Mladá Boleslav – Přerov 9:0 (kon.) | Kladno – Sparta 0:1 (kon.) | Poruba – Zlín 4:5 (po pr.)
Č. Budějovice – K. Vary 2:4 (kon.) | Tábor – Jihlava 7:5 (kon.) | HC Litvínov – Liberec 3:10 (kon.)
Slavia – Plzeň 4:3 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
Rytíři Kladno
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HC Sparta Praha
Pátek 08.03.2024, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Extraliga dorostu • O účast v play-off
Partner:
     
    Třetí třetina byla jednoznačně v režii Kladna a pokud by domácí vyrovnali, nikdo by se nemohl divit. To se však nestalo, v klíčových situacích podržel Spartu gólman Tobiáš Tvrzník, kterého se dnes Rytířům nepodařilo překonat. Rozhodla tak jen jediná branka, kterou vstřelil Jakub Čížek v 25. minutě.
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek dne. (17:51:08)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hraje se v útočném pásmu Kladna a Sparta se jen snaží posbírat trochu času. Hosté drží kotouč v hloučku hráčů u mantinelu a vyčkávají.
     
    58:23
    Slibnými šancemi se to v závěru třetí třetiny jen hemží. Hrubý stahovačkou obešel dva bránící hráče Kladna a bekhendem zakončil. Hájek byl zatlačen hluboko do branky, ale druhý gól hostům nepovolil.
     
    57:24
    Hosté v plném počtu. Sparta se po nepřesné střele kladenského obránce chopila kotouče. Hlinka čekal po návratu z trestné lavice na modré čáře, kam dostal také přihrávku. V brejku jej doplnil i spoluhráč, který trefil jen boční síť.
     
    57:02
    Až nyní tempo hry trochu uklidňuje Hájek, jenž drží puk za vlastní brankou.
     
    56:29
    V přesilovce Kladna je toho opravdu hodně k vidění, hraje se rychlý hokej, v brejku už stačil být také hostující Novotný.
     
    56:06
    Z vrcholu pravého kruhu vyslal dvě dobré střely Valuš, v obou případech vytěsnil hostující brankář kotouč před sebe a poradil si i s dorážkami.
     
    55:45
    Na Kulichovu střelu od modré Tvrzník vůbec neviděl a kotouč jej jen trefil Sparta vyhazuje.
     
    55:24
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Tomáš Hlinka – 2 min., vražení na hrazení.
     
    54:13
    Vyrovnání měl na hokejce Valuš, který se dnes už dostal k více dobrým příležitostem. Po objetí branky ovšem nenašel u pravé tyče žádnou skulinku.
     
    53:54
    Na druhé straně mohla Sparta navýšit své hubené vedení, když Filip Novák dostal přihrávku do jízdy a z první zakončil na přemísťujícího se gólmana. Hájek byl však dobře postaven a střelu zneškodnil.
     
    53:14
    Nyní pásmo vybojoval Pěch, udržel puk i proti přesile hráčů Sparty v rohu kluziště, přihrávka naslepo ale nevyšla, protože v mezikruží zrovna v tu chvíli nikdo nebyl.
     
    52:45
    Nahození Háže bylo zblokováno, i tak se domácí dostávají před soupeřovu branku.
     
    51:58
    To Kladno bez problému nahodilo do útočného pásma a pokusilo se také ohrozit Tvrzníkovu branku. Až ke střele se však domácí nedostali, Sparta si kotouč získala pro sebe a rozehrává zpoza vlastní brány.
     
    51:19
    Prichodko byl teď překvapený, když se puk vynořil ve středním pásma vedle jeho pravé nohy. Začal tak rychle s rozehrávkou, ofenziva Sparty ale skončila ještě před modrou čarou.
     
    50:36
    Rytíři vybojovali kotouč v souboji za svou brankou, ale následná rozehrávka se jim nepovedla. Přihrávka do středního pásma nebyla přesná, a tak puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    49:55
    Hraje se v útočném pásmu Sparty, na kotouči jsou však domácí.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 25. Čížek (Trachta, M. Bolocan)


    Rytíři Kladno: J. Hájek (Voráček) – Krása (A), Borkovec, Háž, Dörfl, Hausner, Müller – Pytlík (C), Kulich, D. Beran I (A) – T. Kozák, Rambousek, Valuš – O. Polášek, V. Trojna, Pěch – Klempíř, Burger.
    Trenér: Radek Hlavatý

    HC Sparta Praha: Tvrzník (Hanousek) – Já. Novák, Dufek (A), Hoznourek, Cichoň (C), A. Burda II, Toms – Prichodko, Hrubý, M. Bolocan – Čížek, F. Novák, Hlinka – T. Bolocan, D. Novotný, Trachta – B. Adamec.
    Trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Matoušek – Jurak, Kubas
    bahis siteleri