 7:4 (kon.)
Montreal – Chicago 3:2 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 3:2 (kon.) | St. Louis – Seattle 2:1 (1:0 po s.n.)
San Jose – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Vegas – Anaheim 4:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 3:4 (kon.)
Los Angeles – Carolina 5:6 (2:3 po s.n.)
konec
Edmonton Oilers
3:4 (1:2, 2:1, 0:1)
Vancouver Canucks
Neděle 15.10.2023, 04:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Rick Tocchet zapsal 200. kariérní vítězství v NHL
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 40 – 16 | Přesilová hra: 2/7 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 14

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Stuart Skinner (EDM) – 12 zákroků, 4 OG, úspěšnost 75,0 %, odchytal 57:38
    Casey DeSmith (VAN) – 37 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,5 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Filip Hronek (VAN) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 4, čas na ledě 25:57

    Tři hvězdy utkání
    1. Sam Lafferty (VAN) – 1+0
    2. Casey DeSmith (VAN) – 37 zákroků
    3. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) – 1+2 (07:02:52)
     
    Utkání přihlíželo 18 347 diváků.
     
    Hokejisté Vancouveru ukázali, že úvodní drtivá výhra 8:1 nad Edmontonem v prvním utkání nového ročníku nebyla náhodná, v tom druhém vyloupili arénu Oilers výsledkem 4:3.

    Domácí strhli vedení na svou stranu hned v první minutě, ale Kosatky ještě před koncem úvodní části dokonaly obrat. Olejářům se v prostřední dvacetiminutovce podařilo dvakrát vrátit stav do vyrovnané podoby, do třetí části tedy týmy šly za remízového výsledku 3:3. Rozhodující moment střetnutí nastal ve 43. minutě, kdy Höglander nastartoval po pravém mantinelu Sama Laffertyho, který vstřelil první gól v novém dresu střelou na zadní tyč. Střelecky výrazně aktivnější domácí se do třetice srovnání nedočkali, nepomohla jim ani powerplay v posledních dvou minutách.

    Svěřenci trenéra Toccheta po dvou střetnutích mají na kontě plný počet čtyř bodů a naznačují, že se s nimi letos musí počítat. Edmonton zůstává na nule, takový vstup do sezóny si při dvojzápase s Canucks určitě nepředstaval.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Kosatky dělí poslední čtyři vteřiny od vítězství. Zleva střílel z bekhendem z velkého úhlu Zach Hyman, Ryan Nugent-Hopkins čekal na vypadnuvší puk z DeSmitha neúspěšně.
     
    59:28
    Od modré si sjel blíže bráně Evan Bouchard, po kvalitní nahrávce vyprodukoval tvrdou střelu z první, tu DeSmith pokryl vyrážečkou.
     
    58:46
    Connor McDavid místo střely ještě vymýšlel těsně před DeSmithem blafák do bekhendu, jímž narazil do levého betonu brankáře.
     
    58:01
    Vhazování v útočném pásmu už se zúčastnilo šest bruslařů Edmontonu, domácí zkouší powerplay! Elias Pettersson se pokusil trefit odkrytou svatyni, leč výrazně minul, takže se píská icing.
     
    57:53
    Rozjetý Connor McDavid se ze středu stáhl doleva, odkud rovněž pálil zápěstím, Casey DeSmith zaznamenal snadný zákrok, kdy hrací předmět podržel ve výstroji.
     
    57:42
    V levém kruhu si připravil puk na střelu zápěstím Leon Draisaitl, trefil ovšem pouze obětavě blokujícího Tylera Myerse.
     
    57:18
    Noah Juulsen vyhodil takovým způsobem, že se nemohlo pískat zakázané uvolnění, Cody Ceci tedy musel zabrat dozadu, aby nepřišly další vteřiny na zmar.
     
    56:38
    Ještě více přiblížit Vancouver k druhému vítězství nad Edmontonem v sezóně chtěl Dakota Joshua, střelu zápěstím zleva poslal do Skinnerovy výstroje.
     
    56:17
    Po levém mantinelu získal útočnou třetinu Ryan Nugent-Hopkins a bez podpory kolegů z tohoto prostoru i střílel, pokus na lapačku DeSmitha se mezi tři tyče nevešel.
     
    55:53
    Protože Brock Boeser v rychlostním souboji porazil Kulaka, tak se nepískalo zakázané uvolnění, Stuart Skinner rozehrál na Nurse.
     
    55:17
    Znovu perfektně organizovaná obrana Canucks nepustila soupeře do vlastního obranného pásma, Ian Cole zpacifikoval Evandera Kanea.
     
    54:49
    Anthony Beauvillier hledal cestičku k proniknutí od levého mantinelu až před bránu, v tomto kroku mu úspěšně zamezil Cody Ceci.
     
    54:20
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu. Tyler Myers nevymýšlel žádné složitosti a pod tlakem Hymana napálil kus černé gumy přes všechny čáry.
     
    53:59
    Leon Draisaitl do útočné třetiny nakoukl, ale opravdu jen na chvilku, protože nechal puk za sebou a chopil se ho protihráč Anthony Beauvillier.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Draisaitl (Nugent-Hopkins, Hyman), 22. McDavid (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 30. Nugent-Hopkins (Bouchard, McDavid) – 10. Kuzmenko (Q. Hughes, E. Pettersson), 18. Höglander (Boeser, Myers), 23. Studnicka (E. Pettersson), 43. Lafferty (Höglander)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse, Broberg, Kulak – C. Brown, McDavid (C), Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Foegele, R. McLeod, Holloway – Erne, Ryan, Janmark.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Vancouver Canucks: DeSmith (Demko) – Hronek, Q. Hughes (C), Myers, Cole, Juulsen, Hirose – Garland, E. Pettersson (A), Kuzmenko – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Beauvillier, P. Suter, Joshua – Studnicka, Lafferty, Höglander.
    Trenér: Rick Tocchet

    Rozhodčí: Skilliter, Lee – Murchison, Toomey

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri