Arizona – Anaheim 2:1 (kon.) | Montreal – Washington 3:2 (po pr.) | Tampa – Toronto 3:4 (po pr.)
Buffalo – NY Islanders 3:1 (kon.) | Florida – Vancouver 3:5 (kon.) | Chicago – Vegas 3:5 (kon.)
Dallas – Philadelphia 5:4 (po pr.) | Minnesota – Columbus 4:5 (po pr.) | Nashville – San Jose 5:1 (kon.)
St. Louis – Pittsburgh 4:2 (kon.) | Colorado – Carolina 6:4 (kon.) | Seattle – NY Rangers 1:4 (kon.)
Edmonton – Winnipeg 2:3 (po pr.) | Los Angeles – Boston 2:4 (kon.) | Detroit – Calgary 6:2 (kon.)
po prodl.
Dallas Stars
5:4 (2:2, 1:0, 1:2 - 1:0)
Philadelphia Flyers
Neděle 22.10.2023, 02:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:01:33)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 25 – 40 | Přesilová hra: 0/3 – 0/1 | Trestné minuty: 9 – 23

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Scott Wedgewood (DAL) – 36 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,0 %, odchytal 62:13
    Samuel Ersson (PHI) – 20 zákroků, 5 OG, úspěšnost 80,0 %, odchytal 62:13

    Česká a slovenská stopa
    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 11:21

    Tři hvězdy utkání
    1. Joe Pavelski (DAL) 1+1
    2. Wyatt Johnston (DAL) 1+2
    3. Travis Konecny (PHI) 2+0
     
    Dallas si prožil emociální kolotoč, přestože v celém zápase ani jednou neprohrával. Svěřenci Petera DeBoera dvakrát vedli o dva góly a po Bennově zásahu na 4:2 jim stačilo zvládnout posledních deset minut. Místo toho se Texasané střelili do vlastních nohou a ve své přesilovce dvakrát kapitulovali. Celkem se jim tento nešvar přihodil dokonce třikrát a Flyers velmi netradičním způsobem dostali zápas do prodloužení. V něm na obrat nedosáhli, protože se třetím gólem v sezoně blýskl starý pardál Pavelski.
     
    Konec zápasu.
    62:12 Joe PAVELSKI - 5:4
     
    62:12
    Dallas právě vstřelil branku!
    American Airlines Center bouří, Dallas je vítězem! JOE PAVELSKI porazil na buly Couturiera a šel číhat mezi kruhy. Johnston mu poslal přihrávku z pravého mantinelu a devětatřicetiletý rodák z Wisconsinu měl spoustu prostoru na to, aby si Erssona vychutnal bekhendovým obloučkem. Asistence: Wyat Johnston.
     
    61:48
    Sanheim rozvážně kroužil v útočném pásmu. Přihrávku do pravého kruhu mu ale zkazil Heiskanen a Wedgewood vypíchl puk do přečíslení dvou na jednoho. Robertson nabil Hintzovi a ten z jedničky poslal puk do Erssonovy lapačky. To byl jednoznačně zákrok zápasu!
     
    61:10
    Cameron York z levé strany minul bližší tyčku. Domácí se vysvobodili odhozením puku za červenou čáru, kam si pro něj přijel Atkinson.
     
    60:35
    Konecny z Laughtonovy přihrávky do kapsy za obranu nevystřelil. Raději zacouval do středního pásma, aby se domácí trio více unavilo.
     
    60:10
    Dallas bude útočit jako první. Prodloužení hraje už potřetí ze čtyř zápasů. Pro Flyers je to v aktuálním ročníku premiéra.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Couturierovi nezbyly síly ani čas. S třetím dějství se rozloučil nahozením od červené čáry, které si Wedgewood samozřejmě pohlídal.
     
    59:22
    Klíčový zákrok těsně před Erssonem udělal Sanheim. Heiskanenovu střelu z vrcholku levého kruhu se mu povedlo vychýlit do ochranné sítě.
     
    58:30
    Atkinson u vrcholku pravého kruhu přenechal puk Walkerovi a jeho střela bez přípravy zase zapadla do Wedgewoodovy lapačky.
     
    58:10
    Brink se protáhl kolem Benna. Objel branku a bekhendem poslal puk do brankoviště, v němž Cates dorážel do Wedgewoodovy lapačky.
     
    57:22
    Sanheim si pečlivě nachystal střelu švihem a jen těsně minul ze svého pohledu levou tyč. Vedle pak od modré pálil také Laughton.
     
    56:01
    Heiskanen si vybruslil k levému mantinelu. Ersson měl zakrytý výhled a asi se mu ulevilo, když puk proletěl vedle jeho levé tyčky.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. W. Johnston (Benn), 8. Seguin (R. Suter, Heiskanen), 21. Hintz (J. Robertson, Pavelski), 51. Benn (W. Johnston), 63. Pavelski (W. Johnston) – 11. Farabee (Brink, N. Cates), 17. Konecny (N. Cates), 52. Konecny (Sanheim, Laughton), 53. Se. Walker (Zamula)


    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – Heiskanen (A), R. Suter, Lundkvist, Lindell, Hakanpää, Harley – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Seguin, Duchene, Marchment – Dadonov, W. Johnston, Benn (C) – Cr. Smith, Faksa, Steel.
    Trenér: Peter DeBoer

    Philadelphia Flyers: Ersson (Hart) – Sanheim, York, Se. Walker, Zamula, Seeler, Andrae – Atkinson, Couturier, Tippett – Foerster, Laughton (A), Konecny – Brink, N. Cates, Farabee – Hathaway, Poehling, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Hebert, Syvret – Johnson, O´Quinn

    Diváci: 18 532
    bahis siteleri