Vítkovice – Třinec 4:3 (3:0 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 6:3 (kon.) | Liberec – HC Litvínov 5:2 (kon.)
Mladá Boleslav – K. Vary 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:2 (1:1, 4:0, 0:1)
HC Litvínov
Čtvrtek 30.11.2023, 18:00 • Zimní stadion Ludvíka Koška, Turnov • DHL Extraliga juniorů • Skupina Západ
Partner:
     
    Závěrečné dějství zvrat ve skóre nepřineslo. Ale pojďme popořadě. Před polovinou hrací doby byl Jan Vopat tvrdě dohrán Radimem Handlem, kterého si následně našel Daniel Dej a rozdal si to s ním ve férové bitce. V pětiminutovém vyloučení hosté jednou udeřili, když se trefil Ondřej Postl. Další branky tento duel nenabídl, a tak si Bílí Tygři ze speciální turnovského utkání odváží všechny tři body. (20:10:18)
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Rychlý liberecký kontr gólem nekončí, časomíra ukazuje posledních pár vteřinek.
     
    58:36
    Na modré si šikovně vybruslil Svoboda, který chtěl následně překvapit Hambálka schovanou střelou. TO se mu však nepovedlo, neboť maskovaný muž šelem parádně zasáhl.
     
    57:28
    Dvě minuty před koncem si ještě Verva zahraje početní výhodu. Trest si odpyká Jaromír Pérez, jenž v rohu kluziště poslal na led jednoho z protihráčů.
     
    56:40
    Skvělý forčekink udržel první libereckou letku v útočném pásmu. Na kotouči je Lukáš Plos, který bude zpoza branky rozehrávat.
     
    55:43
    Lišácké vyjetí od modré čáry v podání Jakuba Dvořáka skončilo pouze zblokovanou střelou, která zamířila do rohu kluziště.
     
    54:44
    Tadeáš Svoboda se řítil vstříc branky Vojtěcha Hambálka. Střela litvínovského forvarda přesně zapadla do náručí libereckého maskovaného muže.
     
    53:43
    Nedočkavý Scafari vystavil Matěje Maštalířského do ofsajdového postavení. Litvínovská pětadvacítka si toho nevšimla a vjela do pásma. Sudí pak zapískali postavení mimo hru.
     
    52:51
    Domácí v plném počtu a už to vypadalo na šestý gól v síti Litvínova. Ujíždějící Lukáš Plos hledal nikým nekrytého Mikuláše Jenčovského. K tomu se puk dostal, ale nepříjemně se mu svezl po holi, což mu znemožnilo zakončení.
     
    51:51
    Jiří Dohnal parádně našel najíždějícího kolegu na druhém křídle. K jeho smůle kotouč se mu nepříjemně odrazil, a to už u něj byl liberecká obrana.
     
    50:20
    Hra se nám překlenula do její poslední desetiminutovky. Ještě necelé dvě minuty zbývají z litvínovské přesilové hry.
     
    48:02
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínovští krátce po hře 4 na 4 snižují. Rychlý kontr dva na jednoho zakončoval ONDŘEJ POSTL, který dostal krásně nabito do prázdné branky od Antonína Scafariho. Asistence: Antonín Scafari, Matěj Maštalířský.
     
    47:16
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Radim Handl – 5 min. + OK, napadení + 2 min., hrubost, odpyká Marek Macháček.

    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Daniel Dej – 2 min. + 2 min., hrubost, odpyká Petr Soušek.
     
    47:16
    Po jednom ze soubojů zůstává na ledě ležet Jan Vopat. Tento zákrok vyvolal šarvátku, které se účastnil Radim Handl a Daniel Dej.
     
    46:55
    Litvínovští se marně snaží založit rychlou útočnou protiakci. Jejich snažení vždy skončí ve středním pásmu.
     
    45:47
    Jakuba Dvořáka vystavil Prokůpek do ofsajdu. Český mládežník se tak s kotoučem musí otočit do středního pásma a odtud založit nový protiútok.
     
    44:35
    Střelu Dominika Čecha zblokoval jeden z domácích bránících hráčů, kotouč následně zamířil mimo hrací plochu.
     
    43:08
    Martin Lachkovič zabránil Vervě ve vyhození, Liberecká čtvrtá útočná letka dnes opravdu září.

    Ondřej Gajdáček

    Branky a nahrávky: 12. Handl (Janata, Koštoval), 25. Janata (Plos, Koštoval), 29. Vološín (Prokůpek), 32. Lachkovič (Vološín), 39. Jenčovský (Koštoval, Plos) – 1. 10 - Postl O. I (18 - Werner A.), 49. O. Postl I (Scafari, Maštalířský)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Schnattinger) – Koštoval, P. Průšek, J. Ehrenberger (A), J. Dvořák, Meisel, Jarabko, Macháček – Jenčovský (C), Plos, Handl – Pekař, J. Pérez, Janata – S. Jansa, Křížek, Hois (A) – Prokůpek, Lachkovič, Vološín.
    Trenér: Valdemar Jiruš

    HC Litvínov: Stránský (Kubík) – M. Hora, Prokeš, Re. Kubíček, Werner, Soušek, Kladivo, Zachariáš – Scafari, O. Postl I, Maštalířský – Bednařík, D. Čech (A), Vopat – L. Tůma, Peroutka, Dohnal – Dej, Višněvskij, Ducháček.
    Trenér: Martin Tvrzník

    Rozhodčí: Kostourek, Bernat – Juránek, Dědek
    bahis siteleri