Los Angeles – Montreal 4:0 (kon.) | New Jersey – Buffalo 7:2 (kon.) | Pittsburgh – Toronto 3:2 (kon.)
NY Islanders – Philadelphia 0:1 (0:1 po s.n.) | San Jose – Vancouver 4:3 (kon.) | Vegas – Arizona 0:2 (kon.)
Colorado – Calgary 3:1 (kon.) | Detroit – Minnesota 4:1 (kon.) | Chicago – St. Louis 2:4 (kon.)
Carolina – Columbus 3:2 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Arizona Coyotes
Neděle 26.11.2023, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kojoti urvali cenné vítězství v aréně obhájce titulu
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 34 – 18 | Přesilová hra: 0/2 – 0/5 | Trestné minuty: 6 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Logan Thompson (VEG) – 16 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 58:29
    Connor Ingram (ARI) – 34 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Miloš Kelemen (ARI) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 5:36

    Tři hvězdy utkání
    1. Connor Ingram (ARI) – 34 zákroků
    2. Clayton Keller (ARI) – 1+0
    3. Logan Thompson (VEG) – 16 zákroků (06:45:57)
     
    Hokejisté Arizony se v aréně Vegas postarali o velké překvapení, když po skvělém výkonu zvítězili na půdě obhájce titulu 2:0.

    Góly padaly až ve třetí třetině. Střeleckou nemohoucnost obou týmů přerušil v 51. minutě Clayton Keller, jenž trefil poloodkrytou bránu po nechtěném přiťuknutí od protihráče McNabba. Domácí následně v závěru základní hrací doby vyzkoušeli hru bez brankáře, ale vyrovnání se nedočkali, naopak vítězství Coyotes pečetil trefou do prázdné brány Lawson Crouse. Hlavní hvězdou byl ale jiný hráč, a sice Connor Ingram, jenž zamkl svou bránu proti hvězdám Golden Knights 32 úspěšnými, některými hodně těžkými zákroky.

    Svěřenci trenéra Tourignyho se díky vítězství vyšvihli v tabulce Západní konference na první nepostupové deváté místo těsně za Seattle, Vegas zůstává v čele o bod před Los Angeles.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Kojoti míří do tří poté, co Nick Bjugstad zasáhl vysokou holí do obličeje Stonea. Každopádně smutnit nemusí, dva góly za třináct sekund už totiž obhájce titulu určitě nevstřelí.
     
    59:19
    Čisté konto mohl Ingramovi v poslední minutě zrušit Alex Pietrangelo, jehož svižný projektil z mezikruží zazvonil na pravou tyčku hostující svatyně.
     
    58:55
    Tak že by přeci jen šance pro Vegas? Janis Moser dostává dvě minuty za podrážení Whiteclouda, Thompson podle očekávání opět zamířil na střídačku.
    58:43 Lawson CROUSE - 0:2
     
    58:43
    6/6
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, Kojoti zvítězí! Po vyhraném buly Karlsson nezvládl zpracování bruslí, kotouče se chopil Maccelli a od levého mantinelu vyslal přesný pas na LAWSONA CROUSE, který bez problémů zamířil do prázdné klece. Asistence: Matias Maccelli a Nick Bjugstad.
    Crouse L., Maccelli M., Bjugstad N., Ingram C., Durzi S., Stecher T.
    Pietrangelo A., Eichel J., Hague N., Stone M., Karlsson W., Marchessault J.
     
    58:37
    Josh Brown po zisku puku nevymýšlel nic složitého a přes celé kluziště vyhodil na zakázané uvolnění. Kojoti dostali aspoň pár vteřin navíc na vydehnutí.
     
    58:12
    Hokejisté ve zlatých dresech získali útočné pásmo a Logan Thompson prchl na střídačku. Zlatí Rytíři zkouší štěstí v powerplay.
     
    57:35
    Nicolas Hague se až s nečekanou lehkostí zbavil Jasona Zuckera a z levého kruhu mířil zápěstím do protějšího víka, Ingram nepřipustil vyrovnání lapačkou.
     
    57:13
    Žabičku mezi kruhy perfektně zpracoval Brett Howden, avšak gólmana nezaměstnal, protože forhendovou střelu obětavě zblokoval zakleknuvší Durzi.
     
    56:46
    Útočit nezapomněla ani Arizona. Z pravého kruhu vyslal svižný projektil ze zápěstí Clayton Keller, Logan Thompson úřadoval se svou vyrážečkou.
     
    56:00
    Hodně slabou střelu vyprodukoval zpoza levého kruhu Nicolas Hague, Connor Ingram zaváhání nepřipustil a puk zastavil pravým betonem.
     
    55:37
    Na střelu z mezikruží hostující gólman velmi dobře viděl, pokus Jacka Eichela bez větších problémů sebral do lapačky.
     
    55:16
    Za vlastní bránu neohroženě odjel Connor Ingram, zastavil nahození Pietrangela a kotouč přenechal kolemjedoucímu Durzimu.
     
    54:49
    Brett Howden se s velkou lehkostí prodal po pravém mantinelu kolem Slováka Miloše Kelemana a z kruhu mířil na zadní tyčku do šibenice, Ingram kotouč zastavil ramenem.
     
    54:29
    Za bránou konkurenta operoval Nick Schmaltz, jenž bekhendovou přihrávkou hledal na hranici brankoviště Logana Cooleyho, toho zpacifikoval Brayden McNabb.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 51. Keller (L. Cooley, Schmaltz), 59. Crouse (Maccelli, Bjugstad)


    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Hill) – Whitecloud, McNabb, Pietrangelo (A), Hague, Pachal, Hutton – Marchessault, Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Howden – Amadio, W. Karlsson (A), Cotter – Kolesar, N. Roy, W. Carrier.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Arizona Coyotes: Ingram (Vejmelka) – Durzi, Moser, Kesselring, Stecher, J. Brown, Koljačonok – Schmaltz (A), L. Cooley, Keller (A) – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Zucker, Kerfoot, Carcone – Kelemen, Boyd, O'Brien.
    Trenér: André Tourigny

    Rozhodčí: Lambert, Kozari – Gibbons, Knorr

    Diváci: 18 591
    bahis siteleri