Davidovich Fokina – Macháč 1:0; 0:0; 0-0 (skreč)
skreč Macháč
Alejandro Davidovich Fokina
Alejandro Davidovich Fokina (11)
1
0
0
 
Tomáš Macháč
Tomáš Macháč
0
0
0
 
Středa 17.04.2024, 11:00 • Pista Rafa Nadal, Barcelona (ESP) • ATP Barcelona - Barcelona Open Banc Sabadell (antuka) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání mezi Tomášem Macháčem a Alejandrem Davidovichem Fokinou se na kurtu Rafaela Nadala bohužel neuskuteční. Český tenista z turnaje během středečního dopoledne ze zatím nespecifikovaných důvodů odstoupil. Španěl tak postoupil do osmifinále bez boje. (10:18:33)
     
    Hráči se spolu utkají poprvé. Jako velice mírného papírového favorita vidí sázkové kanceláře Davidoviche Fokinu. Na vítěze čeká v osmifinále lepší z dvojice Dušan Lajovič (SRB) – Ugo Humbert (FRA).
     
    Alejandro Davidovich Fokina figuruje ve světovém pořadí na 27. příčce. Maximum má o šest míst výše. Letos došel na dvou akcích ATP do čtvrtfinále. Naposledy se představil na tisícovce v Monte Carlu, kde hned v prvním kole utrpěl z pozice mírného favorita debakl 1:6 a 2:6 s Američanem Kordou. V Barceloně měl čtyřiadvacetiletý Španěl coby jedenáctý nejvýše nasazený účastník v prvním kole volný los. Na turnaji startuje pošesté. Nejdále došel před rokem do čtvrtfinále. V sezoně zatím nastřádal shodně osm výher i porážek.
     
    Tomáš Macháč je v žebříčku ATP na 50. místě. Osobní maximum má o sedm pozic výše. V letošním roce si zahrál třeba třetí kolo Australian Open. Naposledy se blýskl čtvrtfinálovou účastí na tisícovce v Miami. Poté si naordinoval volno a přípravu na antukovou část sezony. V Barceloně svou premiéru na drcené cihle zvládl. Číňana Ťün-čchenga Šanga porazil v úvodním kole dvakrát 6:4. Celkově letos nasbíral berounský rodák 15 výher a 7 porážek. Na turnaji v Katalánsku startuje poprvé v kariéře.
     
    Hezké středeční dopoledne. Tomáš Macháč odehraje na antukové pětistovce v Barceloně utkání druhého kola. Soupeřem mu bude domácí Španěl Alejandro Davidovich Fokina.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Filip Lefenda

    Alejandro Davidovich Fokina
    Stát: Španělsko
    Datum narození: 05.06.1999
    Věk: 24 let
    Držení: pravák
    Výška: 183 cm
    Váha: 80 kg
    Nasazení: 11

    Tomáš Macháč
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 13.10.2000
    Věk: 23 let
    Držení: pravák
    Výška: 183 cm
    Váha: 74 kg
    bahis siteleri