Česko – Finsko 4:2 (kon.) | Německo – Dánsko 1:0 (kon.)
konec
Česko
4:2 (3:0, 0:1, 1:1)
Finsko
Středa 08.11.2023, 16:15 • Fanatec Arena, Landshut • Německý pohár (ženy)
Partner:
     
    Další utkání na turnaji čeká české hokejistky v pátek, kdy se utkají s Dánskem. Z mé strany je to pro dnešek vše a přeji krásný zbytek večera! (18:29:35)
     
    České hokejistky zvládly vstup do Německého poháru vítězně. Finské rivalky zdolaly 4:2 především díky povedené první třetině, kterou vyhrály 3:0 zásahy Noemi Neubauerové, Denisy Křížové a Michaely Pejzlové. Od druhé třetiny Finky začaly více kousat, Češky se navíc zbytečně dostávaly pod tlak častými oslabeními. Ve 33. minutě snížila ranou od modré Eve Savanderová a ve 46. minutě korigovala už na 2:3 právě v početní výhodě Jenniina Nylundová. Drama pak trvalo až do posledních vteřin. V čase 59:57 učinila za utkáním definitivní tečku Adéla Šapovalivová, která dovezla kotouč do opuštěné branky soupeřek.
     
    Nejlepší hráčkou Finska byla vyhlášena Julia Liikalaová (0+1). Na české straně je oceněna Kateřina Mrázová (0+1).
     
    Konec zápasu.
    59:57 Adéla ŠAPOVALIVOVÁ - 4:2
     
    59:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Dominika Lásková vyhodila puk z obranného pásma jemným dloubákem. Finská hráčka ho rukavicí nezachytila a kotouč tak dobruslila ADÉLA ŠAPOVALIVOVÁ, která ho už pohodlně dovezla do opuštěné branky – 4:2. Asistence: Dominika Lásková.
     
    59:34
    Sražená finská nahrávka a puk se odráží do středního pásma!
     
    58:50
    Finské hráčky už to zkoušejí s prázdnou brankou!
     
    58:26
    Velký český tlak v závěru přesilovky! V dobré pozici byla před brankou třeba Tereza Vanišová, ale puk za Keisalaovou nepropadl. Finky už v plném počtu.
     
    58:02
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:24
    Uvolnění Kateřiny Mrázové. Ta pak našla Dominiku Láskovou, která pálila z jedničky, ale Keisalaová se stačila přesunout.
     
    56:40
    Hráčky Finska už budou chtít být aktivní i v oslabení. Střelu jedné z hráček byla sražena do ochranné sítě.
     
    56:25
    Finky si komplikují závěr vyloučením! Kiira Yrjänenenová musí na trestnou lavici, byť se jí to vůbec nelíbí.
     
    56:10
    Český protiútok zakončovala Michaela Pejzlová, kterou dobře uvolnila Vanišová. Slibnou příležitost však neproměnila, mířila do Keisalaové.
     
    55:35
    Zajímavou finskou akci utnula Adéla Šapovalivová, která se dobře vrátila a vložila hokejku do přihrávky soupeřek.
     
    54:21
    Nyní tu máme reklamní přestávku. Češky drží nejtěsnější náskok, byť v utkání vedly už 3:0.
     
    53:45
    Češky jsou v plném počtu. Hraje se tedy v pěti na obou stranách.
     
    52:31
    Finky se při založení akce dopustily zakázaného uvolnění.
     
    52:01
    Právě Nieminenová střílela od modré čáry a Peslarová přerušila hru. Za sekundu naskočí na led Nylundová a začne tak pro změnu finská přesilovka.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 8. Neubauerová (Šapovalivová), 12. Křížová (Mrázová, Pejšová), 19. Pejzlová (Vanišová), 60. Šapovalivová (Lásková) – 33. Savanderová (Salonenová, Yrjöläová), 46. Nylundová (Liikalaová)


    Česko: Peslarová (Švejdová) – Lásková, Pejšová, Čajanová, Tejralová (C), Jůzková, Seroiszková, Kosinová – Vanišová, Pejzlová, Křížová (A) – Šapovalivová, Mrázová (A), Neubauerová – Pištěková, Přibylová, Plosová – Kalová, Pátková, Juříčková.
    Trenér: Carla MacLeodová

    Finsko: Keisalaová (Pajarinenová) – Karjalainenová, Hiirikoskiová (C), Rantalaová, Savolainenová, Savanderová, Yrjöläová, Koukkulaová – Nieminenová, Tulusová, Vainikkaová – Liikalaová, Vanhanenová, Salonenová – Yrjänenová, Nylundová, Schalinová – Täksová, Seikkulaová, Montonenová – Kailaová.
    bahis siteleri