NY Rangers – Toronto 3:7 (kon.) | Ottawa – Carolina 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 4:2 (kon.)
St. Louis – Detroit 4:6 (kon.) | Nashville – Philadelphia 3:2 (po pr.) | Seattle – Florida 4:0 (kon.)
Vancouver – Tampa 4:1 (kon.) | Vegas – Calgary 5:4 (po pr.) | Edmonton – Chicago 4:1 (kon.)
San Jose – Winnipeg 2:1 (kon.)
konec
Seattle Kraken
4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Florida Panthers
Středa 13.12.2023, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Joey Daccord vychytal první nulu v NHL
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 23 – 24 | Přesilová hra: 0/1 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Joey Daccord (SEA) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 60:00
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4 %, odchytal 56:42

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Joey Daccord (SEA) – 24 zákroků
    2. Kailer Yamamoto (SEA) – 1+1
    3. Pierre-Édouard Bellemare (SEA) – 1+1 (06:56:00)
     
    Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
     
    Série porážek je u konce! Seattle konečně zabral a po osmi utkáních se dočkal vítězství, na domácím ledě porazil Floridu s přehledem 4:0.

    Dlouhé čekání na gól přerušil ve 24. minutě člen čtvrtého útoku Kailer Yamamoto. Další zásahy byly k vidění ve třetí dvacetiminutovce, po výborné akci v NHL premiérově bodujícího Rykera Evanse skóroval Pierre-Édouard Bellemare, na francouzského útočníka navázal Alexander Wennberg a gólem do prázdné brány pečetil vítězství domácího mužstva Eeli Tolvanen. Zmínku zaslouží i Joey Daccord, který po výborném výkonu vychytal své první čisté konto v nejlepší soutěži světa.

    Svěřenci trenéra Hakstola se díky zisku dvou bodů vrátili na dvanácté místo Západní konference před Minnesotu, na postupové pásmo ztrácí tři body. Florida zůstává na Východě třetí za Bostonem a New Yorkem Rangers.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Poslední vteřiny se dohrávají z povinnosti. V obranném pásmu kontroluje puk a Will Borgen a soupeř už se ani nesnaží napadat.
     
    59:13
    Fanoušci v aréně v poslední minutě tleskají svým oblíbencům za předvedený výkon. Po osmi zápasech se konečně budou moci spolu s nimi radovat z výhry.
     
    58:27
    Ryker Evans od levého mantinelu vyslal křižnou přihrávku do hokejky Alexandera Wennberga, Švéd se natlačil před bránu, aby mu v poslední chvíli zamezil v zakončení Forsling.
     
    57:49
    Florida by určitě ráda zaznamenala alespoň čestný úspěch. Od modré vypálil Brandon Montour, kotouč prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    57:18
    Nahození po levém mantinelu vyslal Vince Dunn. Oliver Bjorkstrand zatlačil na Aarona Ekblada, jenž pouze vyhazoval do střední třetiny.
    56:09 Eeli TOLVANEN - 4:0
     
    56:09
    6/6
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken přidává pojistku do prázdné brány! EELI TOLVANEN si hodil puk do útočného pásma k levému mantinelu, v rychlostním souboji přebruslil Ekmana-Larssona a plácl do kotouče, který obloučkem doputoval do prázdné klece Panthers. Asistence: Vince Dunn.
    Larsson A., Tolvanen E., Bjorkstrand O., Dunn V., Daccord J., Gourde Y.
    Ekblad A., Reinhart S., Barkov A., Tkachuk M., Verhaeghe C., Ekman-Larsson O.
     
    55:38
    Přestože je Florida v šesti, tak se jí nedaří vytvářet si tlak, natož pak palebné pozice. Rozhodčí nyní přerušil hru poté, co se příliš dlouho bojovalo u levého mantinelu.
     
    55:00
    Florida získala útočné pásmo a Sergej Bobrovskij míří na střídačku! Panteři ještě zkouší zdramatizovat koncovku zápasu při powerplay.
     
    54:49
    Po pravém mantinelu ofenzivní složku podpořil Brandon Montour a nahazoval do předbrankového prostoru, kde Will Borgen udržel na zádech Aleksandera Barkova.
     
    54:16
    S obrovskou lehkostí Kailer Yamamoto přebruslil Balinskise, ale za bránou byl potom sám proti dvěma a puk na hokejce neudržel.
     
    53:50
    Hostům se nedaří vytvořit potřebný tlak, místo toho v útočení pokračuje Seattle. Bobrovskij musel zasahovat i proti pokusu Wennberga.
     
    53:02
    Prudkou střelou od modré čáry se prezentoval Brian Dumoulin, gólman Floridy se stihl přesunout a zakročit opět levým betonem.
     
    52:43
    Po zaváhání defenzivy Panthers postupoval sám na bránu Eeli Tolvanen, ale ani teď se nedočkal, forhendovou střelu dostal Bobrovskij do levého betonu.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 24. Yamamoto (Borgen, Bellemare), 46. Bellemare (R. Evans, Yamamoto), 50. Wennberg (Borgen, Kartye), 57. Tolvanen (Dunn)


    Seattle Kraken: Daccord (Driedger) – Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, Dumoulin, R. Evans – Eberle (A), Beniers, McCann – B. Tanev, Wennberg, Kartye – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, Shore.
    Trenér: Dave Hakstol

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Balinskis, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – M. Tkachuk (A), Bennett, Cousins – Rodrigues, Lundell, Luostarinen – Lomberg, Stenlund, Lorentz.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Charron, Samuels-Thomas – Knorr, MacPherson

    Diváci: 17 151
    bahis siteleri