Buffalo – Chicago 3:0 (kon.) | Boston – Colorado 5:2 (kon.) | Ottawa – Montreal 6:2 (kon.)
Philadelphia – Dallas 5:1 (kon.) | Tampa – Minnesota 7:3 (kon.) | Washington – St. Louis 5:2 (kon.)
Calgary – Toronto 3:4 (kon.) | Edmonton – Seattle 4:2 (kon.) | Los Angeles – Nashville 1:2 (kon.)
Vancouver – Arizona 2:1 (kon.) | Vegas – NY Rangers 5:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Nashville Predators
Pátek 19.01.2024, 04:00 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Nashville zvítězil v Los Angeles a přeskočil ho v tabulce na sedmém místě
     
    Statistika
    Střely na bránu: 34 – 33 | Přesilová hra: 1/5 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    David Rittich (LAK) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 57:33
    Juuse Saros (NSH) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1 %, odchytal 59:52

    Česká a slovenská stopa
    David Rittich (LAK) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 57:33

    Tři hvězdy utkání
    1. Gustav Nyquist (NSH) – 1+0
    2. Adrian Kempe (LAK) – 0+1
    3. Juuse Saros (NSH) – 33 zákroků (06:52:26)
     
    Utkání přihlíželo 18 145 diváků.
     
    Hokejisté Nashvillu předvedli na ledě Los Angeles bojovný výkon a odměna se dostavila, v roli outsidera vyhráli na ledě Králů těsným výsledkem 2:1.

    Všechny tři góly padly v prostřední části. Vedoucí gól obstaral v přesilovce Ryan O'Reilly, načež za domácí rovněž v početní převaze reagoval Drew Doughty. Rozhodující trefu obstaral švédský forvard Gustav Nyquist, jenž úspěšně dorazil do volné pravé části brány Rittichem vyraženou ránu od modré. Domácí celek měl v závěrečné periodě herně navrch, ovšem na skvěle chytajícího Sarose už podruhé nevyzrál.

    Svěřenci trenéra Brunettea se díky vítězství posunuli v tabulce Západní konference na sedmé místo právě před dnešního soupeře, ten si porážkou pohoršil za Edmonton i právě Nashville.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Se střelou z velkého úhlu si Juuse Saros poradil bez problémů. Ještě uvidíme jedno buly, které Kopitar potřebuje vyhrát, jinak je definitivně po nadějích.
     
    59:20
    Již probíhá poslední minuta základní hrací doby a Los Angeles sice kontroluje puk, ale ve středním pásmu. Nashville je blízko cennému vítězství.
     
    58:32
    Kevin Fiala z pravé strany poslal puk do brankoviště, odkud nadvakrát zakončoval Anže Kopitar, avšak Juuse Saros i v tomto případě odolal!
     
    58:09
    Domácí hrají bez brankáře! A hned po nahození bojovali o vyrovnání na hraně brankoviště, puk nakonec schoval Saros pod lapačkou.
     
    57:45
    Hosté kontrolují kotouč daleko od vlastní brány, v útočném pásmu. Zde kombinují a dle očekávání se tolik do zakončení neženou.
     
    57:23
    Volného puku se za bránou soupeře chopil Adrian Kempe, ovšem přihrávku uspěchal, zachytil ji dobře postavený Luke Schenn.
     
    56:48
    Vysoký oblouček poslal Jérémy Lauzon a puk se zastavil v obranném pásmu Kings, takže se nepíská icing. Andreas Englund musel hrát.
     
    56:11
    Z levého kruhu vyslal slabou střelu zápěstím Vladislav Gavrikov, Juuse Saros včas srazil betony k sobě a prozatím tak zabránil vyrovnání.
     
    55:55
    Domácí celek zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího, který správně zpozoroval, že Matt Roy hrál už ve středním pásmu. Ofsajd.
     
    55:22
    Po přejetí půlicí čáry volil nástřel Colton Sissons, Andreas Englund zblokoval hrací předmět mimo kluziště. Vhazování proběhne ve střední třetině.
     
    54:58
    Tvrdou dělovku od pravého mantinelu vyprodukoval Drew Doughty. Juuse Saros kontroloval kotouč letící vysoko nad břevno.
     
    54:23
    Domácí kapitán Anže Kopitar se zkusil proháčkovat skrze třemi konkurenty, což se mu nepovedlo, za bránou ho potom zpacifikoval Lauzon.
     
    53:47
    Juuso Pärssinen se v pravém kruhu krásně obtočil kolem Matta Roye, čímž se ale vytlačil z dobré palebné pozice, bekhendem potom z velkého úhlu minul.
     
    53:11
    Carl Grundström ztratil stabilitu a vzal přitom s sebou Thomase Novaka. Hosté požadovali vyloučení domácího forvarda, rozhodčí však byli proti.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 29. Doughty (Kempe, Fiala) – 28. O'Reilly (Josi, Sissons), 34. Nyquist (L. Schenn, O'Reilly)


    Los Angeles Kings: Rittich (Talbot) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Moore, Danault (A), Fiala – Anderson-Dolan, Dubois, Laferriere – Kaliyev, Lewis, Grundström.
    Trenér: Todd McLellan

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), L. Schenn, McDonagh (A), A. Carrier, Lauzon – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Tomasino, Sissons, Trenin – Evangelista, Novak, Co. Smith – Gurjanov, Glass, Pärssinen.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Rehman, MacDougall – Grillo, McNamara

    Diváci: 18 145
    bahis siteleri