Švédsko – Slovensko 4:1 (kon.) | Kanada – Finsko 8:1 (kon.) | USA – Česko 5:1 (kon.)
konec
Kanada
8:1 (3:0, 4:0, 1:1)
Finsko
Neděle 14.01.2024, 15:00 • ARENA ZUG, Zug • Mistrovství světa žen do 18 let • O 3. místo
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (17:25:26)
     
    Je dobojováno. Kanada rozdrtila Finky poměrem 8:1 a slaví bronzové medaile. Naopak na finský tým zbyla jen ta bramborová. Nyní už je na řadě jen jeden zápas na tomto mistrovství světa, a sice finále. V něm v boji o zlato vyzvou hráčky Česka Spojené státy americké. Jedno je v tomto finále jasné, oba celky už nyní mají jistou medaili, jen neví, která to bude.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Puk byl dlouho ve středím pásmu, zápas se už jen dohrává a Kanaďanky odklepávají jeho poslední vteřiny a už se těší, až se budou radovat!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny, troufám si napsat zápasu.
     
    56:53
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Abby Stonehouseová – 2 min., hrubost,
    Caitlin Kraemerová – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Finsko:
    Tinja Tapaniová – 2 min., hrubost,
    Abigail Byskataová – 2 min., hrubost.
     
    56:53
    Na řadě je poslední komerční přestávka zápasu.
     
    56:37
    Šance pro Finky, ty se ale rychle nezorientovaly před klecí Stewartové a ta měla dostatek času na to, aby zastavila puk, který se válel před jejím brankovištěm.
     
    55:20
    Ještě se Kanaďanky dostaly do pásma Finek, kde zahrozily, ale dobrý zákrok znovu zapsala Kujaová-Halkolaová.
     
    53:19
    Charlotte Pieckenhagenová se natlačila před finskou branku, kde u přední tyče zakončila jednoruč, ale Kujaová-Halkolaová si poradila a dostala touš do bezpečí.
    51:44 Emma EKOLUOMAOVÁ - 8:1
     
    51:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hned na to se ale radují Finky, které se poprvé trefují a aspoň berou čisté konto Stewartové. Po pravém křídle táhla puk Abigail Byskataová, následně ho poslala těsně před kanadské brankoviště, kde ho do sítě poslala EMMA EKOLUOMAOVÁ – 8:1. Asistence: Abigail Byskataová a Nelly Anderssonová.
    50:56 Chloe PRIMERANOVÁ - 8:0
     
    50:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Další delší pobyt Kanaďanek v pásmu Finska a je z toho osmá přesná trefa. CHLOE PRIMERANOVÁ si sjela do blízkosti finské brankářky a zasunula touš za brankovou čáru – 8:0. Asistence: Gracie Grahamová a Stryker Zablockiová.
     
    49:30
    Kanaďanky ubraly na tempu a už se příliš neženou do bezhlavých útoků. Jejich náskok je pořád hodně vysoký a díky tomu si to mohou dovolit. Finky už samy vědí, že s tímhle už nic neudělají.
     
    48:40
    Kanada je v plném počtu.
     
    48:13
    Kanada je zase před finskou brankou a drží puk co nejdále od Stewartové, snaží se o to, aby neinkasovala a udržela čisté konto.
     
    47:57
    Kanada opět hrozila v oslabení, nyní to chvíli vypadalo, že právě Kanaďanky hrají přesilovou hru. Puk je už ale zase v kanadské třetině, kde operuje Finsko.
     
    47:30
    Následuje další komerční přestávka.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. Alexanderová (Primeranová, Murdochová), 13. Stonehouseová (D'Alessandrová), 19. Stonehouseová (Venusiová, Watsonová), 22. Kraemerová (Alexanderová, Bretonová), 23. Cimoroniová (MacKinnonová), 32. Kraemerová (Zablockiová, Watsonová), 39. Primeranová (Jacksonová), 51. Primeranová (Grahamová, Zablockiová) – 52. Ekoluomaová (Byskataová, Anderssonová)


    Kanada: Stewartová (Grenierová) – Primeranová, Venusiová (C), Pickeringová (A), Grahamová, Bretonová, Watsonová, Cheungová – Stonehauseová, Kraemerová (A, D'Alessandrová – Zablockiová, Jacksonová, Mannessová – Loganová, Murdochová, Alexanderová – Cimoroniová, MacKinnonová, Pieckenhagenová – Pelleriniová
    Trenér: Tara Watchornová

    Finsko: Kujaová-Halkolaová (Huovinenová) – Tallinenová (C), Ojalaová, Timonenová, Pohjanahová, Anderssonová, Holmbergová – Ekoluomaová (A), Byskataová (A), Kuusistová – Kankkunenová, Siivonenová, Julkunenová – Lehikoinenová, Loponenová, Tapaniová – Siekkinenová, Nurmistová, Stenová – Lambergová
    Trenér: Mira Kuismaová

    Rozhodčí: Dewarová (CAN), Haacková (GER) – Monardová (SUI), Oksanenová (FIN)
    bahis siteleri