Slovensko – Finsko 1:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 2:3 (kon.)
konec
Slovensko
1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
Finsko
Středa 08.11.2023, 15:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj pěti (U20)
Partner:
     
    Finská dvacítka vstoupila do turnaje v Chomutově očekávaným vítězstvím, se Slovenskem si poradila výsledkem 5:1.

    Reprezentace Suomi zadělala na úspěch hned v úvodní dvacetiminutovce, v níž si vybudovala dvoubrankový náskok, který v prostřední části udržela a ve třetím dějství měla znovu navrch, konečnou podobu stavu vylepšili trefami do černého Venni Tolppola a Jesse Kiiskinen.

    V součtu s předešlým turnajem svěřenci trenéra Mikkoly zapsali šesté vítězství v řadě a sedmé se pokusí zaznamenat ve čtvrtek proti domácím Čechům, Slovensko na první body na turnaji zaútočí proti Švédsku. (17:31:56)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Našim východním sousedům se nedaří usadit v útočném pásmu a po vyhození kapitána Salina už se ani dopředu neženou, smířili se s porážkou.
     
    59:14
    Slovensko nejspíše zbytek zápasu stráví v početní převaze, protože za sekání si jede na trestnou lavici sednout Jesse Pulkkinen.
     
    58:23
    Situaci dvou proti dvěma řešil Matúš Vojtech bekhendovým pasem doprava na Mihala Adamčíka, jemuž se zpracování žabičky vůbec nepovedlo.
    57:56 Jesse KIISKINEN - 1:5
     
    57:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté v tmavě modrých dresech přidávají do sbírky pátý vstřelený gól. Ve středním pásmu získal puk Tolppola a do úniku vyslal JESSEHO KIISKINENA, gólová rána forhendem zamířila do levého víka. Asistence: Venni Tolppola.
     
    57:50
    Emil Hemming vyvinul vysokou rychlost po pravém mantinelu, dojel až do útočného pásma a bekhendem nahazoval hodně nepřesně.
     
    57:12
    Přečíslení dvou na jednoho úspěchem neskončilo, Emil Kuusla natáhl v levém kruhu ke křižné střele, ta se mezi tři tyče nevešla.
     
    56:22
    Po přerušení hry došlo k menší potyčce mezi Lukou Radivojevičem a Axelem Skinnarim, obě horké hlavy obdržely dvě minuty za hrubost.
     
    56:11
    Nahození od modré nebylo žádným problémem pro Rastislava Eliaše, zakleknuvší brankář uschoval kotouč ve výstroji.
     
    55:55
    Skrze dvojicí slovenských obránců chtěl projet Konsta Helenius, avšak sám se zamotal do kliček, volný puk potom sebral Tomáš Královič.
     
    55:16
    Jeden na jednoho postupoval Alexander Jenčko, ale neuspěl, kličku do středu Jesse Pulkkinen očekával a touš získal do svého držení.
     
    54:39
    Finové už zase útočí. Prozatím Rastislav Eliaš další nebezpečí řešit nemusel, protože při přechodu přes útočné pásmo se hráči v tmavě modrých dresech dopustili ofsajdu.
     
    54:12
    Po návratu z trestné lavice se Thomas Grönlund zkusil schovat za slovenskou obrannou řadou, oblouček na jeho pokryl Milan Pišoja.
     
    53:55
    Slovensko hraje už tradiční přesilovku pět na čtyři. Od modré vypálil Alex Čiernik, tvrdý forhendový projektil namířil vedle levé tyče.
     
    53:21
    U levého mantinelu příliš dlouho otálel Adan Cedzo, proti dvěma neuspěl a Finové se znovu bez problémů osvobodili.
     
    52:30
    Timeout zatím kýžené ovoce nepřinesl. Kombinace netrvala příliš dlouho, bránící Fin nataženou hokejkou nasměroval puk do střední třetiny.
     
    52:07
    Oddechový čas pro Slovensko.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 37. Cedzo (Šotek, Pobežal) – 6. Helenius (Hemming), 14. Skinnari, 35. Bau (Helenius, Hemming), 50. Tolppola (Salin, Bau), 58. Kiiskinen (Tolppola)


    Slovensko: Eliaš (Gadzhiev) – Radivojevič, Nátny (A), Žabka, Pišoja, Královič, Čulík, Nahalka, Sluka – Jenčko, Gabriel, Čiernik (C) – Cedzo, Pobežal, Šotek (A) – Ondriš, Mamonov, Dudáš – Suchý, Jendek, Vojtech.
    Trenér: Ivan Feneš

    Finsko: Vinni (Kokko) – Salin (C), Pulkkinen, Minkkinen, Pieniniemi, Kangas, Väisänen, Grönlund – Hemming, Helenius, Hynninen – Skinnari, Hokkanen, Kuusla – Kiiskinen (A), Bau (A), Tolppola – Alasiurua, Korpimäki, Naukkarinen.
    Trenér: Lauri Mikkola

    Rozhodčí: Čáp, Jaroš – Šimánek, Maňák

    Diváci: 67
    bahis siteleri