Finsko – Německo 4:0 (kon.) | Česko – Švédsko cz 5:2 (kon.)
konec
Finsko
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Německo
Neděle 11.02.2024, 11:00Euro Hockey Tour (ženy)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Němky se sice vydaly ze všech sil, na skandinávské soupeřky ale nestačily. Finky měly až na pár chybiček utkání celou dobu pod kontrolou a po výhře 4:0 vítězí i v celém turnaji. Nejlepšími hráčkami zápasu byly zvoleny Lisa Hemmerleová (GER) a Jenni Hiirikoskiová (FIN). Od mě je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek nedělního odpoledne. (13:17:40)
     
    Konec zápasu.
     
    58:18
    Zápas už se v podstatě jen dohrává.
     
    55:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A nakonec jsme svědky ještě jedné branky! NOORA TULUSOVÁ úspěšně vložila hůl do střely Eve Savanderové a puk po její teči nakonec zapadl až za záda Hemmerleové. Sudí si ještě u videa ověřily, že se nejednalo o vysokou hůl a poté ukázaly na středový kruh. Asistence: Eve Savanderová, Viivi Vainikkaová.
     
    54:20
    Noora Tulusová byla nepokrytá mezi kruhy, ještě ale chtěla situaci vyšperkovat další přihrávkou, kterou Němky stačily zblokovat.
     
    52:41
    Tiia Pajarinenová musela po hodně dlouhé době do akce. Od Kathariny Häckelsmillerové to nebylo z levého křídla špatné zakončení, finská gólmanka ale byla se svou vyrážečkou připravena.
     
    50:11
    Závěrečné dějství už se nehraje v kdovíjakém tempu, Finky kontrolují puk i výsledek a čekají na otevřená okénka v defenzivě soupeře. Němky se sice snaží, nicméně Emily Nixová je z nich v podstatě jediná schopna nějaké akce směrem dopředu.
     
    47:36
    Finky rozjely ťukes na jeden dotek a dostaly německou gólmanku zcela mimo pozici, jenže zakončující Täksová se nacházela ve velmi ostrém úhlu a místo odkryté klece trefila boční síť.
     
    46:09
    Po dalším zásahu německé brankářky následuje komerční přestávka.
     
    44:41
    Noora Tulusová si udělala okružní jízdu po útočném pásmu a nakonec pálila z levého kruhu. Lisa Hemmerleová její pokus chvíli krotila a nakonec byl její zákrok zapsán do kolonky úspěšných.
     
    42:57
    Podobnou akci teď na druhé straně předvedla Nieminenová a málem byla úspěšná. Překonané Hemmerleové ale pomohly spoluhráčky, které těsně před brankovou čárou odpálily kotouč pryč.
     
    41:16
    Finsko hraje v plném počtu, Němky početní výhodu nevyužily.
     
    40:30
    Emily Nixová se z pravé strany natlačila až před bránu, jenže Pajarinenovou nepřekonala a v následných dorážkách si ani její spoluhráčky nevedly lépe.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé části mohlo Německo snížit na rozdíl jediné trefy, jenže Nixová nevyužila svůj únik a z následné protiakce navíc Finsko přidalo třetí gól. Seveřanky zatím mají duel pevně ve svých rukách a míří za vítězstvím v turnaji. Uvidíme, zda Němky do závěrečné části něco vymyslí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Němky musely po vyhození Německa začít za svou bránou, i přes málo zbývajícího času se ovšem dostaly ke střele. Ta ale nebyla vůbec přesná.
     
    39:15
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Nylundová – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.
     
    38:57
    Elisa Holopainenová nabrala rychlost v neutrální zóně a prokličkovala se až mezi kruhy. Tam ale o puk přišla.
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 10. Hiirikoskiová (Nieminenová), 16. Hiirikoskiová (Nieminenová, Tulusová), 33. Tulusová (Karvinenová, Eronenová), 56. Liikalaová (Savanderová, Vainikkaová)


    Finsko: Pajarinenová (Keisalaová) – Hiirikoskiová (C), Yrjöläová, Savolainenová, Rantalaová, Koukkulaová, Savanderová, Eronenová, Karjalainenová – Karvinenová, Tulusová, Nieminenová – Liikalaová, Vanhanenová, Vainikkaová – Yrjänenová, Nylundová, Holopainenová – Schalinová, Täksová, Antti-Roiková
    Německo: Hemmerleová (Abstreiterová) – Gleissnerová (C), Strobelová, Schaffrathová, Harková, Schmitzová T., Betthofová, Schricková, Hoppeová – Eisenschmidová, Schieferová, Nixová – Feldmeierová, Delarbreová, Häckelsmillerová – Poindlová, Karpfová, Amortová – Kleinová, Schmitzová L., Millerová

    Rozhodčí: Svobodová, Henrikssonová – Cheyrouxová, Suchaneková
    bahis siteleri