Boston – Buffalo 1:3 (kon.) | Detroit – San Jose 5:6 (po pr.) | Montreal – Los Angeles 0:4 (kon.)
Ottawa – Toronto 3:4 (kon.) | NY Islanders – Columbus 7:3 (kon.) | Washington – Dallas 4:5 (0:1 po s.n.)
Nashville – Tampa 5:1 (kon.) | Chicago – Anaheim 1:0 (kon.) | Arizona – Philadelphia 1:4 (kon.)
Calgary – Carolina 3:2 (kon.) | Colorado – Winnipeg 2:4 (kon.) | Vancouver – Minnesota 2:0 (kon.)
Seattle – New Jersey 1:2 (kon.)
konec
Seattle Kraken
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
New Jersey Devils
Pátek 08.12.2023, 04:30 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Ďáblové v napínavém utkání pokořili Seattle
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 38 – 17 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Philipp Grubauer (SEA) – 15 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,2 %, odchytal 57:57
    Akira Schmid (NJD) – 37 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,4 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Šimon Nemec (NJD) – 1+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 19:55
    Ondřej Palát (NJD) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:34

    Tři hvězdy utkání
    1. Akira Schmid (NJD) – 37 zákroků
    2. Tye Kartye (SEA) – 1+0
    3. Šimon Nemec (NJD) – 1+0 (07:29:14)
     
    Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
     
    Ďáblové z New Jersey potvrdili roli mírného favorita a dobrou formu z posledních dnů, na ledě Seattlu zvítězili těsným výsledkem 2:1.

    Důležitý vedoucí gól obstaral v 18. minutě český útočník Ondřej Palát, na tuto trefu našel o deset minut později odpověď Tye Kartye. Na vítězství Devils měla výrazný podíl nejen česká, ale i slovenská stopa, protože rozhodující branku obstaral ve 30. minutě Šimon Nemec, dvojka loňského draftu podpořila ofenzivu a Grubauera propálila mezi betony. Seattle měl výraznou střeleckou převahu, a to hlavně ve třetí části, avšak soupeř i se štěstím odolal, Schmida v průběhu utkání dvakrát zachránila branková konstrukce, podruhé deset vteřin před koncem po ráně Dunna.

    Svěřenci trenéra Ruffa zvítězili v pátém z šesti posledních zápasů a v tabulce Východní konference se bodově dotáhli na desátý Washington. Seattle na Západě zůstává dvanáctý s mankem osmi bodů na postupové pásmo.
     
    Konec zápasu.
    59:49 K prodloužení chyběly centimetry, Dunn orazítkoval levou tyčku
     
    59:49
    Centimetry dělily Seattle od vyrovnání! Vince Dunn vyslal povedenou dělovku od modré čáry, Schmida a celé New Jersey zachránila levá tyč.
     
    59:27
    Srovnat skóre střetnutí se pokusil Matthew Beniers, jeho střelu z levého kruhu do otevřeného prostoru Akira Schmid bez problémů sebral do lapačky.
     
    58:45
    Ďáblové zatím brání velmi dobře. Do středního pásma prodloužil kotouč Curtis Lazar a vystřídat zvládla kompletní pětice v bílých dresech.
     
    58:12
    Před vhazováním v útočném pásmu Seattlu si vzal domácí trenér Hakstol oddechový čas a po jeho konci zůstává Schmid na střídačce! Kraken zkouší štěstí v šesti.
     
    57:40
    Přesilovka Devils je minulostí. Domácí se okamžitě vrhli do útoku, Oliver Bjorkstrand střelou po ledě nenašel mezeru mezi betony Schmida.
     
    57:14
    Domácí mohli udeřit v oslabení! Jared McCann ujel obráncům pravým křídlem, aby nakonec z kruhu vypálil dělovku do břevna.
     
    56:56
    V levém kruhu si počíhal na přihrávku Tyler Toffoli, forhendovou ránu po ledě na bližší tyč Philipp Grubauer vyrazil betonem.
     
    56:18
    Jack Hughes se od útočné modré vytáhl do levého kruhu, odtud vystřelil na zadní tyč a cílové zařízení o pár čísel minul.
     
    55:36
    Velká komplikace pro Seattle. Menší dvouminutový trest dostal obránce Brian Dumoulin, když ve vlastním obranném pásmu podrazil Ondřeje Paláta.
     
    55:15
    Na modré si počkal Vince Dunn a dočkal se přihrávky, tvrdou dělovku vyslal poměrně výrazně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    54:40
    Curtis Lazar se vydal vysoko napadat Adama Larssona. Švédský obránce si poradil velmi dobře, po mantinelu našel Willa Borgena.
     
    54:16
    Před bránou si počíhal na přihrávku Jack Hughes, ale byla zřejmě příliš prudká, forhendový pokus nasměroval o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    53:53
    Přečíslení dvou na jednoho třetím gólem New Jersey neskončilo. Nico Hischier zkusil bekhendovou nahrávku doleva na Ondřeje Paláta, vystihl ji Vince Dunn.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Kartye (Wennberg, Burakovsky) – 18. Palát (Marino, Hischier), 30. Nemec (Bratt, Siegenthaler)


    Seattle Kraken: Grubauer (Daccord) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Dumoulin, Evans – Eberle (A), Beniers, Kartye – Burakovsky, Wennberg, McCann – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Shore, B. Tanev.
    Trenér: Dave Hakstol

    New Jersey Devils: Schmid (Vaněček) – Nemec, Siegenthaler, Marino, Bahl, C. Miller, L. Hughes, B. Smith – Toffoli, J. Hughes (A), Haula – Bratt, Hischier (C), Palát (A) – Holtz, Mercer, Meier – Lazar, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: McCauley, Skilliter – Mills, T. Gawryletz

    Diváci: 17 151
    bahis siteleri