Detroit – Pittsburgh 1:2 (po pr.) | Carolina – Anaheim 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Tampa 1:7 (kon.)
NY Islanders – Washington 4:6 (kon.) | Edmonton – Arizona 7:3 (kon.) | Colorado – St. Louis 5:3 (kon.)
Ottawa – Calgary 5:2 (kon.)
konec
New York Islanders
4:6 (2:1, 2:0, 0:5)
Washington Capitals
Sobota 18.01.2020, 19:10 • Nassau Coliseum, New York City • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dalšími zápasy dnes pokračuje NHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy New York Islanders a Washington Capitals.
     
    New York Islanders

    Hokejisté dnes domácího New Yorku Islanders se ve Východní konferenci nacházejí na čtvrtém místě a sezónu tak mají zatím dobře rozjetou. Nasbírali celkem šedesát bodů za osmadvacet výher a čtrnáctkrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Na první Washington, se kterým se dnes utkají, mají ztrátu devíti bodů. Ostrované v tomto týdnu sehráli dva duely. V newyorském derby dvakrát s Rangers padli, nejprve 2:6, poté 2:3. Mezitím ale nedali šanci Detroitu, který ve svém teritoriu srazili 8:2. Dnes by rádi ve svém teritoriu připsali další body do tabulky, ale proti Ovečkinovu Washingtonu je nečeká vůbec snadná cesta.

    Nejproduktivnější hráči

    Mathew Barzal – 39 bodů (17+22)
    Brock Nelson – 36 bodů (18+18)
    Anders Lee – 27 bodů (14+13)
     
    Washington Capitals

    Hosté z Washingtonu Capitals jsou, jak už bylo zmíněno, na prvním místě ve Východní konferenci a na své konto dosud zapsali devětašedesát bodů za dvaatřicet výher a šestnáctkrát prohráli. Kapitálové mají za sebou tři domácí zápasy v řadě. Nejprve padli 1:5 s New Jersey Devils, poté ale dvakrát uspěli. 2:0 porazili Caroline Hurricanes a 5:2 Ďábly z New Jersey, kterým tak prohru oplatili. Dnes by hosté chtěli na ledě Islanders uspět a čeká nás zajímavý zápas, který si nenechte ujít. Kdo vzejde jako vítěz, nám napoví samotný duel.

    Nejproduktivnější hráči

    John Carlson – 58 bodů (13+45)
    Alexandr Ovečkin – 47 bodů (31+16)
    Jevgenij Kuzněcov – 42 bodů (16+26)
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly dvakrát. Poprvé vyhrál Washington na ledě Islanders těsně 2:1, Ostrované pak ve Washingtonu brali dva body po těsné výhře 4:3.
     
    Zranění hráči

    New York Islanders: Cal Clutterbuck, Adam Pelech
     
    Československá stopa v utkání

    Radko Gudas (WSH)
    Jakub Vrána (WSH)
    Michal Kempný (WSH)
    Vítek Vaněček (WSH) – farma
    Martin Fehérváry (WSH) – farma
    Richard Pánik (WSH)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – Pulock, Leddy, Mayfield, D. Toews, Boychuk, Dobson – Eberle, Barzal, Lee – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Kühnhackl, Jo. Bailey, Johnston – Komarov, Cizikas, M. Martin.

    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Carlson, Kempný, Jensen, Orlov, Gudas, Siegenthaler – T. Wilson, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Pánik, Eller, Hagelin – Hathaway, Dowd, Leipsic.

    Rozhodčí: MacDougall, StLaurent – Kovachik, Gibbs (všichni CAN).
     
    -10
    Krásný sobotní večer vám přeji u sledování dnešního šlágru NHL! Předpokládaný start zápasu bude zhruba za deset minut, oba týmy nastupují v plné síle a jejich sestavy nedoznávají extra velkých změn. Na straně Islanders však dnes v brance místo Thomase Greisse nastupuje Semjon Varlamov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Po třech měsících se Islanders vrací zpět do svého doupěte, tedy Nassau Colisseum. Zápas tak začíná, úvodní buly vyhrávají domácí, kteří se ihned pouštějí do prvních útočných manévrů.
     
    00:25
    Braden Holtby si připsal první zákrok po necelých 25 sekundách zápasu. Musel zasahovat proti nepříjemné střele z úhlu, kterou navíc v první chvíli pod kontrolou neměl.
     
    00:46
    Ofsajd NYI zastavuje druhou formaci v rozletu do útočného pásma Capitals.
     
    01:03
    Jordan Eberle si po ose nabruslil před branku Washingtonu a připravoval se na střelu, vracející se Nicklas Bäckström ale puk Eberlemu sebral. Tím vytvořil rychlý protiútok Capitals, který zakončil střelou do Varlamova.
     
    01:37
    Jevgenij Kuzněcov podél mantinelu poslal kotouč, aby se dostal z tlaku, který na něj vytvářela dvojice napadajících obránců Islanders. To se mu částečně povedlo, ale po krátké chvíli se Ostrované na puk stejně dostali.
     
    02:30
    Michal Kempný proskočil na modré mezi dvěma protihráči a nahodil kotouč do třetiny, ten byl ale sražen až do ochranné sítě. Proto se bude vhazovat v útočném pásmu Islanders.
     
    02:44
    Domácí sice vyhráli buly, nerozvážně ale rozehrávali a poslali kotouč přímo na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací zpět před branku New Yorku.
     
    03:02
    Lars Eller pořádně naložil za brankou Eberlemu a tvrdým hitem od něj získal puk, následně okamžitě nahrával před branku, kde si sjížděl jeden z jeho spoluhráčů, střelu ale Varlamov betonem lapil.
     
    03:45
    Zakázané uvolnění přichází i na straně Washingtonu. Tentokrát jej vytvořil tvrďák a pilíř obranných řad Kapitálů, Radko Gudas.
     
    04:01
    Ovečkin vracel kotouč při přechodu přes modrou za sebe. Nikoho tam ale neměl, hra se tak posunula zpět k brance Washingtonu. Odtud se rozjíždí znovu další kombinace.
     
    04:42
    Nick Jensen získal puk u mantinelu a rozehrával jej dále. Jenže z toho jeho spoluhráči nic nevytěžili a následoval protiútok Islanders po vyhození, které zachytil Brock Nelson a pustil kotouč za sebe na Nelsona. Jeho střelu z pravého kruhu ale Holtby lapil, následovala drobná potyčka, kterou ale rozehnali sudí včas.
     
    05:25
    Po těžších chvílích pro obranu Capitals přichází útočná snaha, Leipsicova snaha je ale přerušena hvizdem rozhodčích. U střídaček se totiž do sebe pustili Garnet Hathaway s Rossem Johnstonem, nakonec ale nedochází ani k vyloučení.
    05:25 Strkanice Hathawaye s Johnstonem
     
    06:05
    Po komerční přestávce se rozehraje první přesilová hra, kterou dostanou k dispozici Washingtonští. Jordan Eberle (NYI) míří za nevole publika na trestnou lavici, klasifikace jeho trestu zní podrážení.
     
    06:16
    Oshie zůstal osamocen mezi kruhy a bez přípravy po přijmutí přihrávky střílel na vzdálenější tyč, trefil ale jenom plexisklo, od kterého se kotouč odráží příhodně pro Islanders. Ti následně vyhazují pryč.
     
    06:40
    Během chvíle se už navíc rodil brejk Ostrovanů, který táhl Cizikas. Alexandr Ovečkin (WSH) to musel hasit za cenu drobného háčku, který neunikl očku sudích, ti tedy ruského hokejového cara odesílají na dvě minuty ven. Hraje se 4 na 4.
     
    07:03
    Mathew Barzal dostal puk a vyjel si s ním z vrcholku pravého kruhu do lepší střelecké pozice. Jeho pokus přes clonu před brankovištěm ale Holtby zachytil do lapačky.
     
    07:19
    T. J. Oshie lehce tečoval nahození na branku v oblasti levého kruhu a překvapil tím Varlamova, ruský gólman totiž zdánlivě snadný zákrok podcenil a honil puk po brankovišti. Nakonec ale dokázal hrací předmět zkrotit a přerušit hru.
     
    08:02
    Poslední sekundy hry 4 na 4, po které bude následovat něco přes 30 sekund početní výhody domácího týmu.
     
    08:25
    Noah Dobson přihrával těsně před branku na clonícího hráče. Toho si ale pokryl Jonas Siegenthaler a odzbrojil jej.
     
    08:56
    Už se hraje opět v plném počtu z obou stran. Washington operuje v útočném pásmu, nahození na branku se ale neujalo a Islanders soupeře vytlačují do neutrální zóny.
     
    10:22
    Washington právě vstřelil branku!
    Dvě šance celkově, jenom jeden gól! Domácí po zisku kotouče valili do situace 3 na 2, jenže z křižné přihrávky jeden z dojíždějících hráčů Islanders vysoko přestřelil. Odraženou střelu tak zachytil Nicklas Bäckström, dlouhým krosem našel ALEXANDRA OVEČKINA, který přebruslil dvojici stíhajících obránců a svůj samostatný únik zakončil z kruhu přesnou střelou k delší tyči – 0:1! Asistence: Nicklas Bäckström.
    10:22 Alexandr OVEČKIN - 0:1
     
    11:48
    Islanders se snaží hledat cestu k vyrovnávací trefě a daleko od ní nebyl Barzal, který si kličkou položil obránce a už se chystal ke střele z nebezpečně vzdálenosti na kruhu, jenže mu puk přeskočil hokejku a z celé akce tak sešlo.
     
    12:36
    Signalizovaný icing se ruší, domácí tak získávají útočné pásmo. Hned z toho mohli vyjít s nějakou pěknou šancí, Brock Nelson se ale nedokázal otočit a dostat do předbrankového prostoru.
     
    13:11
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders však velice rychle srovnávají stav a BROCK NELSON přijímá gratulace. Josh Bailey u mantinelu forčekoval rozehrávající obránce Capitals a získal od jednoho z nich kotouč. Stačilo pak lehce ťuknout na Anthonyho Beauvilliera stojícího vedle, který otevřel prostor, pustil přihrávku na osu pro BROCKA NELSONA a Holtby se mohl jenom dívat, jak mu míří puk do horní části branky – 1:1! Asistence: Anthony Beauvillier, Josh Bailey.
    13:11 Brock NELSON - 1:1
     
    13:11
    Ale pozor! Gól na 1:1 chce Washington přezkoumat přes video, reklamuje tam domnělý ofsajd!
    13:11 Reklamace ofsajdu Nelsona před gólem na 1:1
     
    13:11
    Gól je uznán v plném rozsahu, Washington dostává za neúspěšnou výzvu dvě minuty za zdržování hry!
     
    13:11
    Alexandr Ovečkin (WSH) už tak míří na trestnou lavici, odsedět trest pro tým. Trenérovi Reirdenovi se ale tento výrok vůbec nelíbí a mohutně protestuje.
     
    13:34
    A máme tu hned bitku, ve které se angažuje Radko Gudas! Hra je přerušena, čekáme na tresty!
     
    13:34
    Nakonec to sudí řeší vyloučením Carla Hagelina (WSH) jako jediného za zákrok, který vlastně celou potyčku odstartoval. Islanders mají 96 sekund 5 na 3!
    13:34 Faul Hagelina, který odstartoval hromadnou potyčku
     
    14:12
    Domácí kombinují v pásmu, je to zatím ale bez většího úspěchu nebo střely na branku.
     
    14:37
    Josh Bailey vypálil z vrcholku kruhů, Holtby sklapl betony včas. Odražený puk ale mají domácí, navíc Jonas Siegenthaler zlomil hůl!
     
    15:07
    Nakonec ale hosté vyváží a tohle oslabení zvládli naprosto bravurně, Islanders se nedostali do nějaké větší šance, aby ohrozili branku.
     
    15:49
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders se ujímají vedení, i když je to již v plném počtu hráčů! Anthony Beauvillier přistrčil kotouč pro CASEYHO CIZIKASE, který krosem nahrával před branku na Brassarda. Jenže kotouč k Brassardovi ani nedošel, Gudas si totiž puk srazil bruslí do vlastní branky, Holtby byl absolutně bez šance – 2:1! Asistence: Anthony Beauvillier, Devon Toews.
    15:49 Casey CIZIKAS - 2:1
     
    17:00
    Tři minuty před koncem domácí vyhazují na icing.
     
    17:57
    Richard Pánik sebral rukavicí puk ze vzduchu a po levém křídle se dral do zakončení, zradila ho však gravitace a slovenský plejer skončil na zemi. Islanders však nerozvážně vyhodili na icing.
     
    18:28
    Alexandr Ovečkin byl připraven na dorážku před brankou, jeho ruský parťák Semjon Varlamov ale dokázal udržet přehled o puku a nepustit jej za svá záda. Capitals se následně nepřesnostmi dostali do středního pásma a při návratu z toho byl ofsajd.
     
    18:56
    Scott Mayfield dostal kotouč jako obránce z druhé vlny na modrou a poslal jej okamžitě na branku, jeho střela ale postrádala větší přesnost, Holtby raději pojistil ramenem.
     
    19:33
    Orlov z bekhendu mezi kruhy chtěl ještě vyšperkovat celou situaci, to se ale minulo účinkem a Ostrované vyhazují až k Holtbymu. Gólu se již pravděpodobně nedočkáme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Strhující první třetina je v Nassau Coliseu za námi a do kabin odcházejí spokojenější domácí hráči. Ti totiž dokázali na trefu Alexandra Ovečkina z 11. minuty odpovědět během pěti minut hry hned dvakrát, čímž otočili zápas a vedou po dvaceti minutách 2:1. Nejprve se prosadil v čase 13:11 Brock Nelson a platnost gólu nezměnila ani challenge Washingtonu, který tak dostal dvě minuty a během chvíle šel navíc díky faulu Hagelina do tří. Tento těžký moment však ustál, ale čtyři sekundy po návratu vyloučeného útočníka Capitals kapituloval z hole Caseyho Cizikase, jehož přihrávku před branku na Brassarda si srazil bruslí do vlastní branky Radko Gudas.

    Střely na branku: 11 – 11
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny bylo vhozeno, tak doufejme, že nám nabídne stejnou podívanou, jako v té první.
     
    20:31
    Islanders hned na startu třetiny zle zatopili obraně Capitals, poslední střelu měl na starosti z levého kruhu Leo Komarov, Holtby ale přitiskl kotouč na svou výstroj a přerušil tím hru.
     
    20:42
    Ještě dochází k úpravám postavení brankové konstrukce washingtonské branky, během chvíle se však bude moci pokračovat v zápase.
     
    21:09
    Nick Leddy spíše tak z náhody napálil kotouč od modré na branku, Holtby ale ani nemusel zasahovat, neboť puk zastavili již obránci před ním. Hosté tak spěchají do útoku.
     
    21:51
    Střela Brocka Nelsona z velmi ostrého úhlu v první fázi nepředstavovala pro Holtbyho žádný problém, ale gólmanovi Capitals nepomohla obrana. Puk mu totiž vypadl, obránci o tom nevěděli a málem poslali puk zase do branky odrazem od jejich bruslí. Nakonec se ale Holtby zorientoval a přerušil včas hru.
     
    22:47
    Capitals to zkoušeli středem nahrávkou na Nica Dowda. Na první dobrou si ale tvořivý útočník Washingtonu nedokázal puk zpracovat a Semjon Varlamov raději přikryl do lapačky.
     
    23:11
    Ross Johnston odevzdal puk na Kühnhackla, který byl okamžitě zatlačen do rohu kluziště dvěma obránci Capitals. Z tohoto tlaku se již domácí hráč nedostal a Washington tak tvoří hru.
     
    24:11
    Problémy s rozehrávkou provázely Capitals v tomto střídání a trestat to chtěl Jordan Eberle, který obral o puk Orlova a střílel přes obránce z pravého kruhu, Holtby drží tým.
     
    24:49
    Tom Wilson tvrdým zákrokem v útočném pásmu poslal k zemi Cizikase a po chvilce se už to zase pere! V hlavní akci na straně Capitals kromě Wilsona také Gudas, na domácí straně je to Martin.
    24:49 Hit Wilsona a následná strkanice v pásmu Capitals
     
    24:49
    Jak se rozdělily tresty? Islanders na tom spíše prodělali. Matt Martin (NYI) dostává obyčejné dvě minuty za hrubost, k tomu ale ještě dvě minuty navrch za nesportovní chování. Jeden z menších trestů odpyká Mathew Barzal.

    Radko Gudas (WSH) dostává za hrubost jenom dvě minuty, Washington má tak dvouminutovou přesilovou hru.
     
    26:40
    Přesilovka Capitals ale žádné velké terno před brankou Ostrovanů nepřinesla. Domácí se poměrně s přehledem ubránili a nedopustili žádné srovnání stavu.
     
    27:23
    Brock Nelson okamžitě po přejetí modré čáry pálil na branku Holtbyho, hostující gólman ale střelu viděl a bez potíží jí vyrazil.
     
    28:01
    Domácí jsou v signalizované výhodě, během ní ale pokračují ještě dozvuky nějakých těch soubojů.
     
    28:27
    Brendan Leipsic (WSH) dostává za dohru s Dobsonem u střídaček dvě minuty a po komerční přestávce tak budou mít Islanders početní výhodu.
     
    28:33
    Kapitálové ale vyhrávají první buly v pásmu a okamžitě vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    28:56
    Devon Toews si udělal místo na modré a poslal na branku štiplavou střelu, obrana hostí ale dokázala pokus srazit, následně poslala puk snadno až k brance Varlamova.
     
    29:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    Třetí gól Islanders je na světě a opět je to vlastní gól! JORDAN EBERLE dostal přihrávku od Barzala stojícího na levém kruhu a velezkušený útočník, který byl postaven u levé tyče branky Capitals, z otočky chtěl překvapit soupeře. Otočka mu sice úplně nevyšla, ve „spolupráci“ s blokujícím Kempným ale dostal kotouč do branky, Holtby už reagoval pozdě – 3:1! Asistence: Mathew Barzal, Devon Toews.
    29:31 Jordan EBERLE - 3:1
     
    31:11
    O tvrdou hru v dnešním zápase není rozhodně nouze. Wilson opět rozdal dva tvrdé hity, jeden schytal. Leo Komarov (NYI) už to však v další fázi s agresí přehnal a za sražení Siegenthalera u mantinelu je vyloučen na dvě minuty za napadení.
     
    31:30
    Přesilová hra Washingtonu v první fázi byla sehrána na Ovečkina, jehož pokus o střelu byl ale rozpoznán a ruská superhvězda musela vymýšlet. Nakonec se ke kotouči dostal Tom Kühnhackl a vyhodil jej.
     
    32:20
    Další odstranění puku z vlastního pásma a bránění této přesilové hry tak jde Ostrovanům velice dobře.
     
    32:51
    Wilson nedokázal přesně nahrát při přenášení hry v pásmu, opět tak puk míří ven z pásma a tohle domácí zvládají naprosto skvěle.
     
    33:25
    Jakub Vrána se tlačil zpoza branky do zakončení, byl ale zavčas zdvojen a k žádné akci se tak ani nedostal.
     
    33:55
    Eberle nakonec dokázal zkrotit neposedný kotouč, ale nahrávka se mu již tak nepovedla. Právě díky tomu je nyní Washington natlačen před brankou soupeře a kombinuje.
     
    34:37
    Další vyloučení zbytečného charakteru na domácí straně. Nick Leddy (NYI) dohrával nesmyslně souboj na modré čáře a sekl zezadu přes ruku Hathawaye. Proto už míří na trestnou lavici.
     
    34:52
    Brock Nelson skvěle vyváží puk napříč ledovou plochou až před Holtbyho klec a šetří cenný čas v závěru druhé třetiny. Také se mu za tuto práci dostává velkého uznání z tribun.
     
    35:37
    John Carlson vyměnil puk s Bäckströmem a vystřelil od modré, puk skončil v hromadě těl před brankou, ale nepředstavovalo to pro domácí žádné nebezpečí.
     
    36:19
    Další střela od Carlsona, tentokrát končí úplně mimo. Přesilové hry dnes hostům vůbec nejdou, tato je však zatím nejlepší v zápase.
     
    36:46
    Po nástupu Leddyho na led se Ovečkin napřáhl na levém kruhu a za vyjetým Varlamovem jenom cinkla levá tyčka!
     
    37:25
    Islanders právě vstřelili branku!
    A tak to prostě je, na jedné straně tyčka, na druhé gól. Krásné přenesení hry nyní předvedl Komarov s Brassardem a DEVONEM TOEWSEM! Brassard nejprve od mantinelu poslal kotouč na střed pro Toewse, který jej vrátil zpět na levé křídlo pro Komarova. Mezitím, co puk držel v moci finský šikula, Toews se uvolnil, následně dostal nahrávku sám před branku a překonal Holtbyho střelou mezi betony – 4:1! Asistence: Leo Komarov, Derick Brassard.
    37:25 Devon TOEWS - 4:1
     
    38:48
    Capitals napadají rozehrávku soupeře vysoko, na druhé straně ale hoří v obranné fázi. Rychlý výpad předvedl Brock Nelson a Jordan Eberle, střela prvně jmenovaného ale končí nakonec v Holtbyho výstroji.
     
    39:24
    Ryan Pulock neudržel puk za brankou a v posledních sekundách druhé třetiny tak Capitals dostávají šanci na snížení a potenciální návrat do zápasu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Neméně kvalitní druhá třetina je za námi a v chrámu Islanders panuje po 40 minutách rozhodně spokojenost. Domácí byli nyní aktivnějším celkem, což korunovali dvěma góly, které rozložili do druhé části třetiny. Jordan Eberle nejprve využil se štěstím přesilovou hru (čas 29:31), když jeho střela z úhlu zaplula do branky díky teči Kempného, dvě a půl minuty před koncem pak na Ovečkinovu nastřelenou tyč reagoval z protiútoku gólem Devon Toews. Navíc je se na co dívat i v rámci emocí, sledujeme zápas s poměrně velkým počtem vyloučení a oboustranně tvrdou hru, která je však zatím v mezích pravidel.

    Střely na branku: 22 – 19 (11 – 8)
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:03.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Po druhé třetině došlo ke střídání stráží v brankovišti Capitals. Ilja Samsonov jde dochytat zápas za zdecimovaného Bradena Holtbyho.
     
    40:05
    Začíná nám třetí třetina souboje dvou rivalů. Islanders mají v kapse úvodní buly a okamžitě útočí, ale je to zatím bez většího vzrušení.
     
    41:24
    Lars Eller přistrčil puk pro Jakuba Vránu, který téměř z nuláku pálil na kasu, Varlamov ale dokázal udržet kotouč ve výstroji a prudkou ránu ztlumit.
     
    41:37
    Vyhrané buly přešlo do okamžité střely Ovečkina od modré, puk ale šel jenom do zadního hrazení, odkud se odrazil před branku, nikdo z hráčů ale nedokázal tohoto odrazu využít.
     
    42:33
    Washington právě vstřelil branku!
    Kontaktní trefa a Capitals se dostávají blíže soupeři! Střelu od modré z dílny Jensena sice srazil jeden z obránců Islanders, ale puk přes něj prošel k Pánikovi. Slovenský útočník se na levém kruhu neunáhlil, nahrál před branku CARLU HAGELINOVI, který zblízka dostal kotouč do branky – 4:2! Asistence: Richard Pánik, Nick Jensen.
    42:33 Carl HAGELIN - 4:2
     
    43:51
    Útočná snaha Islanders končí jenom nahozením do útočného pásma a prostřídáním formace. To samé ale volí i hosté, proto nyní sledujeme klidnější pasáž hry.
     
    44:40
    Jonas Siegenthaler skončil na zemi po tvrdém hitu a puk vyplaval prakticky záhy před branku na Barzala, který zblízka ale nedokázal nadvakrát překonat Samsonova v brance Capitals!
     
    45:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Ještě nás čeká velice zajímavý večer! ALEXANDR OVEČKIN se dostal na levém kruhu přes Mayfielda a spíše na zkoušku nahazoval na branku. Jenže jeho nahození usměrnil krásnou tečí lýtkem do branky vracející se Pulock a o vlastní góly tak dnes není rozhodne žádná nouze – 4:3! Asistence: John Carlson.
    45:18 Alexandr OVEČKIN - 4:3
     
    45:18
    Tady není jiná volba, trenérský štáb Ostrovanů sahá k oddechovému času!
     
    46:07
    Orlov objel pásmo, byl ale zastaven Eberlem, který následně posílá puk až za branku hostí. Ale zakázané uvolnění to není.
     
    46:47
    Johnny Boychuk dokázal odstranit z cesty Wilsona, který si na něj už brousil zuby. Domácí se pak poměrně pohodlně dostali za branku Samsonova, odkud ale neměli další východisko.
     
    47:39
    Derick Brassard s Kühnhacklem napadali rozehrávku Capitals vysoko. Je však znát velký herní úpadek na straně domácích, kteří si přestali věřit a tvoří chyby, které u nich nebyly doposud k vidění.
     
    48:40
    Ilja Samsonov si chtěl zahrát na Manuela Neuera, jenže tato akce mu vůbec nevyšla a Anders Lee mu puk sebral, následně podél brankové čáry posílal puk na branku a taktéž moc nechybělo k tomu, aby to byl gól!
     
    49:37
    Ovečkinova krosová nahrávka byla velmi nepřesná, proto domácí vyváží a tlačí puk před branku Capitals.
     
    50:03
    Ovečkin ve svém 141. zápase během kariéry v NHL skóroval více než jednou!
     
    50:31
    Mathew Barzal vyslal ze své hole poměrně nebezpečné nahození, které Samsonov likvidoval opět nejistě.
     
    51:04
    Dlouhá pasáž bez přerušení nakonec končí, neboť valná hromada hráčů ztratila touš z dohledu, což platilo i o rozhodčích, kteří přerušují. Následuje další komerční přestávka.
     
    51:48
    Jordan Eberle poslal od modré hned při nástupu na led tvrdou střelu na branku. Avšak Ilja Samsonov tento pokus viděl a dokázal na něj bez problémů reagovat.
     
    52:40
    Orlov přecenil své schopnosti a dlouhou kličku nedokázal dotáhnout do konce. Tlak Washingtonu se ale stupňuje a domácí budou mít ještě těžkou práci.
     
    53:23
    Několik tvrdých hitů z obou stran, pokračujeme ale dále bez zásahu do hry.
     
    53:45
    Eberle šel po pravém křídle, nakonec zasekl kličku a otočil hru zpět na modrou, jeho nahrávku ale Pulock nezachytil a Alexandr Ovečkin mazal do brejku, zakončení je ale jenom do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    54:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Pět a půl minuty před koncem je v New Yorku srovnáno! Dmitrij Orlov po přihrávce od Carlsona vyhodnotil situaci tak, že bude nejlepší od hrazení z úhlu vystřelit na domácí branku. Jenže jeho pokus tečoval po cestě na kruhu ještě TOM WILSON a puk propadl Varlamovovi za brankovou čáru mezi betony – 4:4! Asistence: Dmitrij Orlov, John Carlson.
    54:32 Tom WILSON - 4:4
     
    56:30
    Signalizovaný ofsajd vyhání Ostrovany z útočného pásma. Capitals jsou nyní přímo na trojském koni a domácí neví, kudy kam.
     
    57:12
    Nahození do útočného pásma domácích sbírá trojice hráčů Washingtonu. Tudy cesta asi nepovede...
     
    57:30
    Washington právě vstřelil branku!
    Tohle je ohromný šok pro stadion Islanders, neboť dvě a půl minuty před koncem se ujímají Capitals vedení! JAKUB VRÁNA využil chyby obránce Islanders, který při snaze vyhodit trefil jenom brusli českého snajpra. Ten nezaváhal a z pravého kruhu prostřelil Varlamova přes teploměr – 4:5! Bez asistence.
    57:30 Jakub VRÁNA - 4:5
     
    58:16
    Domácí jdou již do rizika bez gólmana!
     
    58:31
    Ryan Pulock nezpracoval přihrávku od Barzala a domácí musí vyjet z útoku, jinak by to byl ofsajd.
     
    59:04
    Washington právě vstřelil branku!
    Ruský hokejový car neumírá a dnešní výhru Capitals potvrzuje hattrickem, 26. ve své kariéře! T. J. Oshie vybojoval kotouč u hrazení a krosem přenesl hru na ALEXANDRA OVEČKINA, který ze středního pásma chladnokrevně trefil prázdnou branku a na led létají čepice – 4:6! Asistence: T. J. Oshie, Dmitrij Orlov.
    59:04 Alexandr OVEČKIN - 4:6
     
    59:30
    Barry Trotz ještě odvolává Varlamova z kasy, ale je to skutečně už jenom labutí píseň tohoto neskutečného utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejový večer v New Yorku patří Rusovi! Nassau Coliseum zachvátil vztek z nezvládnutého zápasu, který měli Islanders rozehraný po čtyřiceti minutách přímo luxusně. Vedli totiž 4:1, svého soupeře přehrávali a mířili za výhrou při návratu na domovskou plochu. Jenže ve třetí třetině přišel nepochopitelný kolaps, který se bude zajisté propírat v tamních médiích. Do poslední dvacetiminutovky se postavil do hostující branky místo Holtbyho Ilja Samsonov. Ruský gólman dokázal udržet čisté konto, navíc mohl sledovat, jak Capitals postupně náskok svého rivala umazávají.

    Všechno odpálil v čase 42:33 Carl Hagelin, na něj navázal po třech minutách Alexandr Ovečkin, který se štěstím a za pomoci lýtka Pulocka dostal kotouč do branky po individuální akci. Úvodní nástup Kapitálů však pomalu vyprchával a vypadalo to, že jsou domácí z nejhoršího venku. Opak byl ale pravdou. Prvotní nával radosti po gólu Toma Wilsona v polovině 55. minuty ještě umocnil hned vícenásobně v čase 57:30 přesnou střelou z pravého kruhu Jakub Vrána.

    V ten moment to bylo rázem 5:4 pro Capitals a třetinu hrůzy pro domácí završil 56 sekund před koncem střelou do prázdné branky Alexandr Ovečkin, který už vyrovnal v počtu vstřelených gólů v historické tabulce legendu Maria Lemieuxe. Konečný stav tohoto trháku tak zní 6:4 pro Washington!
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Alexandr Ovečkin (WSH) 3+0
    2. John Carlson (WSH) 0+2
    3. Jakub Vrána (WSH) 1+0
     
    Československá stopa po utkání

    Radko Gudas (WSH) 0+0, 2 střely na branku, ice-time 17:10
    Jakub Vrána (WSH) 1+0, 4 střely na branku, ice-time 15:51
    Michal Kempný (WSH) 0+0, 0 střel na branku, ice-time 20:25
    Richard Pánik (WSH) 0+1, 0 střel na branku, ice-time 9:09
     
    Dnešní utkání sledovalo 13 917 diváků.
     
    Dámy a pánové, byl to neskutečný zápas plný zvratů, emocí a hokejových momentech. V tomhle případě se definice NHL naplnila do posledního slova a byl to skutečně šlágr, jak se patří.

    Z mé strany je to dnes vše, více vám toho nenabídnu. Užívejte jeden z lednových víkendů a budu se někdy příště na vás u té nejlepší hokejové ligy světa opět těšit napočtenou. Dobrou noc! (21:57:28)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. B. Nelson (Beauvillier, Jo. Bailey), 16. Cizikas (Beauvillier, D. Toews), 30. Eberle (Barzal, D. Toews), 38. D. Toews (Komarov, Brassard) – 11. Ovečkin (Bäckström), 43. Hagelin (Pánik, Jensen), 46. Ovečkin (Carlson), 55. T. Wilson (Orlov, Carlson), 58. J. Vrána, 60. Ovečkin (Oshie, Orlov)


    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – Pulock, Leddy, Mayfield, D. Toews, Boychuk, Dobson – Eberle, Barzal, Lee – Brassard, B. Nelson, Beauvillier – Kühnhackl, Jo. Bailey, Johnston – Komarov, Cizikas, M. Martin.
    Washington Capitals: Holtby (41. Samsonov) – Carlson, Kempný, Jensen, Orlov, Gudas, Siegenthaler – T. Wilson, Bäckström, Ovečkin – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Pánik, Eller, Hagelin – Hathaway, Dowd, Leipsic.

    Rozhodčí: MacDougall, StLaurent – Kovachik, Gibbs (všichni CAN)

    Diváci: 13 917
    bahis siteleri