Finsko – Velká Británie 8:0 (kon.) | Slovensko – Kazachstán 6:2 (kon.) | Dánsko – Kanada 1:5 (kon.)
Lotyšsko – Francie 3:2 (po pr.) | Rakousko – Švýcarsko 5:6 (kon.) | Švédsko – Polsko 5:1 (kon.)
konec
Slovensko
6:2 (3:0, 1:1, 2:1)
Kazachstán
Neděle 12.05.2024, 12:20 • Ostrava Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    I několik minut po skončení utkání zní ostravskou arénou populární "Macejko". (15:00:00)
     
    Slovensko čeká třetí vystoupení na turnaji hned v pondělí, kdy se od 16:20 utká si silným výběrem USA. Kazachstán se představí v úterý ve stejný čas proti Lotyšsku.
     
    Střely na branku: 42 – 16
    Trestné minuty: 10 – 8
     
    Je dobojováno! Slovensko ve svém druhém utkání na turnaji poráží Kazachstán 6:2 a připisuje si první tři body do tabulky skupiny B. Za dnešním triumfem vykročili Slováci už v první třetině. Do vedení poslal Slovensko ve 12. minutě využitou přesilovkou Martin Pospíšil. Na jeho zásah o minutu později navázal Martin Faško-Rudáš a třetí zásah Slovenska v první části přidal Matúš Sukeľ. Kazachstán se branky dočkal až v úvodu druhé třetiny, kdy se prosadil Alichan Asetov. Sílící aktivitu Kazachstánu ale proměněným trestným střílením zhatil Libor Hudáček.Po minutě hry ve třetí části se navíc podruhé v utkání trefil Martin Pospíšil a šestou branku Slovenska vsítil Lukáš Cingel. Za Kazachstán už stačil pouze snížit Alichan Omirbekov.
     
    Nejlepší hráči utkání

    Alichan Asetov (Kazachstán)
    Martin Pospíšil (Slovensko)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Ještě jedno přerušení hry po tečovaném vyhození z obranného pásma Slovenska. Zaplněná aréna je na nohou a příznivci Slovenska slaví první vítězství na šampionátu.
     
    59:11
    František Gajdoš ještě dostal přihrávku do zajímavé pozice, ale Bojarkin dokázal zasáhnout hrudí. Odražený puk zadáci Kazachstánu odklidili do bezpečí.
     
    58:24
    Tatar nespěchal za přihrávkou na levou stranu a raději odjel střídat. O osudu druhého vystoupení Slovenska na turnaji je jasno.
     
    57:50
    Patrik Koch si klepl o přihrávku na modrou čáru, jenže puk mu přeskočil přes čepel do středního pásma a Slováci musí rozjet novou akci.
     
    57:12
    Alichan Omirbekov z těžké pozice od mantinelu zkusil nachytat Škorvánka na švestkách, ale slovenský gólman dával pozor.
     
    56:55
    Martin Faško-Rudáš se na pravé straně útočného pásma dostal do zakončení, ale Bojarkin zatím druhý kotouč ze své branky lovit nemusel.
     
    56:20
    Peter Čerešňák nespěchal s rozehrávkou a počkal na kompletní vystřídání svých spoluhráčů. Ani Kazachstán už se s napadáním nikam nežene.
     
    55:51
    František Gajdoš si pohrál s napadajícím soupeřem, objel vlastní branku a bekhendem puk vyhodil za modrou čáru. Slovensko závěr duelu zvládá s přehledem.
     
    55:10
    Kazachstánci si nerozuměli při rozehrávce v obranném pásmu a málem nabídli puk Regendovi. Svou chybu však bleskově napravili u mantinelu.
     
    54:28
    Hudáček už mohl zakončovat z výborné pozice, ale ještě chtěl puk předložit spoluhráči do tutovky, čímž celou akci zmařil.
     
    53:48
    Juraj Slafkovský se v útočném pásmu zmocnil kotouče, natlačil se tělem před branku, ale neprocedil puk mezi betony Nikity Bojarkina.
     
    53:20
    Peter Cehlárik prokličkoval s pukem na čepeli do útočného pásma, jenže z pravého křídla puk nedostal do nebezpečného prostoru.
     
    52:40
    Roman Starčenko dotíral na slovenské obránce za jejich brankou, ale Martin Fehérváry prodal v souboji své bohaté zkušenosti.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 12. Pospíšil (Nemec, Slafkovský), 13. Faško-Rudáš (P. Koch, Sukeľ), 18. Sukeľ (Faško-Rudáš, Gajdoš), 29. Hudáček (TS), 42. Pospíšil (Hudáček, Nemec), 46. Cingel (Hudáček) – 24. Asetov (Danijar, Muchametov), 52. Omirbekov (Michajlis, Danijar)


    Slovensko: Škorvánek (Hlavaj) – Čerešňák (A), Fehérváry, Nemec, Ivan, Grman, P. Koch, Golian, Gajdoš – Slafkovský, Hrivík (A), Cehlárik – Hudáček, Cingel, Tatar (C) – Kelemen, Pospíšil, Regenda – Faško-Rudáš, Sukeľ, Kudrna.
    Trenér: Craig Ramsay

    Kazachstán: Šutov (46. Bojarkin) – Metalnikov, Breus, Orechov, Danijar (A), Dichanbek, Beketajev, Koroljov, Gajtamirov – Rymarev, Šestakov, Starčenko (C) – Michajlis (A), Omirbekov, Savickij – Muratov, Muchametov, Paňukov – Rachmanov, Bojko, Asetov.
    Trenér: Galym Mambetalijev

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Kaukokari (FIN) – K. Briganti (USA), Fuchs (SUI)

    Diváci: 9 109
    bahis siteleri