Boston – Pittsburgh 5:6 (kon.) | Montreal – Buffalo 1:6 (kon.) | NY Rangers – Chicago 4:1 (kon.)
Philadelphia – Columbus 2:3 (0:1 po s.n.) | Dallas – Colorado 4:5 (po pr.) | Minnesota – Tampa 1:4 (kon.)
Nashville – Calgary 3:6 (kon.) | St. Louis – Vancouver 2:1 (kon.) | Arizona – NY Islanders 1:5 (kon.)
Seattle – Ottawa 4:1 (kon.) | Vegas – Florida 1:4 (kon.) | Los Angeles – Detroit 3:4 (0:2 po s.n.)
San Jose – Winnipeg 1:2 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Florida Panthers
Pátek 05.01.2024, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Panteři zaznamenali šesté vítězství v řadě
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 27 – 36 | Přesilová hra: 0/6 – 3/6 | Trestné minuty: 16 – 16

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Logan Thompson (VEG) – 32 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 60:00
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 26 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,3 %, odchytal 59:57

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Matthew Tkachuk (FLA) – 1+1
    2. Carter Verhaeghe (FLA) – 1+1
    3. Sergej Bobrovskij (FLA) – 26 zákroků (06:59:34)
     
    Utkání přihlíželo 18 044 diváků.
     
    Hokejisté Floridy potvrdili skvělou formu z posledních dní, na půdě obhájce titulu z Vegas zvítězili po výborném výkonu 4:1.

    Do vedení se přitom dostali domácí zásluhou Pavla Dorofejeva, ale od té doby stříleli do černého už jenom hosté. O vyrovnání se postaral Sam Bennett, na spoluhráče v prostřední části navázali Matthew Tkachuk s Carterem Verhaeghem a v závěrečném dějství se prosadil rovněž nejproduktivnější hráč mužstva Sam Reinhart.

    Svěřenci trenéra Mauriceho vyhráli pošesté v řadě a v tabulce Východní konference se z třetího místa přiblížili druhému Bostonu na rozdíl dvou bodů. Vegas si na Západě pohoršilo na pátou příčku za Dallas.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    V závěru si ještě s pukem zahrál také Sergej Bobrovskij, za bránou zastavil pomalé nahození a hrací předmět přenechal Forslingovi.
     
    59:03
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi Nicolasem Haguem a Ryanem Lombergem, oba končí v zápase předčasně z důvodu trestu za hrubost.
     
    58:35
    Na střelu od modré čáry ruský gólman Sergej Bobrovskij velmi dobře viděl a kotouč bez problémů uschoval ve své výstroji.
     
    58:27
    Zakázané uvolnění způsobil Aleksander Barkov. Evan Rodrigues vzal snahu stíhat Pietrangela, nechal jej daleko před sebou.
     
    57:48
    Hokejisté Vegas si jsou moc dobře vědomi, že ze zápasu odejdou jako poražení. I proto se závěr dohrává už jenom z povinnosti.
     
    57:18
    Ke vstřelenému gólu chtěl Sam Reinhart přidat i asistenci, ale v tomto případě neuspěl, po dobře myšlené nahrávce totiž Matthew Tkachuk promáchl.
     
    56:55
    Hosté jeli dva na dva. Kevin Stenlund vyzkoušel přihrávku po levé ruce, načež Ryanu Lombergovi nevyšla klička na Braydena McNabba.
     
    56:29
    Zápas pokračuje pět na pět. Nicolas Roy podnikl ofenzivní výlet po pravém křídle, čistým způsobem soka zastavil Dmitrij Kulikov.
     
    55:53
    Florida se brání bez výraznějších problémů. Sam Reinhart získal kotouč u pravého mantinelu a uspěl vyhozením o mantinel.
     
    55:21
    Po pravém mantinelu se do útočného pásma prosmýkl Ivan Barbašev a vyzkoušel křižnou nahrávku na Chandlera Stephensona, toho zradilo zpracování.
     
    54:45
    Domácí se usadili v útočném pásmu, aby nakonec vystřelil od modré čáry Alec Martinez a Sergej Bobrovskij předvedl úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    54:08
    Podruhé v utkání usedá za katr kanadský obránce Aaron Ekblad. S rozhodnutím vůbec nesouhlasí, každopádně dvě minuty za sekání Barbaševa již nezvrátí.
     
    53:38
    Na druhé polovině kluziště se o nahození od modré postaral Aaron Ekblad, eden z protihráčů puk zblokoval vysoko nad břevno.
     
    53:07
    K ostrému projektilu od modré čáry natáhl Zach Whitecloud a Sergej Bobrovskij měl štěstí, že kotouč zamířil o pár čísel vedle levé tyče.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Dorofejev (Stone) – 15. Bennett (Ekman-Larsson, Ekblad), 27. M. Tkachuk (Montour, Reinhart), 39. Verhaeghe (Forsling, Montour), 46. Reinhart (M. Tkachuk, Verhaeghe)


    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Patera) – Pietrangelo (A), Hague, Whitecloud, McNabb, Pachal, Martinez – Marchessault (A), Eichel, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Dorofejev – W. Carrier, N. Roy, Cotter – Howden, Amadio, Děnisenko.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Florida Panthers: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Rodrigues – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Lomberg, Lundell, Luostarinen – Lockwood, Stenlund, Gadjovich.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Rank, South – T. Gawryletz, Daisy

    Diváci: 18 044
    bahis siteleri