Boston – Winnipeg 5:4 (kon.) | Tampa – Arizona 4:0 (kon.) | Florida – Vancouver 5:2 (kon.)
NY Rangers – New Jersey 6:3 (kon.) | Montreal – Edmonton 2:4 (kon.) | St. Louis – Buffalo 5:1 (kon.)
Chicago – Nashville 2:5 (kon.) | Calgary – Minnesota 2:1 (kon.) | Vegas – Los Angeles 2:5 (kon.)
Anaheim – Dallas 0:3 (kon.) | San Jose – Columbus 3:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Minnesota Wild
Pátek 10.01.2020, 03:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Přeju vám krásný start do posledního pracovního dne tohoto týdne a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:44:35)
     
    Československá stopa v utkání

    David Rittich plnil roli druhého gólmana
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Cam Talbot (CGY) 42 zákroků, úspěšnost 97,7%
    2. Alex Stalock (MIN) 0+1, 35 zákroků, úspěšnost 94,6%
    3. Johnny Gaudreau (CGY) 1+0
     
    Máme za sebou utkání kanadsko-americké NHL, v němž Calgary porazilo ve vyrovnamém střetnutí Minnesotu 2:1.

    Domácí se dostali do vedení v deváté minitě zásluhou výborné teče Dereka Ryana v přesilové hře. Vyrovnání přišlo v úvodní minutě druhé dvacetiminutovky, dlouhou rozehrávku gólmana zpracoval Mats Zuccarello, jenž v samostatném úniku nezaváhal. Rozhodující moment utkání přišel ve 30. minutě, kdy vítězný gól vsítil povedenou střelou z mezikruží Johnny Gaudreau. Druhá polovina střetnutí nabídla rovněž několik velmi zajímavých situací, avšak oba brankáři se dnes činili, předvedli opravdu několik velmi dobrých zásahů.

    Calgary se díky čtvrtému vítězství v řadě posunulo před Winnipeg na sedmou pozici Západu, Minnesota se propadla za Nashville na místo jedenácté.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Nejdříve Backlund a pak ani Tkachuk nedostali touš do odkryté brány soupeře. Oba dva narazili na výborné bloky obránců.
     
    59:21
    Centr elitní formace Sean Monahan to zkusil přes celé hřiště. Střelu zblokoval Suter, Calgary alespoň ušetřilo další cenné vteřinky.
     
    58:41
    Znovu Talbot! Tentokráte na něj přišla rána z pravého kruhu, i s dělovkou Ryana Sutera si však kanadský strážce svatyně dokázal poradit.
     
    58:24
    Kevin Fiala vypálil z levého kruhu velmi nebezpečně. Talbot si ovšem našel prostor, odkud viděl na ránu, a zakročil levým betonem.
     
    58:00
    Všechno nebo nic! Alex Stalock je na střídačce, Minnesota to zkouší v šesti!
     
    57:52
    Ramus Andersson neváhal a okamžitě po získání kotouče vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění, hostující kouč si bere timeout.
     
    57:23
    Dvojice hokejistů z Minnesoty se marně snažila probojovat do šance. Luke Kunin chtěl přihrát, Travis Hamonic se ovšem položil do přihrávky a úspěšně ji zblokoval.
     
    56:55
    Svěřenci kouče Warda se viditelně soustředí více na defenzivu, Mark Giordano počkal několik sekund, než rozehrál. Do útoku zavezl puk Monahan.
     
    56:23
    Matthew Tkachuk přečetl rozehrávku Zacha Pariseho, domácí se tedy dostali do středního pásma a zase ušetřili pár cenných vteřinek na cestě k vítězství.
     
    55:47
    Hosté se drží v útočné třetině, avšak chybí tomu střelba. Druhá formace Plamenů zatím stíhá bez problémů bruslit se soupeřem.
     
    55:21
    Lehké nahození Ryana Sutera splnilo cíl. Cam Talbot zachytil touš v lapačce a nestihl rozehrát, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    54:46
    Johnny Gaudreau nezpracoval složitou nahrávku od Benneta. V opačném případě by se ocitl sám před Stalockem, jenž na nájezd soka reagoval poměrně pozdě.
     
    54:23
    Andrew Mangiapane dlouho kroužil s pukem. Nakonec se rozhodl vzít zodpovědnost na sebe, střelou ze zápěstí ale minul branku.
    53:30 Hra se dá řídit i vsedě! Rozhodčí pobavil fanoušky, stejně tak hráče na ledové ploše

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. D. Ryan (Hanifin, Backlund), 30. J. Gaudreau (Monahan, R. Andersson) – 21. Zuccarello (Stalock)


    Calgary Flames: Talbot (Rittich) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Kylington – Backlund, Monahan (A), J. Gaudreau – Tkachuk (A), E. Lindholm, Mangiapane – Dubé, D. Ryan, Lucic – S. Bennett, Jankowski, Rinaldo.
    Minnesota Wild: Stalock (Kähkönen) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Soucy, Hunt – Zuccarello, E. Staal, Donato – Fiala, M. Koivu (C), Parise – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, V. Rask, Greenway.

    Rozhodčí: Charron, Rank – Toomey, Barton

    Diváci: 18 634
    bahis siteleri