Pardubice – Ilves cz 2:2 (kon.) | Vítkovice – Pelicans Lahti cz 1:1 (kon.) | Skellefteå – Třinec cz 5:2 (kon.)
Växjö – Ingolstadt 3:3 (kon.) | Färjestad – Biel 6:4 (kon.) | Mannheim – Rapperswil 1:3 (kon.)
konec
Färjestad Karlstad
6:4 (2:0, 2:2, 2:2)
EHC Biel-Bienne
Úterý 21.11.2023, 19:00 • Löfbergs Arena, Karlstad • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Švédský Färjestad v odvetném osmifinálovém utkání drama nepřipustil, švýcarský Biel porazil 6:4 a v celkovém součtu slaví postup do čtvrtfinále v poměru 10:7.

    Odvetné střetnutí rozhodně nenudilo. Domácí favorit si v úvodní dvacetiminutovce vytvořil dvougólový náskok, který potom ve druhé i třetí třetině zdárně udržel, byť se sympaticky bojující soupeř dostal hned třikrát na dostřel jednoho gólu, ale ani v jednom případě nezvládl alespoň na chvíli skóre posunout do vyrovnané podoby. Největší měrou se na vítězství Färjestadu podíleli Linus Johansson a Joakim Nygaard, oba zaznamenali tři kanadské body.

    Ve čtvrtfinále se Färjestad utká se Skellefteou, která po výsledcích 3:4 a 5:2 vyřadila Třinec. Protože se jedná o dva švédské týmy, tak se samozřejmě velmi dobře znají, letos spolu odehráli jeden zápas a Färjestad doma zvítězil 4:1. (21:23:04)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Poslední útok střetnutí patřil Bielu. Tino Kessler se pokusil obtočit soupeřovu svatyni, v čemž mu zabránil Joel Nyström.
     
    59:13
    Zpoza levého kruhu vyslal dělovou ránu těsně nad ledem na zadní tyčku Marcus Westfält, Joren van Pottelberghe ukázal výborné reflexy, včas vykopl levý beton.
     
    58:44
    Středem se dopředu vydal Patrik Lundh a bez podpory spoluhráčů se rozhodl pošetřit vteřinky u pravého mantinelu, kde jej nakonec zpacifikoval Noah Delémont.
     
    58:17
    Hokejisté Färjestadu nikam nespěchají. Přesto způsobili zakázané uvolnění, protože Joakim Nygaard nedosáhl na přihrávku Augusta Tornberga.
     
    57:49
    Hosté znovu obsadili útočnou třetinu. Yannik Brunner tentokráte v roli asistenta nabil Rihardsu Bukartsovi, který mířil příliš vysoko.
    57:10 Yanik BURREN - 6:4
     
    57:10
    Biel právě vstřelil branku!
    Střelecké hody pokračují! Stampfli podržel puk proti dvěma, navíc na modrou dokázal touš přisunout k YANIKU BURRENOVI a jeho nahození Lagacému propadlo mezi betony až za brankovou čáru. Asistence: Yanick Stampfli.
    56:40 Joakim NYGAARD - 6:3
     
    56:40
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Mitellova družina podruhé skóruje v oslabení. Soupeř v přesilovce vyzkoušel hru bez gólmana, avšak po Johanssonem vyhraném buly se puku chopil JOAKIM NYGAARD a ze středu obranného pásma ho neomylně poslal do prázdné brány. Asistence: Linus Johansson.
     
    56:35
    Maxime Lagacé měl velké štěstí, že tvrdá střela Alexandra Jakovenka zamířila přímo doprostřed brány, gólman hrací předmět podržel ve výstroji.
     
    56:12
    Biel si zahraje přesilovou hru, v níž se dnes prosadil už dvakrát. Ve vlastním obranném pásmu se podrážením provinil Patrik Lundh.
     
    55:55
    Šestý inkasovaný gól Joren van Pottelberghe zatím nepovolil, když výborně zmenšil úhel Michaelu Lindqvistovi a bekhendový pokus vyrazil pravým betonem.
     
    55:27
    Hosté si jsou vědomi, že jejich cesta Ligou mistrů za necelých pět minut skončí. Přesto nadále sympaticky bojují, nechtějí prohrát i v odvetě.
    54:10 Carl DAHLSTRÖM - 5:3
     
    54:10
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Švédský tým se v celkovém počtu vstřelených gólů za oba zápasy dostává na desítku! Nygaard po mantinelu nahrál na modrou CARLU DAHLSTRÖMOVI a zadák skóroval tvrdou ránou z první na bližší tyč, van Pottelberghe toho přes výborně clonícího Aaslunda moc neviděl. Asistence: Joakim Nygaard.
     
    53:49
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Ville Pokka, který si přes protihráče posunul puk do levého kruhu a svižnou střelou zápěstím nechal vyniknout Lagacého lapačku.
     
    53:13
    Tino Kessler naznačil průnik do levého kruhu, načež zadovkou hledal Jere Sallinena, jenže i toho touto volbou překvapil, spoluhráč přiložil hokejku k ledu pozdě.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Forsell (Westfält, Dahlström), 12. Lindqvist (Bergkvist, Lawner), 26. Kellman (Johansson, Lindqvist), 39. Johansson (Nygaard), 55. Dahlström (Nygaard), 57. Nygaard (Johansson) – 25. Sallinen (Rihards Bukarts, Kessler), 38. Kessler, 45. Pokka (Sallinen, Bachofner), 58. Burren (Stampfli, Reichle)


    Färjestad Karlstad: Lagacé (Lindbom) – Nygren, Göransson, Nyström, Dahlström, Tornberg, Andersson, Bergkvist – Ejdsell, Kellman, Nilsson – Lindqvist, Johansson, Lawner – Aaslund, Tomášek, Nygaard – Forsell, Westfält, Lundh – Öhgren.
    Trenér: Tomas Mitell

    EHC Biel-Bienne: van Pottelberghe (Säteri) – Grossmann, Jakovenko, Christen, Pokka, Burren, Delémont, Stampfli – Bachofner, Sallinen, Kessler – Olofsson, Haas, Rajala – Bukarts, Bärtschi, Brunner – Reichle, Schläpfer, Tanner.
    Trenér: Petri Matikainen

    Rozhodčí: Brander (FIN), Vikman (SWE) – Jonsson (SWE), Persson (SWE)

    Diváci: 2 397
    14.11.2023
    Biel - Färjestad 3:5

    Branky a nahrávky: 12. Rajala (Rihards Bukarts), 32. Brunner (Rathgeb), 52. Jakovenko – 16. Lundh (Tornberg), 25. Ejdsell (Kellman), 32. Ejdsell (Nyström, Kellman), 37. Tornberg (Westfält, Forsell), 44. Lindkvist (Lawner)

    bahis siteleri