Rauma – Pardubice cz 2:3 (kon.) | Vítkovice – Rapperswil cz 5:1 (kon.) | Färjestad – Skellefteå 1:4 (kon.)
Växjö – Ženeva 3:2 (kon.)
konec
Lukko Rauma
2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 12.12.2023, 17:30 • Kivikylän Areena, Rauma • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pardubice předvedly na ledě finské Raumy strhující finiš, který ale k postupu nestačil, přestože venku vyhráli 3:2 z půdy soupeře vypadly z důvodu domácí prohry 4:6.

    Navzdory herní převaze se do vedení dostal domácí celek, ve 24. minutě se prosadil Harri Kainulainen. Vyrovnání obstaral ve 34. minutě Peter Čerešňák v přesilovce, ovšem do kabin šli přesto spokojenější domácí, druhým gólem na sebe ještě více upozornil ve 39. minutě Harri Kainulainen. Dlouho to vypadalo, že třetí třetina drama nepřinese, domácí udržovali jednogólové vedení a celkově pak třígólové, ovšem Dynamo se rvalo až do poslední vteřiny, v rozmezí 58. a 59. minuty obstarali obrat Adam Musil s Tomášem Hykou. Přes velkou snahu a nasazení Pardubice potřebný čtvrtý gól nevstřelily a musely skousnout konec ve čtvrtfinále.

    Lukko slaví postup do semifinále hlavně zásluhou skvěle propracované defenzivní hry a bude zajímavé sledovat, jestli podobný styl zafunguje i v semifinále, kde změří síly s postupujícím z dvojice Servette – Växjö, přičemž první utkání vyhrál švýcarský tým 4:1. (20:02:06)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Za kruhy napřáhl Jan Košťálek. Razance dobrá, jenže přesnost nikoliv, s pokusem doprostřed brány neměl Samuel Harvey příliš starostí.
     
    59:33
    Ještě existuje naděje. Repo zkusil trefit prázdnou bránu, což se nevyplatilo, protože minul a způsobil zakázané uvolnění.
     
    59:12
    Pardubice samozřejmě pokračují bez brankáře, protože celkově stále ztrácí jeden gól. Po pěkné kombinaci střílel z pravého kruhu Tomáš Hyka, Samuel Harvey zakročil koncem pravého betonu.
    58:22 Tomáš HYKA - 2:3
     
    58:22
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, závěr nakonec přinese parádní drama! Dynamo podruhé střílí gól při hře bez gólmana a dostává se do vedení, když zprava vypálil TOMÁŠ HYKA a tentokráte to byl bránící hokejista, kdo pomohl k puku za záda vlastního brankáře. Asistence: Robert Říčka a Matej Paulovič.
     
    57:53
    Pardubice znovu v šesti. Tomáš Zohorna vystřelil z levého kruhu, po rychlém zpracování zamířil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
    57:17 Adam MUSIL - 2:2
     
    57:17
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Šťastná trefa, ale i ta se samozřejmě počítá! Od modré vypálil zadák Košťálek a od výstroje ADAMA MUSILA se kus černé gumy dostal za záda překvapeného Harveyho. Skórující útočník si bolestivě prohmátl trefené místo, ale s úsměvem, neboť se právě zapsal na listinu střelců. Asistence: Jan Košťálek a Lukáš Radil.
     
    56:51
    Dělovku Petera Čerešňáka zblokoval bránící hráč jenom k Martinu Kautovi, který vypálil forhendem vysoko nad břevno domácí brány.
     
    56:24
    Pohotový pokus z levého kruhu vyslal Martin Kaut, Harvey se stihl přemístit k pravé tyči a betonem zabránil srovnání stavu.
     
    55:55
    Jenže hráčům v červených dresech nevyšel přechod přes útočnou modrou čáru. Rozhodčí odpískal ofsajd a nařídil buly ve střední třetině.
     
    55:20
    Pardubice získaly útočné pásmo a Václav Varaďa ještě zkouší odvolat Romana Willa. Stále existuje šance, že se podaří smazat tříbrankové manko.
     
    54:51
    Než se Tomáš Hyka nadál, tak měl na zádech Matthewa Abta, pod jeho tlakem nahrával naslepo doleva, kde byl jenom Reunanen.
     
    54:34
    A další zakázané uvolnění domácího týmu. Způsobil jej obránce Järvinen, Pardubice nadále mohou život naději alespoň na dílčí úspěch v podobě neprohry na ledě soupeře.
     
    53:47
    Michal Hrádek musel spěchat, protože rozhodčí nepískal zakázané uvolnění. A pardubický obránce nezvládl rozehrávku, tu vystihl Repo.
     
    53:30
    Icing Raumy. Tarmo Reunanen byl zdvojený, proto nevymýšlel žádné složitosti a kotouč prostě napálil přes všechny čáry.
     
    52:57
    V dobré pozici byl na levém křídle Jan Mandát, jenže vůbec nevystřelil, puk se mu totiž smolně zamotal mezi nohama.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 24. Kainulainen (Ikonen, Reunanen), 39. Kainulainen (Reunanen) – 34. Čerešňák (Radil, Sedlák), 58. Musil (Košťálek, Radil), 59. Hyka (Říčka, Paulovič)


    Lukko Rauma: Harvey (Salonen) – Brook, Reunanen, Stenqvist, Järvinen, Abt, Almari, Ervasti, Piipponen – Repo, Mattila, Burke – Ponthus Westerholm, Pathrik Westerholm, Nyman – Tieksola, Fontaine, Nieminen – Ylitalo, Kainulainen, Ikonen.
    Trenér: Tomi Lämsä

    HC Dynamo Pardubice: Will (Klouček) – Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Kolář, Hrádek, Bučko, Švec – Hyka, Sedlák, Říčka – Radil, Zohorna, Kousal – Kaut, Musil, Cienciala – Paulovič, Poulíček, Mandát – Rohlík.
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Linde (SWE), Nikolić (AUT) – Niittylä (FIN), Pekkala (FIN)

    Diváci: 3 172
    06.12.2023
    Pardubice - Rauma 4:6

    Branky a nahrávky: 18. Radil (Sedlák), 20. Košťálek (Kousal, Zohorna), 56. Mandát (Vála), 58. Kousal (Čerešňák) – 2. Alamri (Tieksola, Abt), 4. Tieksola (Nyman), 10. Nieminen, 17. Fontaine (Abt, Tieksola), 30. Po. (Pa., Stenqvist), 54. Burke (Mattila)

    bahis siteleri