Montreal – Boston 3:2 (po pr.) | Ottawa – Calgary 4:1 (kon.) | Tampa – Carolina 0:4 (kon.)
Toronto – Vancouver 5:2 (kon.) | NY Islanders – Washington 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Buffalo 4:0 (kon.)
Nashville – Arizona 5:7 (kon.) | Colorado – St. Louis 2:8 (kon.) | Seattle – Edmonton 1:4 (kon.)
Los Angeles – Philadelphia 2:4 (kon.) | Florida – Chicago 4:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
2:8 (0:3, 1:1, 1:4)
St. Louis Blues
Neděle 12.11.2023, 03:00 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Craig Brube zaznamenal na lavičce Blues jubilejní 200. vítězství
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 38 – 42 | Přesilová hra: 0/3 – 2/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Alexandar Georgijev (COL) – 22 zákroků, 6 OG, úspěšnost 78,6 %, odchytal 42:49
    Ivan Prosvetov (COL) – 12 zákroků, 2 OG, úspěšnost 85,7 %, odchytal 17:11
    Jordan Binnington (STL) – 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,7 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Tomáš Tatar (COL) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 10:01
    Jakub Vrána (STL) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 11:28

    Tři hvězdy utkání
    1. Brayden Schenn (STL) – 3+1
    2. Jordan Binnington (STL) – 36 zákroků
    3. Pavel Bučněvič (STL) – 3+0 (05:57:59)
     
    Utkání přihlíželo 18 132 diváků.
     
    St. Louis v roli outsidera dokonale zaskočilo Colorado, které v jeho vlastní aréně deklasovalo 8:1.

    Hosté zadělali na úspěch hned v první třetině, v níž získali tříbrankový náskok, ten ve druhé třetině udrželi a v závěrečné dvacetiminutovce znovu dominovali, když přidali další čtyři trefy, zatímco soupeři povolili už jenom jednu v závěru. K vidění byly i dva hattricky různých hráčů, tři branky vstřelili kapitán Brayden Schenn a Pavel Bučněvič, jenž tak zavřel kritikům ústa tím nejlepším možným způsobem.

    Svěřenci trenéra Berubeho se díky vítězství posunuli v tabulce na sedmé místo Západní konference, Colorado figuruje na páté příčce o jediný bod před dnešním soupeřem.
     
    Konec zápasu.
    59:32 Jack JOHNSON - 2:8
     
    59:32
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí bleskově reagují na osmý inkasovaný gól, nicméně skóre upravují opravdu jen kosmeticky. Drouin přihrál na modrou čáru JACKU JOHNSONOVI, Binnington přes spoluhráče neviděl úplně ideálně a touš mu zaplaval do pravé šibenice. Asistence: Jonathan Drouin.
    59:11 Alexej TOROPČENKO - 1:8
     
    59:11
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    V poslední minutě zápasu ještě hosté vylepšují konečnou podobu výsledku. ALEXEJ TOROPČENKO tělem odstavil posledního obránce a bekhendovou kličkou neuspěl, ovšem byl dostatečně důrazný a touš napodruhé zdárně dotlačil pod levým betonem gólmana za brankovou čáru. Asistence: Oskar Sundqvist.
     
    58:40
    Za pravým kruhem natáhl ke střele Samuel Girard a donutil Jordana Binningtona k zákroku, gólman předvedl úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    58:14
    Poměrně dlouho váhal s rozehrávkou Marco Scandella, nicméně šikovně si dal tělo před Bowena Byrama a odrazem o pravý mantinel dostal puk do střední třetiny.
     
    57:57
    Snaha o založení rychlého protiútoku skončila neúspěchem, Jakub Vrána nedosáhl na prudkou Ledddyho přihrávku a rozhodčí odpískal icing.
     
    57:23
    Po pravém mantinelu nakonec pronikl za útočnou modrou Miles Wood, s nahozením z velkého úhlu však Jordan Binnington moc starostí neměl.
     
    56:31
    Samozřejmě pokračuje početní převaha Avalanche, ale ani to tak nevypadá, protože soupeř snadno brání ataky ještě ve středním pásmu.
    55:57 Pavel BUČNĚVIČ - 1:7
     
    55:57
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Dva hattricky v jednom utkání, to je rarita! Po Schennovi tohoto úspěchu dosáhl i PAVEL BUČNĚVIČ. Ruský útočník v oslabení ujel do úniku, naznačil forhendovou střelu, ale nakonec udělal ještě bekhendový blafák a zakončoval podél levého betonu Prosvetova, v početní nevýhodě dnes navíc skóroval už podruhé. Asistence: Robert Thomas.
     
    55:20
    Po buly pokračoval souboj mezi Nathanem MacKinnonem a Kevinem Hayesem, který nakonec ukončil svým hvizdem rozhodčí, hostujícího centra vyloučil za držení.
     
    54:57
    Tlak Avalanche ještě pokračoval a od pravého mantinelu vystřelil zápěstím Bowen Byram, brankář v tomto případě použil pro úspěšný zákrok lapačku.
     
    54:48
    S koncem Toropčenkova trestu na sebe Jordan Binnington znovu strhnul pozornost, pod levým betonem schoval projektil vypálený z hole Ryana Johansena.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 37. Rantanen (Makar, MacKinnon), 60. J. Johnson (Drouin) – 2. B. Schenn (Krug, Faulk), 19. B. Schenn (Saad), 20. Krug (Thomas, Faulk), 32. Bučněvič (Sundqvist, Parayko), 42. Bučněvič (Thomas, B. Schenn), 43. B. Schenn (Thomas, Kyrou), 56. Bučněvič (Thomas), 60. Toropčenko (Sundqvist)


    Colorado Avalanche: Georgijev (43. Prosvetov) – Makar (A), Toews, Byram, Girard, Manson, J. Johnson, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Drouin – Ničuškin, R. Johansen, Tufte – L. O'Connor, Colton, Wood – Tatar, F. Olofsson.
    Trenér: Jared Bednar

    St. Louis Blues: Binnington (Hofer) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Perunovich, Scandella – Kapanen, Thomas (A), Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (C), Saad – Toropčenko, Hayes, Vrána – Neighbours, Sundqvist, Blais.
    Trenér: Craig Berube

    Rozhodčí: MacDougall, Chmielewski – Apperson, Knorr

    Diváci: 18 132
    bahis siteleri